The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

4 tips om een ultrasone luchtbevochtiger te gebruiken

Je hebt een ultrasone luchtbevochtiger gekocht om de luchtvochtigheid in huis te verhogen, maar hoe gebruik je deze luchtbevochtiger eigenlijk? En wat is de beste plek om hem neer te zetten? In dit artikel geven we je 4 tips om het beste uit jouw ultrasone luchtbevochtiger te halen.

Samenvatting tips

Duux ultrasone luchtbevochtiger

Ultrasone luchtbevochtigers maken gebruik van trillingen in water om de lucht te bevochtigen. Om het beste uit jouw luchtbevochtiger te halen geven we je een aantal tips.

Tip 1. Plaats de bevochtiger niet direct op een houten ondergrond.

Tip 2. Geef de bevochtiger wat tijd om zijn werk te doen.

Tip 3. Vergeet het waterreservoir niet schoon te maken.

Tip 4. Vervang het antikalk filter na maximaal 6 maanden.

Tip 1. Pas op met een houten ondergrond

Emma ultrasone luchtbevochtiger tafel

Een ultrasone luchtbevochtiger kan een klein beetje spetteren. Daarom is het niet aan te raden de bevochtiger direct op een houten ondergrond te plaatsen. Zet de bevochtiger bijvoorbeeld op een leuk schaaltje of placemat en je hoeft je geen zorgen te maken over kleine water spettertjes op de vloer of tafel. Daarnaast is het belangrijk dat je minimaal 2 meter afstand houdt tussen de bevochtiger en elektrische apparaten. Je wilt natuurlijk niet dat nevel op de nieuwe tv komt.

Tip 2. Geef de bevochtiger tijd

Ultrasone luchtbevochtiger woonkamer

Het resultaat van de luchtbevochtiger is niet altijd direct merkbaar. Komt de luchtvochtigheid onder de 40 procent en heb je veel houten meubels en planten in huis? Dan zal het wat langer duren voordat de luchtvochtigheid stijgt. Houten meubels en planten hebben namelijk ook vocht nodig om in goede staat te blijven. Hierdoor moet je het waterreservoir de eerste dagen wat vaker bijvullen. Als de luchtvochtigheid boven de 40 procent stijgt, neemt het waterverbruik af en doe je wat langer met een vol waterreservoir.

Tip 3. Maak het waterreservoir schoon

Waterreservoir luchtbevochtiger vullen

Om te voorkomen dat bacteriën en viezigheid zich in het waterreservoir ophopen, is het belangrijk dat je het reservoir schoonmaakt. Dit doe je door het reservoir bij elke vul beurt om te spoelen. Daarnaast is het aan te raden om het waterreservoir elke week schoon te maken met een mild reinigingsmiddel. Gebruik hiervoor geen bijtende of schurende schoonmaakmiddelen. Die tasten het oppervlak aan en zorgen ervoor dat er minder nevel uit de bevochtiger komt.

Tip 4. Vervang het antikalk filter

Antikalk filter luchtbevochtiger

In een aantal ultrasone luchtbevochtigers zit een antikalk filter of cartridge. Afhankelijk van het model dien je dit filter schoon te maken of te vervangen. In de handleiding van jouw luchtbevochtiger vind je welk type filter of cartridge er in jouw luchtbevochtiger zit.

Gaby
Artikel van:
Gaby Luchtbevochtigerspecialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 12.793 beoordelingen