The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door David

Advies over Apple iMac (2018)

Apple iMac valt op door zijn design. Een dun beeldscherm en een aluminium behuizing zorgen ervoor dat iMac een plaatje is om te zien. iMac is alleen voor het ontwerp al de moeite waard om op kantoor of thuis neer te zetten. we hebben de 3 varianten van Apple iMac vergeleken en de verschillen op een rijtje gezet.

In het kort

Welke iMac kies je? iMac 21,5 inch Full HD iMac 21,5 inch 4K iMac 27 inch 5K
Wil je dat jouw iMac niet teveel ruimte in beslag neemt? Ja Ja Nee
Wil je films en series in minimaal 4K kwaliteit kijken op jouw iMac? Nee Ja Ja
Wil je voordelig iMac ervaren? Ja Nee Nee
Wil je in minimaal 4K kwaliteit foto's en video's bewerken op jouw iMac? Nee Ja Ja
Vind je veel opslagruimte op iMac belangrijk? Nee Nee Ja

Apple iMac 21,5 inch Full HD

Apple iMac 21,5 inch

De 21,5 inch Full HD variant van Apple iMac is de meest voordelige keuze. Het stijlvolle dunne design gaat hand in hand met een krachtige Intel processor en een scherpe Full HD resolutie. Ik bewerk foto's en video's, chat met vrienden via FaceTime of ik kijk een film op het scherm van iMac. Opvallend is hoe weinig ruimte in beslag wordt genomen door iMac, waardoor ik plek overhoud op mijn bureau.

 • Stijlvol en dun design van slechts 2,05 cm.
 • Helder Full HD beeldscherm.
 • Krachtige Intel Core processor.
 • Voordeligste keuze voor iMac.
 • Onderdelen zijn niet zelf te vervangen.
 • Full HD is de laagste iMac beeldschermresolutie.

Apple iMac 21,5 inch 4K

Apple iMac 21,5 inch 4K

iMac 21,5 inch met een 4K beeldscherm blinkt uit met door zijn hoge pixeldichtheid. Kijkend naar het scherm zie ik in één oogopslag dat alles er gedetailleerd uitziet in een resolutie van 4096x2304 pixels. Ik bewerk zo op een professionele manier video's en foto's tot in de kleinste puntjes. Een nadeel vind ik wel dat het scherm slechts 21,5 inch groot is. Door de krachtige Intel Core processor gebruik ik grafische programma's zonder haperingen. Een film of aflevering van een serie ziet er fantastisch uit in 4K. En toch blijft iMac 21,5 inch 4K er stijlvol bij ondanks het heldere scherm en alle power die ik erin vind.

 • Hoge 4K resolutie van 4096x2304 pixels.
 • Bewerk foto's en video's tot in de kleinste details.
 • Het 4K beeldscherm is slechts 21,5 inch groot.

Apple iMac 27 inch 5K

Apple iMac 27 inch 5K

iMac 27 inch is de krachtpatser van de 3. Als ik mijn foto- en videobewerking naar een hoger niveau wil tillen, dan is iMac 27 inch de optie voor mij. Op het grote 27 inch beeldscherm zie ik alles in een 5120x2880 pixels resolutie. Met zo'n hoge resolutie zet ik de grafische puntjes op de i bij het bewerken van video's en foto's. En met een Intel Core processor en AMD grafische processor aan boord doe ik dit zonder haperingen. Opgeslagen bestanden heb ik binnen enkele seconden tevoorschijn gehaald via de SSD, die tot wel 1 TB groot is. Zo heb ik én veel opslagcapaciteit én worden bestanden en programma's binnen een paar seconden geladen. Als je op zoek bent naar het beste wat iMac te bieden heeft, kies dan voor iMac 27 inch 5K. Alleen die prijs hè.

 • Zeer hoge resolutie van 5120x2880 pixels.
 • Bewerk op een professionele manier video's en foto's.
 • Krachtige grafische kaart.
 • Hoge opslagcapaciteit.
 • Er hangt een flink prijskaartje aan.
 • Neemt meer ruimte in beslag dan 21,5 inch iMac.

Conclusie

Apple iMac is er in 3 varianten. Wil je internetten, films kijken, af en toe een video of foto bewerken en niet teveel geld uitgeven? Dan biedt iMac 21,5 inch Full HD uitkomst. Ga je serieuzer aan de slag met grafisch werk en kijk je het liefste films op een zo hoog mogelijke resolutie? En wil je liever niet teveel ruimte kwijt zijn? Dan is iMac 21,5 inch 4K jouw keuze. iMac 27 inch is voor de echte liefhebber van scherpe beeldschermen, krachtige hardware en veel opslagcapaciteit. iMac ervaren in zijn meest spectaculaire uitgave? Dan valt je keuze op iMac 27 inch.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.164 beoordelingen