The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Aan de slag met je Nikon D5600

Voor je ligt je nieuwe aanwinst, de Nikon D5600. Hoog tijd om je eerste foto te maken. Om aan de slag te kunnen met de camera moet je hem wel eerst gebruiksklaar maken. In dit artikel vertel ik je stap voor stap hoe je dit doet.

Stap 1: plaats de accu in de camera

Accu plaatsen

De eerste stap in het gebruiksklaar maken van je camera is het plaatsen van de accu. Draai de camera om, met de onderkant van de camera naar je toe. Aan de rechterkant vind je een klepje, deze open je door het schuifknopje naar links te halen. Plaats de accu met de tekstkant naar buiten en beneden toe gedraaid in de camera. Druk hem aan tot het gele knopje ervoor schuift.

Stap 2: plaats de geheugenkaart in de camera

Geheugenkaart plaatsen

Zonder een geheugenkaart lukt het de camera niet om de foto's op te slaan. Aan de rechterzijkant van de camera vind je nog een opening waar ruimte is voor je geheugenkaart. Je opent het klepje van deze opening door hem naar je toe te halen. Schuif de kaart met de stickerkant naar de voorkant van de camera toe in de opening. Als de kaart er goed in zit, sluit je het klepje weer.

Stap 3: bevestig de lens

Lens bevestigen

Haal eerst de dop van de body en leg hem met de opening naar beneden voor je neer. Pak het objectief vast en haal de dop er aan de onderkant af. Zowel op de body als op je lens vind je een wit stipje. Plaats de witte stip van de lens precies op die van de body. Draai de onderdelen in elkaar tot je een klik hoort. Haal vervolgens de lensdop van de lens.

Stap 4: zet de camera aan

Camera aanzetten

Bovenop de camera vind je aan de linkerkant een knop met daarop 'off' en 'on'. Zet de camera aan door 'on' naar het witte streepje te schuiven. Op de bovenkant van de body vind je ook een draaiknop met allerlei standen. Omdat je het toestel voor het eerst gebruikt, zet je de camera op de automatische stand. Te herkennen aan het groene cameraatje. Draai deze stand naar het witte stipje dat links van het draaiwiel zit.

Stap 5: maak nu een foto

Foto maken

Gebruik de knop op de lens om de lens uit te schuiven zodat je een foto kunt nemen. Kijk eerst of je het onderwerp goed in beeld hebt. Dit doe je via het scherm door het hendeltje naast het draaiwiel met daarop 'Lv' naar je toe te halen. Of kijk door de viewfinder. Druk de knop bij de aan-en-uit-knop eerst half in om scherp te stellen en daarna stevig in om de foto te maken.

Stap 6: zet de camera weer uit

Camera uitzetten

Je hebt je eerste foto's gemaakt! Je bekijkt ze door op de knop met het vierkantje met daarin een driehoek te klikken, rechts van het scherm. Als je klaar bent met fotograferen plaats je de lensdop weer op de lens. Vervolgens schuif je de lens in terwijl je het knopje op de lens ingedrukt houdt. Je zet de camera uit via de on-off-knop. Bewaar het toestel in een hoesje of cameratas.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.586 beoordelingen