The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisanne

Alles over Apple MacBook 12 inch

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over Apple MacBook 12 inch. Wil je weten waar je MacBook voor gebruikt? Of wil je meer weten over de belangrijkste specificaties? Je leest het hier.

Let op: Apple MacBook 12 inch is niet meer beschikbaar.

Apple is gestopt met de productie en verkoop van dit model. Het beste alternatief is de 13 inch Apple MacBook Air.

Waar gebruik je 'm voor?

Apple MacBook 12" opengeklapt.

Met 1,3 centimeter en 0,92 kilogram is Apple MacBook 12 inch de dunste en lichtste laptop die Apple ooit heeft gemaakt. Dit vlieggewicht neem je gemakkelijk mee in de trein, naar je volgende les of belangrijke vergadering. Maak onderweg een rondje langs je favoriete websites en geniet van je favoriete series op het scherpe Retina beeldscherm. Even geen stopcontact in de buurt? Geen paniek: dankzij de energiezuinige processor surf je op een volle accu tot 9 uur over het web.

Belangrijkste kenmerken

Compacte Apple MacBook 12 inch

Supercompacte reisgenoot

Met een gewicht van slechts 0,92 kilogram en een 'dikte' van 1,31 centimeter is MacBook 12 inch de ideale reisgenoot. Dat heeft alles te maken met slim design: elk onderdeel is namelijk opnieuw ontworpen en elke milimeter optimaal gebruikt. Zo bestaat de batterij uit 3 dunne lagen die trapsgewijs in de behuizing zijn verwerkt, waardoor 'ie minder ruimte inneemt maar wel langer meegaat dan een traditionele batterij. Het toetsenbord is van volledig formaat en voorzien van een nieuw vlindermechanisme. Ik zit dus niet te priegelen op kleinere toetsen en de notebook als geheel is aanzienlijk dunner. Ook bevordelijk voor zijn slanke lijn (en voor de eerste stappen naar een draadloze wereld zonder kabeltjes): MacBook 12 inch heeft maar 1 aansluiting, een usb c poortje, die je ook gebruikt voor opladen.

Helder scherm van de Apple MacBook 12 inch

Kraakhelder scherm

Op het kraakheldere Retina beeldscherm van 2304 x 1440 pixels bekijk ik mijn favoriete films en series tot in het allerkleinste detail. Al die pixels (meer dan 3 miljoen!) hebben een vergroot diafragma, waardoor ze meer licht doorlaten van het energiezuinige led-paneel erachter. Zo spatten de kleuren van mijn scherm, zonder dat 'ie energie slurpt. Het glas van het Retina display loopt bovendien over de gehele breedte van de notebook, dus ik hoef me niet te ergeren aan dikke zwarte randen om het scherm. Ik ben het meest verrast door de ruime kijkhoek (178°). Ik heb nogal de neiging om opgevouwen op mijn stoel te zitten als ik aan het werk ben (zeker in de trein, middenin de spits). Toch zie ik zie alles op mijn scherm haarscherp, ook als ik er niet recht voor zit. Handig!

Configuratiemogelijkheden

Apple MacBook 12 inch

Processor

Alle processors van MacBook 12" zijn van de 7e generatie (ook wel 'Kaby Lake') en dus behoorlijk snel. De m3 processor is het zuinigst; de i7 processor het krachtigst. Als je MacBook alleen gebruikt voor lichte taken (tekstverwerken, bijvoorbeeld), kies dan voor m3 of i5. De i7 is aan te raden als je af en toe een fotootje bewerkt of een grote presentatie in elkaar knutselt.

Omdat de processors maar 5 watt verbruiken en het moederbord op een speciale grafietplaat is gemonteerd, wordt alle warmte die vrijkomt snel afgevoerd en heeft MacBook geen lawaaiige ventilator nodig. Hij is dus lekker stil.

  • 1,2GHz Intel Core m3
  • 1,3GHz Intel Core i5
  • 1,4GHz Intel Core i7
Apple MacBook 12 inch

Werkgeheugen en opslagcapaciteit

Voor het RAM geheugen (werkgeheugen) geldt: hoe hoger het aantal gigabytes (GB), hoe zwaarder de taken die MacBook aankan. Als je (net als ik) regelmatig verschillende programma's hebt open staan of af en toe een foto bewerkt, kan je dus het best voor 16GB werkgeheugen kiezen.

De opslagcapaciteit die ik kies is bepalend voor hoeveel bestanden ik kan opslaan. Omdat ik veel met Clouddiensten werk, en dus niet veel bestanden op MacBook zelf bewaar, is 256GB voor mij meer dan voldoende. Hoeveel GB ik ook kies - het type opslag (SSD) is een stuk sneller dan een traditionele harde schijf (HDD). Zo heb ik snel toegang tot al mijn documenten.

  • 8GB of 16GB (werkgeheugen)
  • 256 GB of 512 GB (opslagcapaciteit)
Verschillende kleuren van de Apple MacBook 12 inch

Kleur

Ook een liefhebber van kekke kleurtjes? Naast het inmiddels klassieke Silver en het subtiele Space Gray is MacBook 12 inch ook verkrijgbaar in 2 kleuren die we van iPhone kennen: Gold en Rose Gold. De (rosé)gouden MacBook heeft dezelfde matte afwerking als de zilveren en grijze variant. Voorlopig zijn deze kleuren alleen voor MacBook 12 inch beschikbaar (en niet voor MacBook Air of Pro). Wil je graag een gouden MacBook? Dan is MacBook 12 inch dus je enige optie.

  • Zilver (Silver)
  • Spacegrijs (Space Gray)
  • Goud (Gold)
  • Roségoud (Rose Gold)


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.865 beoordelingen