The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Gaby

5 tips voor het gebruik van jouw Winix luchtreiniger

Je hebt een Winix luchtreiniger gekocht, zodat je straks weer opgelucht ademhaalt. Maar waar plaats je deze luchtreiniger eigenlijk? En hoe onderhoud je zo'n apparaat? Met de 5 tips van onze specialist weet je zeker dat je het beste uit jouw luchtreiniger haalt.

Tip 1: houd 30 centimeter rondom vrij

Houdt ruimte rondom luchtreiniger vrij

Om de lucht goed aan te zuigen, heeft de luchtreiniger voldoende ruimte nodig. Plaatst de luchtreiniger daarom ongeveer 30 centimeter van de muur of meubels vandaan. Ook is het belangrijk dat je de luchtreiniger ongeveer 40 centimeter bij elektrische apparaten, zoals de tv of radio, vandaan houdt. De elektromagnetische golven van bepaalde elektrische apparaten zorgen er mogelijk voor dat de luchtreiniger zijn werk niet goed doet.

Tip 2: houd vervuilde lucht buiten

Wanneer je luchtreiniger lucht gereinigd heeft, is het belangrijk dat de lucht schoon blijft. Houd daarom ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten. Dit voorkomt dat ‘vervuilde’ lucht de ruimte binnenkomt. Als je vaak naar buiten en binnen gaat, neem je nieuwe luchtdeeltjes mee van buiten. In dit geval merk je minder verschil met het gebruik van wel of geen luchtreiniger. Deze maakt in dat geval misschien meer geluid omdat deze alle verontreinigingen in de lucht weer schoon probeert te krijgen.

Tip 3: houd de luchtreiniger schoon

Luchtreiniger schoonmaken

Om de filters te beschermen heeft de luchtreiniger een voorfilter. Dit filter haalt de grootste stofdeeltjes uit de lucht voordat het langs de filters gaat. Het is belangrijk dat je het voorfilter elke 2 weken stofvrij maakt. Dit doe je door hem voorzichtig te stofzuigen. Om de luchtkwaliteit te meten, is het belangrijk dat je de luchtkwaliteitssensor schoonhoudt. Dit doe je door elke 2 maanden met een wattenstaafje het stof van de sensor te vegen.

Tip 4: vervang de filters als het lampje brandt

Vervangen van de luchtreinigingsfilters

Om de lucht optimaal te zuiveren, is het belangrijk dat je de filters vervangt als ze vol zitten. Gelukkig hoef je dit zelf niet te controleren, want er brandt een lampje als je het HEPA-filter moet vervangen. Dit is na ongeveer 12 maanden. Het koolstoffilter gaat ongeveer 3 maanden mee, alleen krijg je geen melding als je deze moet vervangen. Zet bijvoorbeeld een puntje in je agenda, zodat je precies weet wanneer je het filter moet vervangen.

Tip 5: verbinding met wifi? Download dan de app

Besturen met Winix Smart App

Heb je een luchtreiniger die verbinding maakt met wifi? Download dan de Winix Smart App en je bedient de luchtreiniger gemakkelijk op afstand. Daarnaast ben je altijd op de hoogte van de luchtkwaliteit in huis en buitenshuis. Handig, want zo weet je direct of er pollen in de lucht hangen. In de app zie je ook gemakkelijk hoe lang de filters nog mee gaan. Zo weet je precies wanneer het tijd is om nieuwe filters aan te schaffen.

Gaby
Artikel van:
Gaby Luchtreinigerspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.381 beoordelingen