The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Aan de slag met je Canon EOS 4000D

Je staat te popelen om foto's te maken met je nieuwe Canon EOS 4000D. Voor je kunt beginnen, moet je de camera eerst gebruiksklaar maken. In dit artikel lees je stap voor stap hoe je dit doet. Ook lees je hoe je de eerste plaatjes schiet.

Stap 1: plaats de accu in de camera

Accu plaatsen

Voor je aan de slag kunt met je camera moet je eerst de batterij plaatsen. Vaak zit er op de accu die wordt meegeleverd al wat spanning. Als je zeker wilt zijn van een opgeladen accu, laad je hem eerst helemaal op. Je plaatst de batterij in de opening aan de onderkant van het toestel. Open het klepje en plaats de contactpuntjes van de accu op de contactpuntjes die je in de opening vindt.

Stap 2: plaats de geheugenkaart in de camera

Geheugenkaart plaatsen

De foto's die je gaat maken, wil je natuurlijk opslaan. Dit doe je op een geheugenkaart. De camera heeft overigens altijd een geheugenkaart nodig om foto's te kunnen maken. In dezelfde opening waar je de accu hebt geplaatst, plaats je ook de geheugenkaart. Als het goed is past de kaart er maar op 1 manier in. Druk hem aan tot je een klik hoort. Vervolgens sluit je het klepje weer.

Stap 3: bevestig de lens

Lens op camera bevestigen

De camerabody en de lens zitten altijd los van elkaar in de doos. Deze moet je zelf nog op elkaar zetten. Haal de dop van de body en leg hem met de opening naar beneden op de tafel. De achterste dop van de lens haal je er ook af. Zet de lens met het witte puntje precies op hetzelfde witte puntje dat ook op de body zit. Draai de onderdelen in elkaar tot je een klik hoort.

Stap 4: zet de camera aan in de juiste stand

Juiste stand selecteren

Alle onderdelen zitten in en op de camera. Tijd om hem aan te zetten. Die doe je door aan het draaiwiel dat bovenop de camera zit te draaien. Dit is de grote knop met daarop alle standen. Draai de knop voor het gemak naar de automatische stand 'A+'. Als de stand naar het witte streepje links van het draaiwiel is gedraaid, staat de camera aan. Hetzelfde geldt voor de andere standen. Haal als laatste de lensdop van de lens.

Stap 5: maak je eerste foto's en bekijk ze

Eerste foto maken

De camera staat aan in de juiste automatische stand. Nu ga je een foto maken. Dit doe je met het knopje bovenop de camera, rechtsvoor. Door de knop half in te drukken stelt de camera scherp op het onderwerp. Je hoort een geluidje zodra het beeld scherp is. Vervolgens druk je de knop steviger in. Rechts van het scherm vind je een vierkantje met daarin een driehoek. Klik hierop om je foto te bekijken.

Stap 6: berg de camera na gebruik veilig op

Camera opbergen

Berg je camera altijd veilig op als je klaar bent. Zet de camera eerst uit. Dit doe je door via het draaiwiel de optie 'off' naar het witte streepje te draaien. Vervolgens plaats je de lensdop weer op de lens. Het is het beste om de accu weer uit het toestel te halen. Als je hem erin laat zitten, blijft hij een beetje stroom gebruiken en loopt hij langzaam leeg. Doe de camera vervolgens in een cameratas- of hoes.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.769 beoordelingen