The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Robyn

Aangekondigd: Apple watchOS 7

Apple kondigde tijdens het WWDC op 22 juni 2020 een software update aan voor Apple Watch: watchOS 7. Dit vernieuwde besturingssysteem voor Apple Watch brengt allerlei nieuwe opties en snufjes met zich mee. Zo meet je met watchOS 7 eindelijk je slaap dankzij de langverwachte Slaap Tracker. In dit artikel lees je alles wat je wil weten over watchOS 7.

Software update voor Apple Watch

Apple watchOS 7 nieuwe wijzerplaten

Met watchOS 7 legt Apple nog meer focus op het verbeteren van jouw gezondheid. De software update voor Apple Watch, watchOS 7, is vanaf dit najaar beschikbaar voor Apple Watch Series 3 en nieuwer. Om te upgraden naar watchOS 7 heb je een Apple iPhone 6s of nieuwer met iOS 13 of hoger nodig.

Slaap Tracker

Er werd veel om gevraagd, en Apple heeft geluisterd: met watchOS 7 heeft Apple Watch eindelijk een ingebouwde slaaptracker. Met de nieuwe Wind Down functie schakelen Apple Watch en iPhone notificaties uit. Je stelt gemakkelijke Shortcuts in om je bedtijd routine te volgen. Zodra het tijd is om te slapen, gaat Apple Watch in slaapmodus en dimt het scherm. Je wekker op Apple Watch bestaat uit zachte geluiden of tikjes op je pols. Apple Watch groet je daarna en geeft je inzicht in je slaapstatistieken van die nacht. Je bekijkt die statistieken ook op iPhone.

Handwas detectie

Apple watchOS 7 handwas detectie

In corona tijd is dit de slimste innovatie van watchOS 7: handwas detectie. Apple Watch detecteert met watchOS 7 automatisch dat jij je handen aan het wassen bent en meet hoe lang jij dat doet. Op het horloge zie je een timer van 20 seconden die je helpt lang genoeg je handen te wassen. Je voelt tikjes op je pols bij iedere seconde. Stop je voor de 20 seconden over zijn, dan vraagt Apple Watch je door te wassen. Heb je lang genoeg gewassen, dan voel je tikjes op je pols die aangeven dat je klaar bent.

Deel je wijzerplaten met vrienden

Met watchOS7 zijn er meer apps beschikbaar die jij op je wijzerplaat toont. Ook is het aanpassen van de wijzerplaten gemakkelijker. Jij deelt je favoriete wijzerplaten nu ook met je vrienden en familie dankzij Face Sharing en downloadt handige wijzerplaten van websites. Zo is er altijd een wijzerplaat die perfect bij jou past. Er zijn ook een aantal nieuwe wijzerplaten beschikbaar, zoals een Chronografische wijzerplaat met een tachymeter die jouw snelheid weergeeft, en een Extra groot wijzerplaat met grote cijfers en een duidelijke app toepassing in het midden.

Kaarten voor fietsers

watchOS 7 kaarten fietsen

Net als in iOS 14 is het met watchOS 7 ook mogelijk om fietsroutes te bepalen vanaf je horloge met Maps. Stel een bestemming in en Apple Watch toont je verschillende routes om daar te komen. Ook geeft de Kaarten-app aan waar fietsenmakers zitten en of je jouw fiets een trap op moet dragen.

Meer workouts in de Workout-app

watchOS 7 Fitness workout app

Ook de Workout-app heeft een update gekregen. De Dans workout is uitgebreid en verbeterd en meet nu nog preciezer het aantal verbrande calorieën. Ook voor Core training, Functional Strength Training en Cooldowns is de hartslagmeting en caloriemeting verbeterd. De bijbehorende Activiteiten-app op iPhone krijgt een nieuwe naam, namelijk Fitness. Ook krijgt de app een nieuw design. Hierdoor zie je gemakkelijker jouw vorige workouts in één overzicht.

Bescherm je gehoor nog beter met Geluid-app

watchOS 7 gehoorbescherming

De Geluid-app werd met watchOS 6 geïntroduceerd en is met watchOS 7 verbeterd. Nu meet de app ook het volume van geluid dat je afspeelt met AirPods in of een koptelefoon op. Je krijgt een melding wanneer het geluid van je AirPods te hard is. Ook houdt Apple Watch bij hoeveel uur per week je muziek op maximaal volume hebt geluisterd. Je krijgt een melding wanneer je het aanbevolen maximum van 80 decibel per 40 uur hebt bereikt, zodat je jouw gehoor beschermt voor de toekomst.

En verder...

Er zijn nog meer vernieuwingen op Apple watchOS 7. Zo gebruik je Siri als vertaler in je gesprekken met mensen die een andere taal spreken. De Shortcuts-app is met deze software update ook beschikbaar op Apple Watch. In de Gezondheid-app zijn nu nóg meer gegevens beschikbaar en opgeslagen, zodat je beter inzicht hebt in jouw gezondheid. Aftellen dus tot de watchOS 7 update beschikbaar is.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.824 beoordelingen