Geschreven door Giovanni

Alles over de Nintendo Switch Pro

De Nintendo Switch console is nu een tijdje uit en uit geruchten blijkt dat Nintendo plannen heeft voor een upgrade, de Nintendo Switch Pro. Deze Pro moet een verbeterd 4K ready scherm krijgen en in 2021 gereleased worden. Op deze pagina vind je het laatste nieuws wat we op internet vinden en zodra de Nintendo Switch Pro beschikbaar is, kun je hem via Coolblue kopen.

Nintendo Switch Pro release

Geruchten
Productnaam Nintendo Switch Pro
Releasedatum 2021
Scherm 4K ready
Handheldmodus Nee

De Nintendo Switch Pro

Nintendo Switch Pro

Sinds 2017 is de Nintendo Switch een van de meest succesvolle consoles van Nintendo ooit. Het is dan ook te verwachten dat ze nog even op het concept van de handheld console voortborduren. Volgens de geruchten komt er een opvolger aan, de Nintendo Switch Pro. Deze Pro moet op diverse punten vernieuwd worden vergeleken met de Switch, om helemaal aan de huidige wensen van gamers te voldoen.

Bron: Inverse

Display 4K ready

4K ready display

Nintendo gaat volgens geruchten een verbeterd scherm in de Switch Pro plaatsen. De huidige Switch bereikt een maximale resolutie van 1080p al je hem in het dock plaatst. Dat is, gezien de nieuwe 4K+ resolutie consoles van Sony en Microsoft, te weinig. Daarom zou het display van de Nintendo Switch Pro 4K ready zijn. Zo zijn de games realistischer en de graphics in-game tot 4x mooier dan die van de Switch.

Bron: Hardware.info

Geen handheld modus

Geen handheld

Net als de Nintendo Switch Lite krijgt de Pro volgens geruchten geen loskoppelbare controllers, zoals de Joy-Cons. In plaats daarvan krijgt de Pro geïntegreerde controllers, waarmee jij je game bestuurt. Daarnaast heeft Nintendo een patent aangevraagd voor een losse controller die je aan de Nintendo Switch Pro koppelt. De optie om een losse controller aan de Pro te koppelen, is er dan nog wel.

Bron: The Sun

Geoptimaliseerde games

4K games

Omdat het display verbeterd wordt, moeten de games ook een upgrade krijgen. Net als het 4K ready scherm, worden nieuwe games ook 4K gemaakt. Zo zien de games er realistischer uit en is het beeld tot 4 keer scherper dan op de huidige Switch.

Bron: Pocket-Lint

Release in 2021

Realease

De releasedatum van de Nintendo Switch Pro is nog niet bekend. Wel staat de release voor 2021 in de planning. We verwachten dus dat we later dit jaar een update vanuit Nintendo krijgen waarin ze de Pro onthullen.

Bron: Tomsguide© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.120 beoordelingen