The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

5 tips om een ultrasone luchtbevochtiger te gebruiken

Je hebt een ultrasone luchtbevochtiger gekocht om de luchtvochtigheid in huis te verhogen, maar hoe gebruik je deze luchtbevochtiger eigenlijk? En wat is de beste plek om hem neer te zetten? In dit artikel geven we je 5 tips om het beste uit jouw ultrasone luchtbevochtiger te halen.

Aan de slag met een ultrasone luchtbevochtiger:

Duux ultrasone luchtbevochtiger

Ultrasone luchtbevochtigers maken gebruik van trillingen in water om de lucht te bevochtigen. Om het beste uit jouw luchtbevochtiger te halen geven we je een aantal tips.

Tip 1. Plaats de bevochtiger niet direct op een houten ondergrond

Tip 2. Geef de bevochtiger wat tijd om zijn werk te doen

Tip 3. Sluit zoveel mogelijk de deuren en ramen

Tip 4. Vergeet het waterreservoir niet schoon te maken

Tip 5. Vervang het antikalk filter na maximaal 6 maanden

Tip 1: pas op met een houten ondergrond

Emma ultrasone luchtbevochtiger tafel

Een ultrasone luchtbevochtiger kan een klein beetje spetteren. Daarom raden we niet aan dat je de bevochtiger direct op een houten ondergrond plaatst. Als je de bevochtiger bijvoorbeeld op een leuk schaaltje of placemat zet, maak je je geen zorgen over kleine water spettertjes op de vloer of tafel. Daarnaast is het belangrijk dat je minimaal 2 meter afstand houdt tussen de bevochtiger en elektrische apparaten. Je wilt natuurlijk niet dat nevel op je nieuwe tv komt.

Tip 2: geef de bevochtiger tijd

Ultrasone luchtbevochtiger woonkamer

Het resultaat van de luchtbevochtiger is niet altijd direct merkbaar. Komt de luchtvochtigheid onder de 40 procent en heb je veel houten meubels en planten in huis? Dan zal het wat langer duren voordat de luchtvochtigheid stijgt. Houten meubels en planten hebben namelijk ook vocht nodig om in goede staat te blijven. Hierdoor moet je het waterreservoir de eerste dagen wat vaker bijvullen. Als de luchtvochtigheid boven de 40 procent stijgt, neemt het waterverbruik af en doe je wat langer met een vol waterreservoir.

Tip 3: sluit zoveel mogelijk de deuren en ramen

Wanneer je te veel ventileert, kan er veel nieuwe (droge) lucht de ruimte binnenkomen. Hierdoor kan de luchtbevochtiger het niet bijhouden. Wil je toch ventileren, open dan liever één raam of deur in plaats van 2 ramen of een raam en deur tegenover elkaar.

Tip 4: maak het waterreservoir schoon

Waterreservoir luchtbevochtiger vullen

Om te voorkomen dat bacteriën en viezigheid zich in het waterreservoir ophopen, is het belangrijk dat je het reservoir schoonmaakt. Dit doe je door het reservoir bij elke vulbeurt om te spoelen. Daarnaast raden we aan om het waterreservoir elke week te reinigen met een mild reinigingsmiddel. Gebruik hiervoor geen bijtende of schurende schoonmaakmiddelen. Die tasten het oppervlak aan en zorgen ervoor dat er minder nevel uit de bevochtiger komt.

Tip 5: vervang het antikalk filter

Antikalk filter luchtbevochtiger

In een aantal ultrasone luchtbevochtigers zit een antikalk filter of cartridge. Afhankelijk van het model moet je dit filter schoonmaken of vervangen. In de handleiding van jouw luchtbevochtiger vind je welk type filter of cartridge er in jouw luchtbevochtiger zit.

Gaby
Artikel van:
Gaby Luchtbevochtiger specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.120 beoordelingen