The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Welke kinderrugzak heeft jouw kleine nodig?

Bij het kiezen van de juiste kinderrugzak speelt de leeftijd van jouw kind een belangrijke rol. Zo heeft een peuter bijvoorbeeld een kleinere rugzak nodig dan een basisschoolkind of een middelbare scholier. In dit artikel leggen we aan je uit waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste kinderrugzak voor jouw kind.

Kinderrugzak kiezen

Rugzak kinderen kiezen

Welke kinderrugtas jouw kleine nodig heeft, hangt niet alleen af van de leeftijd, maar ook van de klas waarin ze zitten en de hoeveelheid spullen die ze mee naar school nemen. Om een kinderrugzak te kiezen die het best bij jouw kind past is het belangrijk dat je jezelf de volgende vragen stelt:

  • Naar welke klas gaat jouw kind?
  • Welke spullen neemt jouw kind mee naar school?
  • Welke kleur of print vindt jouw kind leuk?

Naar welke klas gaat jouw kind?

Kleine rugzak kleuter

Peuters en kleuters

Of jouw kleine nu naar de peuterspeelzaal of naar de kleuterklas gaat, peuters en kleuters nemen weinig spullen mee naar school. Een kinderrugzak tot 10 liter biedt voldoende ruimte voor een lunchtrommel, drinken en eventueel een setje schone kleding.

Basisschoolrugzak

Basisschoolkinderen

De meeste kinderen hebben in groep 3 nog voldoende aan hun rugzak van de kleuterklas. Vanaf groep 5/6 hebben ze vaak een grotere rugzak nodig. Een tas tussen de 11 en 20 liter biedt voldoende ruimte om schriften, werkboeken en gymspullen mee te nemen. Wil je een tas aanschaffen die ook in de brugklas gebruikt kan worden? Ga dan voor een rugzak van minimaal 18 liter.

Rugzak middelbare school

Middelbare school kinderen

Vanaf de middelbare school nemen kinderen meer spullen mee. Welke rugzak het beste bij ze past, hangt af van de hoeveelheid spullen die ze meenemen. Zo passen er in een rugzak vanaf 20 liter meerdere boeken en schriften. Stopt jouw kind alle boeken in een kluisje? Dan biedt een rugzak tot 20 liter voldoende ruimte.

Welke spullen neemt jouw kind mee?

Schooltas met laptopvak

Tablet of laptop

Nu nemen de meeste basisschoolkinderen nog geen laptop of tablet mee, maar steeds meer middelbare scholieren hebben en één nodig op school. Omdat pubers niet altijd even voorzichtig met hun spullen omgaan, is het belangrijk dat de schooltas een laptopvak heeft. Zo is de laptop beschermd tegen stoten. Handig, als ze hun tas net iets te hard neerzetten in de aula.

Grote schooltas

Boeken en gymspullen

Gaat jouw kind naar de middelbare school en neemt hij of zij mapjes, een extra dik woordenboek, schriften en gymkleding mee? Kies dan voor een grote tas van ongeveer 30 liter. Zo weet je zeker dat alle spullen in de tas passen. Kies je voor een grote rugzak, let er bij het maken van je keuze dan op dat de tas gewatteerde schouderbanden heeft. Die zorgen ervoor dat jouw kind de rugzak comfortabel over zijn of haar schouders draagt.

Welke kleur of print vindt jouw kind leuk?

Hippe schooltas

Als laatst is het belangrijk om te bedenken welke kleur of print jouw kind mooi vindt. Dit hangt niet alleen van de smaak, maar ook van de leeftijd en de modetrends af. Ze willen natuurlijk wel met een hippe rugzak op school aankomen. Zo houden peuters en kleuters bijvoorbeeld van felle kleuren en rugzakken met prints van hun favoriete cartoon. Middelbare scholieren kiezen sneller voor neutrale kleuren of fleurige prints.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.802 beoordelingen