The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


AEG T9DENS87

Type bestelling
Als abonnement
28,99 per maand
+ 75,- eenmalige kosten
Beperkte voorraad, bestel snel
Kies je service

Hulp nodig van een wasdrogerspecialist?

Productinformatie

Beknopte specificaties

Type wasdroger
Warmtepompdroger
Maximaal geluidsniveau
63 dB
Maximaal vulgewicht drogen
8 kg
Energieklasse
A+++
Diepte
63,8 cm

Plus- en minpunten

Volgens onze wasdrogerspecialist
 • Pluspunt:
  Door het FiberPro systeem droogt je wasgoed gelijkmatig en blijft de textuur van de vezels zacht.
 • Pluspunt:
  Beschikt over een 3D sensor die ook aan de binnenkant van je wasgoed meet hoe vochtig dit is.
 • Pluspunt:
  De ProSense beladingssensor past de programmaduur aan op de hoeveelheid was.
 • Minpunt:
  De condensor is niet volledig zelfreinigend, waardoor onderhoud nodig blijft.
Productspecialist wasdrogers

Productomschrijving

De AEG T9DENS87 warmtepompdroger beschikt over een aantal slimme functies die het drogen een stuk gemakkelijker en zuiniger voor je maken. Zo past de A+++ wasdroger automatisch de droogtijd aan op elke lading wasgoed. Hierdoor gaat je kleding langer mee en verbruik je niet te veel energie. Ook handig; de AEG beschikt over FiberPro technologie. De wasdroger meet de vochtigheid van het wasgoed in de trommel en geeft elk kledingstuk de benodigde behandeling. Je hoeft katoenen broeken en synthetische shirts dus niet meer te sorteren. Met de AEG droog je in één keer het wasgoed van een huishouden van 3 of 4 personen.


Standaard meegeleverd

Standaard meegeleverd

Beknopte specificaties

Type wasdroger
Warmtepompdroger
Maximaal geluidsniveau
63 dB
Maximaal vulgewicht drogen
8 kg
Energieklasse
A+++
Diepte
63,8 cm

Voordelen van een abonnement

Met een abonnement krijg je voor een vast maandbedrag een product van hoge kwaliteit dat het altijd doet.

 • Vast bedrag per maand

  Je betaalt maandelijks een vast bedrag per maand voor de wasdroger. Zonder onverwachte kosten voor reparatie of andere services. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

 • Ultiem gemak

  We bezorgen de wasdroger gratis op de afgesproken dag bij je thuis. Is de wasdroger kapot of werkt hij niet naar wens? Dan repareren of vervangen we hem binnen 48 uur kosteloos. Ga je verhuizen? Dan verhuizen we je wasdroger gratis met je mee.

 • Flexibel

  Na 1 jaar kun je het abonnement kosteloos maandelijks opzeggen. Wil iemand anders het abonnement van je overnemen? Dan kan dit. Gratis, natuurlijk.


Meestgestelde vragen

Met een abonnement van Coolblue krijg jij voor een vast maandbedrag een wasdroger van hoge kwaliteit die het altijd doet. Met gratis reparatie of vervanging, zodat je nooit zonder een wasdroger komt te zitten. Na 1 jaar kun je het abonnement kosteloos opzeggen. We komen de wasdroger dan weer ophalen. Een abonnement is namelijk geen afbetaling, dus het toestel blijft eigendom van Coolblue.

Je bestelt een wasdroger met abonnement via de groene knop bovenaan deze pagina. Je vult je gegevens in en gaat door een automatische acceptatietoets (gedaan door Focum). Als je door de acceptatietoets heen komt, betaal je alleen de eenmalige kosten. We komen de wasdroger dan bij je bezorgen op het door jou gekozen moment.

Je betaalt bij het bestellen eerst de eenmalige kosten. Daarna betaal je een vast bedrag per maand via automatische incasso. Rond de 29e van iedere maand schrijven we de abonnementskosten van je rekening af. De eerste afschrijving is hoger omdat je voor de huidige en eerstvolgende maand betaalt.

Als de wasdroger kapot gaat kun je contact opnemen met de klantenservice. Wij zorgen dan dat hij binnen 48 uur gerepareerd of vervangen wordt. Zonder zorgen over garantietermijnen en reparatiekosten.

Je hebt na het afsluiten van je abonnement 30 dagen tevredenheidsgarantie, waarbinnen je de overeenkomst zonder reden kan opzeggen. Daarna loopt het contract voor minimaal 1 jaar. Je kan wel het contract aan iemand anders overdragen. Na 12 maanden kan je jouw abonnement kosteloos maandelijks opzeggen. Coolblue haalt de wasdroger dan bij je op en verwerkt het op een milieuvriendelijke manier.Reviews

Meest behulpzame reviews

 • 4.5 / 5 sterren
  8,5/10
  Echt een top droger, maar met voorwaarden.

