The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Alles over de camera's van de Samsung Galaxy S21 serie

De smartphones uit de Samsung Galaxy S21 serie hebben geavanceerde camera's. Met de Samsung S21 en S21 Plus maak je al haarscherpe foto's, maar de S21 Ultra biedt nog meer mogelijkheden. In dit artikel leggen we je uit hoe je de mooiste foto's en video's maakt met de camera's van jouw Samsung S21 smartphone.

Aan de slag met de Samsung S21 camera's

S21 camera uitleg

Dankzij de verschillende lenzen en slimme software maak je met de S21 smartphones de mooiste foto's. Probeer onderstaande tips en functies om indruk te maken op je Instagram en in je vakantieboeken.

  • Groothoeklens: grote gebouwen en weidse landschappen
  • Telelens: inzoomen zonder kwaliteitsverlies
  • Nachtmodus: ook details in het donker
  • Portretmodus: scherptediepte effect

Groothoeklens

Alle S21 smartphones beschikken over dezelfde groothoeklens. Dankzij de grote kijkhoek van deze lens past er meer op je foto dan wanneer je de standaard lens gebruikt. Gebruik de groothoeklens bijvoorbeeld om een weids landschap, een groot gebouw of een grote groep mensen te fotograferen. Verder gebruik je de groothoeklens bijvoorbeeld om een groter deel van een indrukwekkende wolkenpartij vast te leggen. Tik in de camera app op het icoontje met 3 boompjes om de groothoeklens te selecteren.

Telelens

De telelens gebruik je om in te zoomen. De S21 en S21 Plus hebben één telelens met 3x optische zoom, terwijl je met de dubbele telelens van de S21 Ultra 10x optisch zoomt. Optisch zoomen betekent dat je foto niet aan kwaliteit verliest. Je gebruikt de telelens niet alleen om een voorwerp van veraf dichterbij te halen, maar bijvoorbeeld ook om een object, zonder ruis, compleet in je kader te plaatsen. Ook kun je inzoomen op een bepaald patroon, waardoor je een artistieke foto maakt. Tik op het icoontje met één boom op de telelens te selecteren.

Video's

Met de Galaxy S21 serie heb je zowel hardware- als softwarematig uitgebreide mogelijkheden qua video's. De camera filmt in een haarscherpe 8K resolutie. Je stelt deze resolutie in de camera app in via het tweede knopje van rechts, boven in het scherm. Nieuw in de S21 serie is de Director's View. Je ziet hier een voorvertoning van alle lenzen tegelijk. Bovendien wissel je tijdens het filmen van bijvoorbeeld je standaard camera naar je groothoeklens. Zo regisseer je jouw eigen video al tijdens het filmen. Kies in de camera app voor Meer en dan voor Director's view om deze functie te selecteren.

Nachtmodus

Hoe meer licht, hoe scherper en gedetailleerder je foto's. Het is daarom een uitdaging om mooie foto's te maken in het donker. Dankzij de combinatie van een geavanceerde lens en slimme software maak je met S21 smartphones aanzienlijk betere nachtfoto's dan met andere toestellen. De S21 Ultra vangt het meeste licht op en maakt dus de beste nachtfoto's. Ga in de camera app naar Meer en tik vervolgens op Nacht. Om zoveel mogelijk licht op te vangen, doet het toestel er een aantal seconden over om de foto te maken. Houd de smartphone goed stil, anders krijg je bewogen foto's. Een statief kan hierbij helpen.

Portretfoto's

Bij portretfoto's is het mooi als de achtergrond van de persoon of het voorwerp vervaagt. De slimme software van Samsung helpt je hierbij. Ga in je camera app via Meer naar Staand om een portretfoto te maken met behulp van deze software. Neem je liever het heft in eigen hand? Experimenteer dan eens met portretten met de telelens. Tik op het scherm op het voorwerp of de persoon die je fotografeert en je ziet de achtergrond vervagen. Omdat je dit effect nu niet creëert met software, maar met de camera zelf, is dit scherptediepte effect natuurlijker.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.522 beoordelingen