The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nicole

Welke kinderrugzak heeft jouw kleine nodig?

Het juiste formaat rugzak voor je kleine vinden kan soms lastig zijn. Een kinder rugtas moet klein zijn maar groot genoeg voor een lunchtrommel, fruit en drinken. Of gymspullen wanneer ze naar de basisschool gaan. Als ze ouder zijn komt daar nog wat huiswerk bij. Kortom, bij elke leeftijd past een andere tas. In dit artikel leggen wij je uit welke.

Tips van de specialist

  • Kies een rugzak met verstelbare schouderbanden, zodat je hem niet meteen weg hoeft te gooien als je kind groeit.
  • Ga voor een rugzak met een stevige bodem zodat de rugzak niet snel kapot gaat als hij regelmatig op de grond gezet wordt.
  • Kies een rugzak met een labeltje waarop je de naam van je kleine en je telefoonnummer vermeldt, zodat hij weer bij je terugkomt wanneer hij kwijtgeraakt is.
  • Natuurlijk kan er wel eens een drinkbeker in de tas lekken. Daarom is het handig om te kiezen voor een tas die in de wasmachine kan.

Welk formaat heb ik nodig?

Formaat rugzak peuter

Peuter (6 liter)

Een peuter hoeft niet veel mee te nemen wanneer ze naar de peuterspeelzaal gaan. Hooguit een lunchtrommel, drinken, luier en doekjes. Boeken en andere schoolspullen zijn nog overbodig. Daarom is een exemplaar van zo’n 6 liter meer dan voldoende. Kleine kinderen zijn gek op leuke en vrolijke rugzakken. Een tas in een speciaal thema zoals Star Wars, Frozen of Minnie Mouse doet het zeker goed.

Formaat rugzak kleuter

Kleuter (6 tot 13 liter)

Gaat je kleine voor het eerst naar de basisschool? Dan volstaat een kinderrugzak vanaf 6 liter voor de eerste jaren. Vanaf groep 3 en 4 hebben kinderen vaak meer spullen nodig dan alleen hun lunchtrommel, zoals ook een multomap of gymspullen. Kies dan voor een grotere tas met een inhoud tussen de 11 en 13 liter. De tassen in de vorm van een vis, sneeuwpop of met Minnie Mouse-oren zie je in deze groepen al een stuk minder.

Formaat rugzak schoolkind

Schoolkind (maximaal 16 liter)

Huiswerk, gymles, spreekbeurten: kinderen hebben het vanaf groep 5/6 al lekker druk! Kies daarom voor een tas die genoeg ruimte biedt aan schriften, werkboeken en gymspullen (zo'n 16 liter). Wil je een tas aanschaffen die ook in de brugklas gebruikt kan worden? Ga dan voor een maatje groter. Let ook op neutrale kleuren en effen prints zodat je niet per se een nieuwe tas hoeft te kopen als je kind brugpiepier wordt.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 15.864 beoordelingen