  Dennis D | 1 december 2020 | In de uitvoering: Zuiniger, voorkomt slijtage en je was blijft zacht

  • Pluspunt:
   Was is goed droog op de juiste stand (zie review)
  • Pluspunt:
   Maakt relatief weinig geluid
  • Pluspunt:
   Makkelijk in gebruik
  • Pluspunt:
   Ziet eruit, voelt aan en klinkt als mooie nieuwe en zuinige techniek
  • Pluspunt:
   Grote vul opening en trommelverlichting
  • Minpunt:
   Niet geschikt om op elke plek te plaatsen; moet wel in een ruimte op kamer temperatuur geplaatst worden
  • Minpunt:
   Deze droger is veel stiller dan mijn vorige, 17jr oude condens droger van AEG, maar geruisloos is de machine zeker niet
  • Minpunt:
   Nergens staat aangegeven wat de ideale werkomgevingstemperatuur van de droger is voor de beste droogresultaten, je komt er pas achter in de handleiding
  • Minpunt:
   Het apparaat heeft meer opties dan het bedieningspaneel aangeeft, zo kun je de droogte graad hoger zetten maar ook dat staat alleen in de handleiding

  Mijn oude AEG condens droger was 17jr oud en vond dat het tijd was om het apparaat te vervangen, ondanks het feit dat deze nog prima functioneerde werd ik toch wat huiverig voor een eventueel brandrisico (mijn vorige droger vloog na 14jr in de brand) en daarnaast was ook het 2400 watt aan verbruik best een doorn in het oog.
  Mijn oog viel uiteraard op een wamtepomp droger maar na heel wat reviews op deze site gelezen te hebben werd ik er toch wat huiverig voor.
  Een goede warmtepomp droger is best wat duurder dan een gewone condens-droger en sommige reviews zijn niet bepaald lovend over de droogresultaten en de tijdsduur van een droogprogramma.
  Ik heb toch de gok gewaagd en daar heb ik geen spijt van, deze droger werkt uitstekend in mijn situatie; de was komt er kurkdroog uit en ook nog binnen een acceptabele tijd, deze machine is ongeveer een 15 a 20 minuten langer bezig dan mijn oude droger, met een 3 paar broeken in de trommel is deze droger zelfs sneller dan mijn oude droger; 1 uur en 10 minuten.
  En dat ook allemaal nog eens met veel minder lawaai dan de oude droger, deze droger is niet stil maar wel veel stiller dan een oude droger van 17jr oud, vooral het gebrek aan trillingen en dreunende geluiden door het huis vind ik echt een pluspunt; ik zou deze droger gerust in de nacht aanzetten, daar heeft niemand last van, zo stil is ie zeker wel.
  Een ander punt wat ik wil aanhalen is de droogresultaten, bij mij staat de machine in een verwarmde ruimte waar het gemiddeld zo`n 20 graden is omdat er een CV radiator in de ruimte aanwezig is.
  Ik haal dit aan omdat ik er in de handleiding achter kwam dat er, kennelijk, een temperatuur schaal is waarin de machine de beste droogresultaten behaalt.
  Deze temperatuur ligt tussen de 19 en de 24 graden, dit wil zoveel zeggen dat de machine dus slechter gaat drogen of er langer over gaat doen als de machine dus in een koudere omgeving staat, dit staat zelfs in de probleemoplossing van de handleiding onder het kopje "droogcyclus te lang".
  De werktemperatuur van de machine ligt tussen de +5 graden en de +35 graden, maar de optimale temperatuur voor de beste droogresultaten liggen dus op kamertemperatuur tussen de 19 en de 24 graden.
  Dit is, wat mij betreft, echt een essentieel stukje informatie waar eigenlijk alle fabrikanten van warmtepomp drogers, maar eigenlijk ook wel Coolblue zelf, wel eens wat duidelijker over mogen zijn. Want het betekend dus, dat als je deze droger in een koude, onverwarmde bijkeuken plaatst of op een koude onverwarmde zolder, dat deze droger waarschijnlijk niet zo lekker functioneert.
  Terwijl dit apparaat op kamertemperatuur bij mij in huis een top resultaat geeft!
  Zoek je dus een droger om in een koude ruimte (10 a 15 graden) te plaatsen; neem lekker een standaard condens droger en geen warmtepomp droger, daar word je waarschijnlijk blijer van.
  Zoek je een stille, eenvoudig bedienbare en goed drogende warmtepomp droger voor gebruik op kamertemperatuur dan is dit absoluut jouw droger, ik ben zeer onder de indruk van de resultaten van deze droger, echt heel goed!

