The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Aan de slag met je Canon EOS M50

Voor je je eerste foto gaat maken met de Canon EOS M50 moet je de camera eerst gereed maken. In onderstaand stappenplan lees je hoe je dit doet. Na het volgen van alle stappen kun je op pad met de camera om mooie plaatjes te schieten.

Stap 1: plaats de accu in de camera

Accu plaatsen

Een camera doet het natuurlijk pas als hij van een accu voorzien is. Draai de onderkant van het toestel naar je toe. Aan de linkerkant vind je een klepje, hier moet de accu in. Je opent het klepje door het schuifje naar rechts te brengen. Pak de accu op en zorg ervoor dat de zijde waar 'Canon' opstaat naar de voorkant van de camera is gedraaid. Schuif de accu erin tot je een klik hoort.

Stap 2: plaats de geheugenkaart in de camera

Geheugenkaart plaatsen

Naast de opening waarin je net de accu hebt geplaatst, vind je nog een smalle opening. Hier plaats je de geheugenkaart in. Je camera heeft een geheugenkaart nodig om opnames op te kunnen slaan. Zorg ervoor dat de voorkant van de kaart naar de voorkant van de camera wijst. Schuif hem er vervolgens in tot je een kleine klik hoort. Als de accu en de geheugenkaart erin zitten, sluit je het klepje weer.

Stap 3: bevestig de lens

Lens bevestigen

Plaats nu de lens op de body. Haal eerst de dop van de body af. Leg de body met de opening naar beneden op tafel. Verwijder vervolgens de dop van de lens aan de onderkant van de lens. Pak beide onderdelen op. Zowel op de lens als op de body zit een wit puntje. Plaats de lens op de lens met de twee witte puntjes precies op elkaar. Draai de onderdelen in elkaar tot je een klik hoort.

Stap 4: zet de camera aan in de juiste stand

Juiste stand

Verwijder de lensdop aan de voorkant van de lens. Draai de bovenkant van het toestel naar je toe. Hier vind je een on-off-knop. Zet de camera aan door de knop op 'on' te zetten. Naast deze knop vind je een draaiwiel. Hiermee kies je de juiste stand waarin je wilt fotograferen. Kies voor je eerste foto voor de volautomatische stand. Draai het groene 'A+' icoontje naar het de witte streep links van het draaiwiel.

Stap 5: maak nu je eerste foto

Foto maken

Aan de bovenkant van het toestel vind je boven het draaiwiel nog een knop. Deze gebruik je om uiteindelijk de foto te maken. Kijk via het scherm of de viewfinder naar je onderwerp. Heb je het onderwerp goed in beeld? Druk de knop dan half in om het beeld scherp te krijgen. Vervolgens druk je de knop steviger in om de foto te maken. Je kijkt het resultaat terug door op het blauwe vierkantje, met daarin een driehoek, te drukken.

Stap 6: zet de camera uit

Camera uitzetten

Het is je gelukt om je eerste opnames te maken met deze camera. Je wilt de camera nu weer opbergen. Zet het toestel uit door de on-off-knop op 'off' te zetten. Plaats de dop weer op de lens om hem goed te beschermen. Haal vervolgens de accu uit de camera. Want als je de accu los van de camera bewaart, gaat de accu langer mee. Bewaar de camera op een veilige plek, bij voorkeur in een cameratas.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen