The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

5 redenen om een nieuwe barbecue te kopen

Ook je oude, vertrouwde barbecue gaat niet voor altijd mee. Haal je hem in de zomer uit de schuur en denk je: wat ziet dat ding eruit, dan is het misschien tijd voor een nieuwe. In dit artikel geef ik je 5 redenen om een nieuwe barbecue te kopen.

1. De barbecue is verroest

Roest

Heeft de barbecue in de winter buiten gestaan zonder hoes? Dan heb je een grote kans dat er roestplekken op het materiaal of dat je een geroest rooster hebt, want ook een barbecue rooster roest. Roest beschadigt het materiaal en verzwakt de constructie. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Heeft je barbecue grote roestplekken? Dan is het wellicht tijd voor een vervanger.

2. Je wilt een echte grillmaster worden

Grillmaster

Wil je meer dan alleen een hamburger grillen op je barbecue? Dan kun je kiezen voor een barbecue met meer bereidingsopties. Denk bijvoorbeeld aan een barbecue met modulair systeem waarbij je een deel uit het bbq rooster haalt en deze vult met modulaire accessoires, bijvoorbeeld een pizzasteen. Dankzij dit systeem maak je ook pizza's of poffertjes klaar op de barbecue. Daarnaast wordt er bij sommige barbecues een thermometer meegeleverd die in verbinding staat met een app waardoor je het vlees altijd op de juiste temperatuur gaart.

3. Je wilt voor meer personen barbecueën

Aantal personen

Nieuwe vrienden gemaakt? Neemt je dochter haar nieuwe liefde mee voor het avondeten? Dan heb je een barbecue nodig met een groter kookoppervlak. Zo kun je meer gerechten tegelijkertijd klaarmaken en hoeven je gasten niet lang op het eten te wachten. Ben je meteen van dat gezeur af.

4. Je bent altijd uren bezig met je barbecue schoonmaken

Barbecue schoonmaken

Als het buiten 25 graden is, geniet jij liever van de zwoele zomeravond in je tuinstoel dan dat je moet schoonmaken. Een gasbarbecue of elektrische barbecue maak je doorgaans sneller schoon dan een houtskoolbarbecue. Daarnaast hebben sommige barbecues een bbq rooster met een anti aanbaklaag waardoor er geen vleesresten aankoeken. Ook hebben sommige barbecues een asopvangbak waardoor je de as gemakkelijk weggooit. Dat scheelt weer een hoop schoonmaakwerk.

5. Nu is het moment

Nu is het moment

Het barbecueseizoen staat voor de deur. Wees daarom niet te laat met beslissen. Hoe vroeger je in het seizoen een nieuwe barbecue aanschaft, hoe langer je er plezier van hebt.

Julie
Artikel van:
Julie Barbecuespecialist

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 40.765 beoordelingen