The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Aan de slag met je Sony Alpha A6000

Hoe je het snelst aan de slag gaat met de Sony Alpha A6000 lees je in dit artikel. Het kan zijn dat je de systeemcamera voor het eerst gebruikt of dat je even vergeten bent hoe het moet. Maak je geen zorgen, ik leg je alles stap voor stap uit. Zodat jij uiteindelijk zonder gedoe de mooiste plaatjes schiet.

Stap 1: plaats de accu

Accu plaatsen

Draai de onderkant van de camera naar je toe. Aan de rechterkant vind je een klepje. Je opent dit klepje door het schuifje naar 'open' te schuiven, het klepje springt vanzelf omhoog. In de opening zie je drie goudkleurige contactpuntjes. Neem de accu in je hand, hierop zie je een klein blokje zitten. Plaats de accu zo in de camera dat het blokje precies op de contactpuntjes valt. Druk hem aan tot het blauwe knopje voor de accu schiet.

Stap 2: plaats een geheugenkaart

Geheugenkaart plaatsen

Naast de opening voor de accu, vind je ook een smalle opening voor je geheugenkaart. Aan de binnenkant van het klepje zie je hoe je de kaart erin plaatst. Als dit is gelukt, druk je de kaart aan totdat hij er stevig in zit. Nu zitten zowel de batterij als je geheugenkaart in de camera. Het klepje kan weer dicht. Dit doe je door hem naar beneden te klappen en het schuifje naar 'lock' te schuiven.

Stap 3: bevestig de lens

Lens bevestigen

Zonder een lens is het natuurlijk niet mogelijk om een foto te maken. Je plaatst het objectief op de body door eerst de dop van de body te halen. Leg de body met de opening naar beneden voor je neer. Haal vervolgens ook de achterste dop van de lens. Op beide onderdelen vind je een wit puntje. Plaats de twee witte puntjes op elkaar. Draai vervolgens de onderdelen in elkaar tot je een klik hoort.

Stap 4: zet de camera aan

Camera aanzetten

Aan de linkerkant voorop de camera vind je de aan-en-uit-knop. Beweeg de knop naar 'ON' om de camera aan te zetten. Dit is gelukt als het witte streepje bij 'ON' staat. Nu selecteer je 1 van de modi die je op het draaiwiel ziet. Voor het gemak ga je voor de volautomatische stand. Deze is te herkennen aan het groene cameraatje. Draai aan de knop tot dit icoontje bij het witte stipje links van het draaiwiel staat.

Stap 5: maak een foto

Foto maken

Omdat je een automatische stand gebruikt, hoef je zelf niets aan de instellingen aan te passen. Het is nu gewoon een kwestie van de foto maken. Dit doe je door de drukknop bij de aan-en-uit-optie te gebruiken. Druk hem half in om ervoor te zorgen dat je beeld scherp is. Check dit door via het scherm of de viewfinder naar je onderwerp te kijken. Als je onderwerp helder in beeld is, druk je de knop stevig in.

Stap 6: zet de camera uit

Camera uitzetten

Je kijkt je foto's terug door op het icoon met het vierkantje met daarin een driehoek te klikken. Deze vind je rechts naast het scherm. Ben je tevreden met je foto's? Dan berg je de camera weer veilig op. Je zet hem eerst uit door de aan-en-uit-knop op 'OFF' te zetten. Doe de dop weer op de lens en haal de accu weer uit de camera. Bewaar het toestel in een hoes of tas.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.802 beoordelingen