The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

5 redenen om een nieuwe barbecue te kopen

Er zijn verschillende redenen om de aanschaf van een nieuwe barbecue te overwegen. Misschien wil je wel een groter kookoppervlak of zit er roest op je oude barbecue. In dit artikel geef ik je 5 redenen om een nieuwe barbecue te kopen.

1. De barbecue is verroest

Roest

Heeft de barbecue in de winter buiten gestaan zonder hoes? Dan heb je een grote kans dat er roestplekken op het materiaal of dat je een geroest rooster hebt, want ook een barbecue rooster roest. Roest beschadigt het materiaal en verzwakt de constructie. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Heeft je barbecue grote roestplekken? Dan is het wellicht tijd voor een vervanger.

2. Je wilt een echte grillmaster worden

Grillmaster

Wil je meer dan alleen een hamburger grillen op je barbecue? Dan kun je kiezen voor een barbecue met meer bereidingsopties. Denk bijvoorbeeld aan een barbecue met modulair systeem waarbij je een deel uit het bbq rooster haalt en deze vult met modulaire accessoires, bijvoorbeeld een pizzasteen. Dankzij dit systeem maak je ook pizza's of poffertjes klaar op de barbecue. Daarnaast wordt er bij sommige barbecues een thermometer meegeleverd die in verbinding staat met een app waardoor je het vlees altijd op de juiste temperatuur gaart.

3. Je wilt voor meer personen barbecueën

Aantal personen

Heb je vaak vrienden of familie op bezoek? Dan heb je een barbecue nodig met een groter kookoppervlak. Zo kun je meer gerechten tegelijkertijd klaarmaken en hoeven je gasten niet lang op het eten te wachten.

4. Je wilt sneller aan de slag

Sneller aan de slag

Een houtskoolbarbecue heeft de tijd nodig om op temperatuur te komen. Een elektrische barbecue of gasbarbecue is sneller op temperatuur. Veel buitenkeukens hebben ook ontsteking waarbij er een elektrisch vonkje vrijkomt dat de branders ontsteekt. Zo zet je relatief snel je barbecuecreatie op tafel.

5. Je bent altijd lang bezig met het schoonmaken van je barbecue

Barbecue schoonmaken

Je wilt waarschijnlijk liever op het terras zitten, dan dat je de barbecue schoon moet maken. Een gasbarbecue of elektrische barbecue maak je doorgaans sneller schoon dan een houtskoolbarbecue. Daarnaast hebben sommige barbecues een bbq rooster met een anti-aanbaklaag waardoor er geen vleesresten aankoeken. Ook hebben sommige barbecues een asopvangbak waardoor je de as gemakkelijk weggooit. Dat scheelt weer een hoop schoonmaakwerk.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.339 beoordelingen