The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Vergelijk de OnePlus 8 Pro met de OnePlus 8

In april 2020 lanceerde OnePlus 2 nieuwe vlaggenschepen: de OnePlus 8 en 8 Pro. Qua prestaties ontlopen de toestellen elkaar nauwelijks, maar er zijn wel wat andere verschillen. Zo heeft de OnePlus 8 Pro een beter scherm en bovendien is de smartphone draadloos oplaadbaar. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillen en overeenkomsten tussen deze topklasse smartphones.

OnePlus 8 Pro

256 GB opslagcapaciteit | 6,78 inch quad hd scherm | Android 10
839,-
niet meer leverbaar
  • Je maakt haarscherpe foto's met de verschillende camera's.
  • De grote 4.510 mAh batterij gaat lang mee en is zowel bedraad als draadloos razendsnel opgeladen.
  • Het scherm ververst 120 keer per seconde, waardoor games en animaties er vloeiend uitzien.
  • Je kan de opslagcapaciteit niet uitbreiden met een geheugenkaart.
  • Het grote 6,78 inch scherm is erg groot en past niet in elke hand of broekzak.

OnePlus 8

128 GB opslagcapaciteit | 6,55 inch full hd scherm | Android 10
432,-
op voorraad
  • De grote 4.300 mAh batterij gaat lang mee en is met 30W snelladen razendsnel opgeladen.
  • Dit toestel is krachtiger dan vergelijkbare smartphones, dus je opent de zwaarste apps en games zonder problemen.
  • Met een verversingssnelheid van 90 keer per seconde oogt het scherm vloeiender dan dat van andere smartphones.
  • Het grote 6,55 inch scherm is qua formaat extra geschikt voor het kijken van films, maar past niet in elke broekzak.
  • De OnePlus 8 is niet draadloos oplaadbaar.

Vergelijking OnePlus 8 Pro en OnePlus 8

OnePlus 8 Pro OnePlus 8
Scherm 6,78 inch quad hd 6,55 inch full hd
Verversingssnelheid scherm 120 keer per seconde 90 keer per seconde
Telelens Ja, met 3x optische zoom Nee
Batterijcapaciteit 4.510 mAh 4.300 mAh
Draadloos oplaadbaar Ja Nee
Kleuren Zwart, groen en blauw Zwart, groen en zilver

Scherm en ontwerp

OnePlus 8 Pro vs OnePlus 8 formaat

OnePlus 8 Pro: 6,78 inch quad hd scherm, 120 Hz

OnePlus stopt in de 8 Pro het beste scherm dat het merk ooit gemaakt heeft. Met een groot 6,78 inch scherm is het toestel erg groot, waardoor je hem moeilijk met één hand bedient. Het quad hd scherm is helder en scherp en ververst bovendien 120 keer per seconde. Daardoor gaan animaties tijdens het gamen of het scrollen door je tijdlijn erg vloeiend. Voor het eerst voorziet OnePlus een toestel van een IP certificering. De IP68 rating betekent dat het toestel officieel waterdicht is.

OnePlus 8 vs OnePlus 8 Pro scherm

OnePlus 8: 6,55 inch full hd scherm, 90 Hz

Het 6,55 inch full hd scherm van de OnePlus 8 is minder helder en iets kleiner dan dat van de 8 Pro. Met een verversingssnelheid van 90 keer per seconde is het scherm minder vloeiend dan dat van de Pro versie, maar wel vloeiender dan dat van de meeste andere smartphones. Hoewel de OnePlus 8 precies hetzelfde is gebouwd als de Pro, heeft hij geen officiële IP rating. OnePlus heeft dit toestel namelijk niet laten testen.

Batterij

OnePlus 8 Pro kleuren

OnePlus 8 Pro: 4.510 mAh, draadloos oplaadbaar

De OnePlus 8 Pro heeft een forse 4.510 mAh batterij. Hiermee haal je het eind van de dag zonder tussentijds opladen. Bovendien laad je de 8 Pro razendsnel weer op met de meegeleverde Warp Charge 30 lader. Verder is de 8 Pro de eerste OnePlus smartphone die draadloos oplaadbaar is. Voorheen vond OnePlus draadloos opladen niet snel genoeg gaan, maar daar heeft de fabrikant met de Wireless Warp Charger verandering in gebracht. Na 30 minuten draadloos laden zit de 8 Pro namelijk al voor 50% vol.

