The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Aan de slag met de Maxi-Cosi Axiss

Je hebt voor de Maxi-Cosi Axiss gekozen en wilt natuurlijk direct met jouw kleine de weg op. Maar hoe bevestig je de Axiss en hoe verstel je de hoofdsteun? In dit artikel leggen we aan je uit hoe je het autostoeltje gebruikt.

Aan de slag met de Maxi-Cosi Axiss

Nu je de Maxi-Cosi Axiss in huis hebt, wil je er natuurlijk zo snel mogelijk gebruik van maken. Hier lees je stap voor stap hoe je aan de slag gaat met jouw nieuwe autostoel.

 • Stap 1: Bepaal de draairichting
 • Stap 2: Bevestig de gordel
 • Stap 3: Verstel de schouderbanden
 • Stap 4: Stel de zit- en slaapstand in
 • Stap 5: Verstel de Axiss hoofdsteun
 • Stap 6: Deinstalleer de Maxi-Cosi Axiss
 • Stap 7: Maak het autostoeltje regelmatig schoon

Stap 1: Bepaal de draairichting

Draairichting aanpassen

Voordat je de Maxi-Cosi Axiss in de auto zet, is het belangrijk dat je bepaalt aan welke kant van de auto het stoeltje komt. Een stoeltje dat aan de linkerkant van de auto staat, draait namelijk de andere kant op dan een stoeltje dat je aan de rechterkant van de auto plaatst. Draai de Axiss op zijn kop en pas de draairichting aan met de witte schuifknop.

Stap 2: Bevestig de gordel

Gordel bevestigen autostoeltje

Gordel bevestigen

Om de Axiss op de juiste manier te installeren, is het belangrijk dat je gordel recht tussen de daarvoor bestemde houders plaatst. Je begint aan de kant van de autodeur, brengt de gordel langs alle houders en klikt de autogordel vast.

Gordel autostoeltje aandraaien

Gordel aandraaien

 • Draai het autostoeltje zodat je bij de draaihendel komt.
 • Draai de hendel tot het grijze gedeelte schuin naar het autostoeltje wijst.
 • Haal de gordel tussen de zwarte geleider door en bevestig hem boven op het stoeltje in de houder.
 • Trek hard aan de autogordel, zodat hij blokkeert en houd de gordel vast.
 • Gebruik de grijze hendel om de autogordel strak te trekken.
 • Controleer of het autostoeltje stevig staat en je bent klaar om de weg op te gaan.

Stap 3: Verstel de schouderbanden

Schouderbanden verstellen

Om jouw kleine gemakkelijk in het stoeltje te zetten, is het mogelijk om de riempjes te verstellen. Druk op de zwarte knop bij het zitvlak en trek voorzichtig aan de schouderbanden. Door de schouderbanden langer te maken, is het gemakkelijker om ze om de armpjes van jouw kleine te doen. Nadat je jouw kindje vastgemaakt hebt, trek je voorzichtig aan het koord bij de benen totdat de schouderbanden strak genoeg zitten.

Stap 4: Stel de zit- en slaapstand in

Zit- slaapstand instellen

Om het hoofd van jouw kindje altijd op de juiste manier te ondersteunen, beschikt de Maxi-Cosi Axiss over 8 verschillende zit- en slaapstanden. Verwacht je dat jouw kindje onderweg in slaap valt? Zorg dan altijd dat het stoeltje in een slaapstand staat, zodat zijn of haar hoofdje niet naar voren leunt. Druk op de grijze knop net onder het zitvlak om het stoeltje te kantelen.

Stap 5: Verstel de Axiss hoofdsteun

Hoofdsteun verstellen

Om jouw kindje veilig mee op pad te nemen, is het belangrijk dat de autostoel het hoofdje goed ondersteunt. Dit doe je niet alleen met de slaapstand, maar ook door de hoofdsteun aan te passen. De Maxi-Cosi Axiss hoofdsteun verstellen, doe je gemakkelijk door de hoofdsteun iets naar voren te kantelen en hem omhoog te trekken of naar beneden te duwen.

Stap 6: Deinstalleer de Maxi-Cosi Axiss

Autostoeltje uit auto halen

Voordat je de Axiss naar een andere auto verplaatst, moet je het autostoeltje demonteren. Dit doe je door de installatie in omgekeerde volgorde uit te voeren.

 • Draai het stoeltje zodat de draaihendel zichtbaar is. Trek aan de grijze hendel tot je een klik hoort en de autogordel loskomt.
 • Haal de gordel achter het stoeltje weg en draai het stoeltje recht.
 • Klik de autogordel los en haal hem voorzichtig uit de gordelhouders.

Stap 7: Maak het autostoeltje regelmatig schoon

Autostoeltje schoonmaken

Na een aantal autoritten heeft jouw kleine waarschijnlijk aardig wat kruimels in het stoeltje achtergelaten. Maak het autostoeltje daarom regelmatig schoon, zodat jouw kindje niet alleen veilig maar ook hygiënisch in de auto zit. De hoes van de Axiss reinig je gemakkelijk in de wasmachine en de overige onderdelen doe je af met een natte doek. Wil je voorkomen dat de hoes vies wordt? Kies dan voor een zomerhoes, zodat jouw kleine nooit direct op de Axiss knoeit.

Gaby
Artikel van:
Gaby Autostoel specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.252 beoordelingen