View Coolblue in English? Yes| No

Nespresso smaken

Voordat Nespresso koffie met 1 druk op de knop in jouw kopje terecht komt, legt de koffieboon een flinke weg af. Hoe deze weg eruit ziet leggen we je hieronder uit.

Nespresso adviespagina

De oorsprong en teelt

Het verhaal van Nespresso koffie begint bij de koffieplant. Als hij 12 maanden oud is, om precies te zijn. De rode, rijpe bessen die aan de plant groeien worden 6 tot 8 maanden na de bloei geplukt. Dan begint het tweede gedeelte van het proces.

Nespresso adviespagina

Van groene boon naar gebrande boon

De rode bes ondergaat dan een proces waarbij vruchtvlees en onzuiverheden verdwijnen totdat de kern overblijft: de groene boon. Alleen de boon met de juiste dichtheid, kleur en grootte komt door de strenge selectie heen. Deze bonen worden verscheept naar Zwitserland. Hier zullen de bonen worden gebrand. Tijdens het branden ondergaan de groene bonen een transformatie, waarbij het potentieel aan aroma en smaak wordt ontwikkeld.

Nespresso adviespagina

Gemalen koffie in een capsule

De koffieboon met zijn karakteristieke smaak wordt na het branden gemalen en direct hermetisch verpakt. Alleen zo kan Nespresso de versheid, en daarmee de kwaliteit van de smaak garanderen. Na gebruik gooi je de aluminium capsule niet weg, maar recycle je deze. Van het koffiedik in deze capsule kan biobrandstof worden gemaakt.

Welke smaken Nespresso koffie zijn er?

Ontdek het brede assortiment Nespresso koffie, geheel gemaakt van de hoogste kwaliteit koffie ter wereld. De 25 koffies zijn samengesteld door de Nespresso koffie-experts en vertegenwoordigen verschillende herkomstlanden en smaakprofielen. Een perfect assortiment met unieke koffiesamenstellingen. De 25 koffies zijn onderverdeeld in vier aromafamilies: bloem- en fruitachtig, gebalanceerd, intens en variations.

nespresso grand crus

© 1999 - 2018 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 32.228 beoordelingen