The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Siebe

Je nieuwe Acer laptop installeren

Je hebt een nieuwe Acer laptop gekocht, en natuurlijk wil je gelijk aan de slag! Alleen nog even Windows 10 installeren. Pak snel je laptop uit en sluit de kabel aan. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je jouw Acer laptop gebruiksklaar maakt.

Nieuwe laptop instellen

In deze video legt onze expert Chary je uit hoe je jouw nieuwe laptop gebruiksklaar maakt. Ze vertelt je alles over het installeren van je laptop, updaten van Windows, verwijderen van onnodige programma's en hoe je stuurprogramma's update. Liever een geschreven instructie? Lees dan hieronder verder.

1. Begin de Windows Setup

Begin van de Windows setup.

Zet de laptop aan. Als het goed is begint nu de Windows setup. Doorloop de stappen op het scherm. Wij raden de volgende instellingen aan:

  • Te installeren taal: Nederlands (Nederland)
  • Indeling voor tijd en valuta: Nederlands
  • Toetsenbord of invoermethode: Verenigde Staten (NL/QWERTY) of Frankrijk (BE/AZERTY)
  • In het volgende scherm krijg je de keuze om een een tweede toetsenbordindeling toe te voegen. Wil je dit niet klik dan op Overslaan.

2. Maak verbinding met internet

Verbinding maken met wifi.

Kies het netwerk waarmee je verbinding mee wil maken uit de lijst op het scherm en stel je verbinding in. Kies voor 'Automatisch verbinding maken' als je thuis altijd verbonden wilt zijn met dit netwerk. Let op: als je nu al verbinding maakt met het internet, dan moet je inloggen met een Microsoft account bij stap 4. Wil je dit niet, sla het verbinden dan voorlopig over om een offline account aan te maken bij stap 4.

3. Lees de kleine lettertjes

Lees de gebruikersovereenkomst.

Bijna niemand leest de kleine lettertjes van A tot Z, toch is het goed om te weten wat er in de gebruikersovereenkomst staat. Scroll er in ieder geval even doorheen. Als je het er mee eens bent druk je op 'Akkoord' om verder te gaan.

4. Meld je aan met een Microsoft account

Aanmelden met een Microsoft account.

Als je een Microsoft account hebt , log je hier in en klik je op Volgende. Wil je een account maar heb je er nog geen, kies dan voor account aanmaken. Heb je dat niet of wil je er niet mee inloggen, ga dan terug naar stap 2 indien je al verbinding hebt gemaakt met het internet. Als je het internet later instelt hoef je geen Microsoft account aan te maken en log je gewoon in met een offline account.

5. Stel een gebruikersnaam en wachtwoord in

Kies een gebruikersnaam en wachtwoord.

Voer hier de naam in die je als gebruiker van je nieuwe laptop wilt hanteren. Klik op Volgende en voer een wachtwoord in.

Gebruik je een laptop met een vingerafdrukscanner? Dan krijg je de keuze om je vingerafdruk of een traditioneel wachtwoord te gebruiken om in te loggen. Als je voor een vingerafdruk kiest, helpt de setup je met het instellen hiervan.

6. Regel de privacy instellingen

Kies de gewenste privacy instellingen.

Standaard verstuurt Windows 10 allerlei gegevens over jouw gebruik van de laptop en Windows 10 naar Microsoft. Wij raden de standaard instellingen aan. Wil je meer privacy? Zet dan de gewenste schuifjes op 'Uit' en klik op 'Akkoord'.

7. Het Acer registratiescherm

Registreer je product eventueel bij Acer.

Tot slot heb je de mogelijk om je bij Acer te registreren. Dit is zeker niet nodig voor een optimale ervaring bij het gebruik van de laptop.

Na deze stap zal je laptop de laatste updates van Windows installeren. Dit duurt meestal een paar minuten, maar in sommige gevallen neemt dit een paar uur in beslag.

8. Aan de slag met jouw Acer laptop

Aan de slag met je nieuwe Acer laptop.

Zo, dat waren heel wat schermen, maar de installatie zit er op! Meld je aan met je zojuist gemaakte Windows account en ga met je laptop aan de slag. Let er wel op dat de laptop waarschijnlijk nog een enkele Windows 10 update moet installeren. Dit zou niet lang moeten duren, maar het is wel belangrijk dat je deze installeert alvorens je optimaal aan de slag gaat met je aankoop.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Siebe
Artikel van:
Siebe Laptop specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.773 beoordelingen