The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

5 handige reisapps voor je Apple Watch

Handige apps op je Apple Watch maken je reis soms net even wat makkelijker. Sommige reisapps zoals de NS of Schiphol app ken je misschien al. Maar er zijn nog veel meer apps die goed van pas komen tijdens het reizen. Denk bijvoorbeeld aan een app om je in iedere taal verstaanbaar te maken of een app die iedere valuta omrekent. Met deze 5 apps kom jij zeker je vakantie door.

1) iTranslate Converse

iTranslate Converse

Als je op vakantie gaat, kom je regelmatig in een land waar je de taal niet of slecht spreekt. Met de iTranslate app maak jij je altijd verstaanbaar, waar je ook bent. De app is voornamelijk bedoeld voor korte conversaties. Je spreekt in je eigen taal richting je horloge en je tikt op het scherm. Nu spreekt Apple Watch jouw boodschap hardop uit in de door jouw gekozen taal. Zo hoort je gesprekspartner direct wat je bedoelt. Je kiest uit zo'n 40 verschillende talen.

2) XE Currency

XE Currency

Ben je in een land waar je betaalt met een andere valuta dan euro's? Dan is de XE Currency app geen overbodige luxe. Een andere valuta kan soms erg verwarrend zijn. Je bekijkt de menukaart en je denkt: "Is dit nou duur of juist heel goedkoop?" Natuurlijk kun je ook hoofdrekenen, maar soms heb je daar even geen zin in. Je hoofd heeft immers ook vakantie. Pak daarom de valutaomrekeningsapp erbij en je ziet direct wat de prijs in euro's is. XE Currency werkt overigens ook offline, handig als je even geen wifi hebt.

3) Wallet

Wallet Apple Watch

Wallet vind je standaard op je Apple Watch. We kennen Wallet allemaal als de plek om je klantenkaarten en pinpassen voor Apple Pay op te slaan, maar wist je dat Wallet ook handig is tijdens je reis? Zo sla je in Wallet bijvoorbeeld ook losse treinkaartjes op en scan je je NS kaartje bij de poortjes via je Apple Watch. Ook vliegtickets voeg je toe aan Wallet. Ideaal, want je hebt nooit meer gedoe met losse, geprinte tickets. Met Wallet heb je voortaan alles bij de hand op één plek via je pols.

4) Waterminder

Waterminder

Natuurlijk is voldoende water drinken altijd belangrijk. Maar ben je op vakantie in een warm land? Dan is het al helemaal belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Je wandelt van de ene naar de andere bezienswaardigheid. Genoeg drinken schiet er soms bij in en een ijsje telt niet. Met de Waterminder app vergeet je nooit meer om genoeg te drinken. Je stelt eerst je lichaamsgewicht in. Het percentage toont je de hele dag door hoeveel water je binnenkrijgt.

5) Citymapper

Citymapper

Ben jij op vakantie in één van de vele steden ter wereld? Dan is Citymapper de ideale reisapp voor jou. Deze app brengt jou van A naar B en leidt je door de stad. Hij toont niet alleen de looproute, maar ook het openbaar vervoer. Zo geeft de app bijvoorbeeld aan hoe lang het lopen is naar het station, hoe laat je trein vertrekt en wanneer je uit moet stappen. Daarnaast toont hij alle storingen die van invloed zijn op je reis.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.233 beoordelingen