Geschreven door Jaimy

Advies over Airfryers

Met een airfryer (ook wel: hetelucht friteuse) frituur je met circulerende, hete lucht je favoriete snacks lekker knapperig. Omdat je geen frituurvet of olie gebruikt, zijn frituursnacks uit een airfryer minder vet dan snacks uit een traditionele friteuse. Ook heb je met een airfryer meer bereidingsmogelijkheden. Zo maak je er bijvoorbeeld groente, vlees en vis, maar ook cake of brood in klaar. Lees verder voor meer informatie over airfryers en handige airfryer tips.

Voordelen airfryer

Het belangrijkste voordeel van frituren met hete lucht is dat je geen olie of vet nodig hebt voor het bereiden van je favoriete snacks. Dat maakt friet en kroketten uit een airfryer minder vet en dus gezonder. Ook is een airfryer veiliger, omdat er geen heet frituurvet uit de pan spettert. Bovendien maak je er niet alleen patat, maar ook kipkluifjes, groenten en zelfs gebak in klaar. En omdat er geen frituurdampen vrijkomen, hoef je niet meer bang te zijn dat het hele huis na afloop naar snackbar ruikt. Ben je klaar? Dan schuif je de binnenpan en het frituurmandje zó de vaatwasser in. Wel zo gemakkelijk.

  • Je friet is gezonder, omdat je geen olie of vet nodig hebt;
  • Veiliger in gebruik, omdat er geen heet frituurvet uit de pan kan spetteren;
  • Veel bereidingsmogelijkheden;
  • Geen frituurdampen;
  • Gemakkelijker te reinigen, omdat alle onderdelen vaatwasserbestendig zijn.

Airfryers vergelijken

Er zijn veel verschillende soorten airfryers op de markt. Lees verder om de populairste airfryers met elkaar te vergelijken.

Eerder bekeken door jou