  Dennis D | 1 december 2020 | In de uitvoering: Zuiniger, voorkomt slijtage en je was blijft zacht
 • 4 / 5 sterren
  8,0/10
  In mijn ondeskundige ogen een prima apparaat.

  Frop | 25 februari 2020 | In de uitvoering: Zuiniger, voorkomt slijtage en je was blijft zacht

  • Pluspunt:
   De selectieknop-items zijn helder. De knop kun je eindeloos doordraaien: je kunt vooruit van 10 naar 1. Daarbij zijn de meeste logo's van de display in een oogopslag helder.
  • Pluspunt:
   De keuken is na afscheid van de oude wasdroger een oase van stilte geworden; geen absolute stilte, helaas
  • Pluspunt:
   De droger doet zijn werk naar behoren.
  • Pluspunt:
   Energiezuinig: als de zon schijnt draait de elektriciteitsmeter terug.
  • Pluspunt:
   Schoonmaken is simpel.
  • Minpunt:
   De “Glazen deur” uit de specificaties is inderdaad doorzichtig maar wel van plastic.
  • Minpunt:
   Hoewel de tests spreken over goed design, voelt de deur goedkoop aan; niet echt soldie.

  Afscheid nemen van oude apparaten blijft moeilijk, maar met een leuk nieuw ding op de wasmachine en de oude wasdroger bij een nieuwe eigenaar kwam alles toch weer goed.

  Frop | 25 februari 2020 | In de uitvoering: Zuiniger, voorkomt slijtage en je was blijft zacht
 • 5 / 5 sterren
  10/10
  Makkelijk, stil en goed droog.

  A.H.M Peters | 21 november 2019 | In de uitvoering: Zuiniger, voorkomt slijtage en je was blijft zacht

  • Pluspunt:
   Stil
  • Pluspunt:
   Makkelijke bediening
  • Pluspunt:
   Was is goed droog
  • Minpunt:
   Was blijft soms "hangen"

  Deze droger is een prettig apparaat. De grote opening maakt het makkelijk in- en uitladen, en het filter is ook makkelijk schoon te maken. Tussen het binnenstuk van de deur en het filter ontstaat een smalle ruimte als de deur dicht zit - als er heel weinig was in de droger zit kan kleding hier als het ware in blijven "vasthangen". Je ziet het door de deur dan een beetje heen en weer flapperen - echt klem zit het niet, maar de trommel neemt het niet mee rond. Met wat meer was trekt het elkaar gewoon voort en verdwijnt dit probleem.

  A.H.M Peters | 21 november 2019 | In de uitvoering: Zuiniger, voorkomt slijtage en je was blijft zacht
 • 5 / 5 sterren
  9,5/10
  De goede verwachtingen tot nu toe meer dan waargemaakt
  • Pluspunt:
   Grote vulopening
  • Pluspunt:
   Droogresultaat (knop extra droogsterke)
  • Pluspunt:
   Gemak waarmee deur kan worden gedraaid
  • Pluspunt:
   Goed afleesbaar display
  • Pluspunt:
   Energieverbruik, kan samen met de wasmachine op een groep
  • Minpunt:
   Geluidsniveau
  • Minpunt:
   Prijs

  De machine net in huis maar toch al de nodige rondjes gedraaid. Door de droogsterkte op te plussen wordt het droogresultaat aanzienlijk beter. De eerste was kwam er wat klam uit. Na de sterke aangepast te hebben niet meer, Verder erg handig dat de deur gedraaid kan worden, en zo ook de ring ervan. Komende van een luchtafvoerdroger van Miele is het energieverbruik een heel stuk beter. Waar de oude droger een aansluitwaarde had van 2800 watt doet deze droger 700 Watt. Dus nu kunnen de wasmachine en droger tegelijk op een groep draaien. De droger beviel zo goed dat we ook de wasmachine hebben vervangen door een AEG. Een nadeel, de euro's. Deze machine is niet heel goedkoop. De extra features waar je voor betaald moeten zich nog bewijzen. Tevens moet de deur van het washok wel dicht als het droogproces start. De machine is niet geheel vrij van geluid. Maar in het geheel niet dusdanig dat het irriteert.
  Tot slot, ook de levering van Cool Blue was weer prima.

  Hesmar | 24 juli 2020 | In de uitvoering: Zuiniger, voorkomt slijtage en je was blijft zacht
 • 4.5 / 5 sterren
  9,0/10
  Prima
  • Pluspunt:
   Mooi product
  • Pluspunt:
   Goede droogresultaten
  • Pluspunt:
   snelle levering

  Na een langere periode zonder goede droger, bevalt dit product uitstekend!

  Marco Twigt | 30 november 2020 | In de uitvoering: Zuiniger, voorkomt slijtage en je was blijft zacht