The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door David

5 redenen om voor een Asus ZenBook te kiezen

Wil je een goed uitziende laptop, maar heb je een voorkeur voor Windows? Dan biedt de ZenBook serie een aantal interessante opties met degelijke, lichtgewicht laptops en 2-in-1's. Ik testte de Asus ZenBook UX305CA en de ZenBook Flip UX360CA en kwam tot 5 redenen om voor een ZenBook te kiezen.

1. Hij is makkelijk mee te nemen

Zakenman met lange jas neemt Asus ZenBook mee onder zijn arm.

Gaat je laptop vaak mee op stap? Dan is de Asus ZenBook een goede keuze. Hij is dun en licht, zeker als je gaat voor een 13 inch model. De 2 ZenBooks die ik in mijn handen heb gehad, waren ook van dit formaat en in mijn tas merkte ik nauwelijks dat ik een laptop met me meedroeg. Ook niet onbelangrijk: de goede batterij. De UX305CA hield het makkelijk een werkdag uit. Na zo'n 8 uur vol tekstverwerken en internetten had de batterij nog 34 procent over.

2. Hij is flexibel

Opengeklapte Asus ZenBook op een yogamat.

Dit argument geldt uiteraard voor de Flip versie van de ZenBook. Dit is een 2-in-1 die je zowel als laptop en als tablet gebruikt. Bij de ZenBook Flip draait het toetsenbord helemaal om het touchscreen heen. Bij de andere versies van de ZenBook wil flexibiliteit overigens nog wel eens een probleem zijn. Het scherm gaat bijvoorbeeld net iets minder ver naar achter dan ik gewend ben bij andere laptops. En dat kan nog weleens vervelend zijn, zeker als je er op schoot mee werkt.

3. Hij is solide

Asus ZenBook met touchpen in presentatiestand op een tafel.

De Asus ZenBook zit simpelweg goed in elkaar. De behuizing is van metaal, voelt stevig aan en geeft het idee dat deze laptop best tegen een stootje kan. De ZenBook heeft ook een prettig toetsenbord, dat wel enigszins indeukt als je er flink op drukt. Al is dat bij normaal gebruik absoluut niet storend. Bij de ZenBook Flip is ook het scharnier belangrijk, omdat je de laptop daarmee in verschillende standen zet. En dat gaat uitstekend. Het scharnier is stroef - in dit geval een duidelijk pluspunt - en stevig.

4. Hij is geschikt voor kantoor

Man achter bureau gebruikt het touchscreen van de Asus ZenBook in tentstand.

Er zijn ook 2 smaken van de ZenBook die op Windows 10 Pro draaien: een UX305CA en een UX305UA. Dat besturingssysteem biedt tijdens je werkdag voordelen vanwege het feit dat je bestanden versleuteld opslaat en makkelijk verbinding maakt met een andere pc op afstand. Maar eigenlijk zijn alle ZenBooks door hun stevige bouw en het compacte formaat fijn om mee te nemen naar zakelijke afspraken.

5. Hij is stijlvol als een MacBook

Asus ZenBook op bureau naast een glas whisky.

Asus heeft op zijn eigen site artikelen staan met titels als '5 redenen waarom de ZenBook beter is dan de MacBook'. Om maar aan te geven: Asus gaat duidelijk de concurrentie aan met Apple. Bij de MacBook draait het voor een belangrijk deel om looks en op dat vlak blijft de strijd met de ZenBook wat mij betreft onbeslist. Met zijn geborstelde metaal en strakke lijnen ziet de ZenBook er schitterend uit. Een serieuze optie dus voor iedereen die wel een mooie laptop wil, maar niet met Apples besturingssysteem wil werken.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.255 beoordelingen