The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

5 workouts voor binnen op Apple Watch

De drempel om naar de sportschool te gaan of je hardloopschoenen aan te trekken om buiten een rondje te doen, is soms best hoog. Zeker als het regent of koud en donker is buiten. Daarom verzamelden we 5 workouts die je met Apple Watch bijhoudt en waarvoor je niet naar buiten hoeft.

Tip 1. High Intensity Interval Training (HIIT)

Apple Watch High Intensity Interval Training

Een HIIT workout bestaat uit een reeks intense oefeningen afgewisseld met korte periodes van rust. Doe bijvoorbeeld 30 seconden lang zo veel mogelijk jumping squats en houdt daarna 10 seconden rust. Zijn de 10 seconden om? Dan ga je door met de volgende oefening, bijvoorbeeld 30 seconden planken, opnieuw gevolgd door 10 seconden rust. Op Apple Watch selecteer je de High Intensity Interval Training (HIIT) in de Workout app. Apple Watch houdt je hartslag bij en vertelt je hoeveel calorieën je verbrandt tijdens deze HIIT workouts.

Tip 2. Traplopen

Apple Watch Traplopen

Geen zin om naar buiten te gaan, maar wil je toch aan je conditie werken? Loop, of ren als je echt fanatiek bent, de trap eens een paar keer op en neer. Apple Watch biedt een Trap workout. Als je deze workout aanzet, houdt Apple Watch je hartslag bij tijdens het traplopen. Een trap wordt door Apple Watch herkend als je 3 meter stijgt of daalt tijdens het lopen in ongeveer 16 stappen. In je Gezondheid app wordt de informatie van je workout in verdiepingen geteld.

Tip 3. Krachttraining

Apple Watch krachttraining

Krachttraining kan je ook gewoon thuis doen, daar heb je niet altijd een sportschool voor nodig. Zet de workout Krachttraining aan op Apple Watch en begin met je push ups, crunches en squats. Houd je wel van een uitdaging? Pak er dan een zak aardappelen of twee gevulde literflessen bij om meer gewicht aan je workout te geven. Zo werk jij ook thuis aan je spieren en houd jij je voortgang bij met Apple Watch.

Tip 4. Yoga

Apple Watch Yoga

Is yoga jouw ding? Ook die sport houdt Apple Watch voor je bij. Rol in je woonkamer je yogamat uit en start de Yoga workout op je Apple Watch. De zonnegroet, Child's Pose en de neerwaartse hond: je doet ze allemaal zonder eerst kou en regen te moeten trotseren. Gewoon, in je eigen woonkamer. Houd je voortgang bij met Apple Watch en bezoek je yogaklas als 't weer buiten wat opgeknapt is. Je weet bovendien precies hoeveel calorieën je in een yogasessie verbrandt dankzij Apple Watch.

Tip 5. Dansen

Apple Watch dansen

Geen zin in pushups, zonnegroeten of traplopen? Zet je favoriete muziek aan, activeer de Dansen workout op je Apple Watch en ga los. In de Activiteiten app zie je precies hoeveel calorieën je verbrandt met je dansmoves. Probeer een Moonwalk of waag je aan een walsje. Je Apple Watch houdt het allemaal voor je bij.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.780 beoordelingen