OnePlus 8 kleuren

OnePlus 8: 4.300 mAh, niet draadloos oplaadbaar

De 4.300 mAh batterij van de OnePlus 8 is iets kleiner. Omdat het kleinere scherm minder energie verbruikt, merk je echter weinig van dit kleine verschil. Met een volledig opgeladen OnePlus 8 kom je dus ook gemakkelijk de dag door. In tegenstelling tot de Pro versie is deze smartphone niet draadloos oplaadbaar. Met de meegeleverde Warp Charge 30 lader gaat bedraad laden net zo snel als bij de Pro variant. Met deze oplader duurt het iets meer dan 20 minuten totdat je toestel voor de helft is opgeladen.

Camera

OnePlus 8 Pro camera

OnePlus 8 Pro: telelens met 3x optische zoom

De OnePlus 8 Pro heeft 4 verschillende camera's. Naast een 48 megapixel standaard lens beschikt het toestel over een 48 megapixel groothoeklens. Hiermee passen ook grote groepen of gebouwen gemakkelijk op de foto. Verder zoom je met de 8 megapixel telelens tot 3 keer in zonder dat je foto minder scherp wordt. Met de unieke 5 megapixel Color Filter lens voorzie je de foto tijdens het fotograferen al van een filter, in plaats van achteraf.

Camera OnePlus 8

OnePlus 8: 2 camera's minder en een dieptesensor

Waar de 8 Pro 4 camera's heeft, vind je er op de OnePlus 8 maar 2. De smartphone beschikt naast een 48 megapixel standaard lens ook over een 16 megapixel groothoeklens. Hierdoor zet je ook met de OnePlus 8 een grote groep of een weids landschap gemakkelijk op de foto. Waar de OnePlus 8 Pro een telelens heeft om de diepte in te schatten, beschikt de OnePlus 8 over een dieptesensor. Hierdoor maak je ook met deze smartphone foto's met een scherptediepte-effect.

Prestaties

Prestaties OnePlus 8 Pro

OnePlus 8 Pro: verschillende opslagvarianten, 5G

De OnePlus 8 Pro heeft wat prestaties betreft 2 verschillende varianten. Zo kies je voor een toestel met 8 GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 128 GB of een variant met 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Wat betreft het werkgeheugen merk je alleen verschil wanneer je multitaskt met verschillende zware apps, zoals beeldbewerkingsprogramma's. In beide gevallen heeft de 8 Pro een krachtige Snapdragon 865 processor. Hierdoor kan het toestel de zwaarste taken aan. Verder biedt het toestel ondersteuning voor het 5G netwerk dat binnenkort wordt uitgerold.

OnePlus 8 snelheid

OnePlus 8: net zo krachtig

Qua prestaties zijn er geen opvallende verschillen tussen beide smartphones. De OnePlus 8 is namelijk in dezelfde varianten verkrijgbaar. Bedenk goed hoeveel opslag je nodig hebt, want beide toestellen hebben geen ruimte voor een externe geheugenkaart. Met 128 GB heb je al flink wat ruimte voor al je eigen foto's en muziek, maar met 256 GB weet je zeker dat je je geen zorgen hoeft te maken over opslagruimte voor al je films, series en apps. Verder ondersteunt ook de OnePlus 8 5G.

Conclusie

Wat betreft rekenkracht zijn beide toestellen hetzelfde, maar verder biedt de OnePlus 8 Pro op alle aspecten iets meer. Zo is het scherm bijvoorbeeld groter, vloeiender en scherper. Dit is belangrijk als je vaak films kijkt of gamet. De camera van de Pro variant is ook geavanceerder, waarbij met name de telelens een groot verschil maakt. Het verschil in batterijduur zal niet groot zijn. Beide toestellen laad je ook razendsnel op, maar het verschil is dat je jouw OnePlus 8 Pro draadloos kan opladen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.584 beoordelingen