The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Alecto DBX-88 ECO DECT Vs. Philips AVENT SCD570 DECT

Je bent eruit. Een DECT babyfoon past het beste bij jou en je kleine wonder. Op die manier heb je namelijk een storingsvrije verbinding. Een camera is niet nodig, maar je wilt wel dat de babyfoon een aantal extra's biedt zoals een terugspreekfunctie, nachtlampje en slaapliedje. De Alecto DBX-88 ECO DECT en de Philips AVENT SCD570 DECT moeten het dan tegen elkaar opnemen. Beide babyfoons lijken qua specificaties veel op elkaar, maar zijn tóch verschillend. In dit artikel kom je meer te weten over de verschillen tussen deze babyfoons.

In het kort

Alecto DBX-88 ECO DECT Philips AVENT SCD570 DECT
De ouderunit moet langer dan 20 uur meegaan. Ja Nee
Je betaalt liever iets meer voor een luxer design en materiaalgebruik. Nee Ja
Je bent een lichte slaper, dus een nachtmodus is een must. Nee Ja
De ouderunit moet aan of in je broekzak passen. Ja Nee
Je denkt veel gebruik te maken van stille notificaties zoals een trilalarm. Nee Ja
Hoe minder knoppen, hoe beter. Ja Nee

1. Design

Alecto

Uiterlijk van de Alecto DBX-88

De Alecto DBX-88 ECO DECT babyfoon is gemaakt van kunststof. Op het eerste gezicht ziet hij er minder solide uit dan de babyfoon van Philips. Dat kan komen door het eenvoudige design. Zowel de ouderunit als de babyunit hebben een klein lcd scherm waar je de temperatuur, het niveau van de batterij en het bereik van afleest. De ouderunit is klein en past gemakkelijk in je hand. Hij beschikt over 5 knoppen waarmee je de verschillende functies bedient.

Philips

Uiterlijk van de Philips AVENT SCD570

Ook de Philips AVENT SCD570/00 is gemaakt van kunststof. Toch voelt hij steviger aan dan de babyfoon van Alecto. Daarnaast is er meer nagedacht over het design van de SCD570/00. Het lcd scherm op de ouderunit geeft de temperatuur, het niveau van de batterij en het bereik weer. De babyunit beschikt niet over een lcd scherm. Mocht je de temperatuur in de babykamer willen weten, dan heb je altijd de ouderunit nodig. Deze ouderunit is iets groter dan die van Alecto, maar past nog wel gemakkelijk in de hand. Hij beschikt over 7 knoppen waarmee je de functies bedient.

2. Levensduur batterij

Levensduur Alecto

Levensduur van de batterij van de Alecto DBX-88

Voor de actieveling in huis

Met een maximale levensduur van 24 uur gaat de batterij van deze ouderunit relatief lang mee. Let wel: dit geldt alleen wanneer de babyfoon in eco modus staat en de batterijen volledig zijn opgeladen. De batterijduur is erg belangrijk wanneer je veel door het huis beweegt en niet in de buurt bent van de lader.

Levensduur Philips

Levensduur van de batterij van de Philips AVENT SCD570

Je bent veel in 1 kamer

De ouderunit van de Philips AVENT gaat tot maximaal 18 uur mee. Dit is 6 uur minder dan de batterijduur van de Alecto babyfoon. Ook hier geldt: je haalt de 18 uur alleen wanneer de babyfoon op eco modus staat en de batterijen volledig zijn opgeladen.

3. Notificaties

Notificaties Alecto

Notificaties van de Alecto DBX-88

Standaard, maar goed

De Alecto DBX-88 beschikt over een aantal fijne functies. Je stelt je kleintje gerust met een nachtlampje, terugspreekfunctie of 1 van de 5 slaapliedjes. Dit doe je gewoon op afstand via de ouderunit, maar je bedient de functies ook via de babyunit. Het nachtlampje geeft zacht, groen licht in de vorm van 3 sterren. Op het gebied van notificaties is de babyfoon niet heel uitgebreid. Vanzelfsprekend hoor je je baby door de ouderunit, maar deze kun je ook op stil zetten. De kleine ledlampjes op de babyfoon houden je dan op de hoogte van het geluid in de babykamer.

Notificaties Philips

Notificaties van de Philips AVENT SCD570

Stille notificaties

Ook de Philips AVENT SCD507/00 beschikt over een nachtlampje, terugspreekfunctie en 5 slaapliedjes. Je schakelt deze functies in via de ouderunit of babyunit. Het nachtlampje heeft de vorm van een halve maan en geeft warm, wit licht waardoor jouw baby weer lekker in slaap doezelt. De ouderunit beschikt ook over ledlampjes die het niveau van geluid weergeven. Als extraatje heeft deze babyfoon een trilfunctie. De ouderunit trilt wanneer je kleintje huilt. Handig wanneer je anderen niet wilt storen. Daarnaast beschikt de babyfoon over een nachtmodus. Hierbij schakelen de lampjes uit zodat je zelf geen last hebt van fel licht wanneer je wilt gaan slapen.

4. Mobiliteit

Mobiliteit Alecto

Mobiliteit van de Alecto DBX-88

Broekzakmodel

De ouderunit van de Alecto DBX-88 ECO DECT is klein en past goed in de hand. Aan de achterkant zit een handige riemclip zodat je de ouderunit eenvoudig aan je broek vastmaakt. Zo heb je beide handen vrij om bijvoorbeeld wat eten klaar te maken. Dankzij het compacte formaat past de ouderunit ook gemakkelijk in je broekzak.

Mobiliteit Philips

Mobiliteit van de Philips AVENT SCD570

Hang hem om je nek

De ouderunit van de Philips AVENT babyfoon is iets groter, maar ligt ook goed in de hand. In de broekzak past hij nog maar net. Er wordt wel een hangkoort bijgeleverd zodat je hem om je nek kunt dragen. Je hebt daarom je handen vrij voor andere activiteiten. Zet je de babyfoon op stil, dan laat hij via de trilfunctie weten of je kleintje onrustig is.

Conclusie

De Alecto DBX-88 ECO DECT en de Philips AVENT SCD570 DECT lijken in de basis veel op elkaar. Toch verschillen ze in het aantal functies, het uiterlijk en de mobiliteit. Geef je veel om het uiterlijk van de babyfoon én vind je het belangrijk dat de babyfoon over stille notificaties beschikt? Kies dan de Philips AVENT babyfoon. Deze babyfoon heeft nét iets meer functies in vergelijking met de Alecto babyfoon en ziet er luxer uit. Heb je deze functies niet nodig en is de terugspreekfunctie, het nachtlampje en de slaapliedjes genoeg voor jou? Dan is de Alecto DBX-88 ECO DECT de beste babyfoon voor jou.

Artikel van:
Sanne
Babyfoonspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 42.249 beoordelingen