The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisanne

Alles over Apple MacBook Air (2017)

Hier lees je alles wat je moet weten over Apple MacBook Air (2017). Ben je benieuwd naar de verschillen tussen MacBook Pro Air en en andere modellen MacBook? Of wil je weten welke accessoires je nodig hebt? Je leest het hier.

Waar gebruik je 'm voor?

Apple MacBook Air

MacBook Air is de ideale reisgenoot: dun, licht en een batterijduur waar je U tegen zegt (12 uur!). Of je ‘m nu gebruikt voor een rondje Netflix of het afmaken van je presentaties in de trein: je neemt ‘m overal mee naartoe en de oplader laat je lekker thuis.

  • 2560 x 1600 pixels
  • 1,7 cm dun en 1,35 kg licht

Belangrijkste kenmerken

Apple MacBook Air batterijduur

Lang doorwerken

In zijn klasse is de batterijduur van MacBook Air vrijwel ongeëvenaard. Ik kan tot 12 uur achter elkaar films op iTunes kijken zonder 'm tussendoor te moeten opladen. Ook gaat 'ie in stand-bymodus tot wel 30 dagen mee. Als ik 'm een maand later openklap kan ik dus gewoon weer verder met waar ik mee bezig was. En omdat MacBook Air over een SSD-opslag beschikt - tot wel 17x sneller dan een traditionele notebookschijf - komt 'ie direct uit sluimerstand. Handig!

Aansluitingen Apple MacBook Air

Veel aansluitingen

Met MacBook Air zit ik niet snel om een aansluiting verlegen. Mijn muis of iPhone sluit ik aan via de twee usb poorten. Een tweede scherm verbind ik via Thunderbolt 2 en mijn oordopjes gaan in de hoofdtelefoonaansluiting. Ook handig: de SD kaartlezer, waarmee ik het geheugenkaartje van mijn fototoestel direct in MacBook Air stop. Andere generaties MacBook zijn niet meer voorzien van de oude vertroude usb poortjes van MacBook Air, maar alleen voorzien van usb c of Thunderbolt 3 (daar staat dan wel weer een iets snellere dataoverdracht tegenover).

Configuratiemogelijkheden

Processor Apple MacBook Air

Processor

Alle processors van MacBook Air zijn van de 5e generatie (ook wel 'Broadwell'). Dat is een slagje ouder dan de 7e generatie Kaby Lake processors in de meeste andere modellen MacBook, maar het is meer dan voldoende voor het bekijken van mijn favoriete films en series. De i5 is het zuinigst, de i7 is het krachtigst en handig als je bijvoorbeeld vaak aan grote presentaties werkt.

  • 1,8GHz Intel i5 dual core
  • 2,2GHz Intel i7 dual core
Apple MacBook Air

Opslagcapaciteit

Hoeveel bestanden ik op MacBook Air kan bewaren hangt af van de opslagcapaciteit die ik kies. Wanneer je net als ik veel met Clouddiensten werkt - en dus maar weinig bestanden op MacBook zelf opslaat - kom je met 128 of 256GB wel uit. Kies voor 512GB als je graag een archiefje op MacBook bijhoudt.

  • 128GB
  • 256GB
  • 512GB

© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 12.784 beoordelingen