The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Alles over de nieuwe Samsung Galaxy S smartphone

In het begin van 2021 presenteert Samsung een nieuwe Samsung Galaxy S serie. Het is nog onduidelijk of deze smartphones de Samsung Galaxy S21 of S30 gaan heten. Op deze pagina verzamelen we alle geruchten over de nieuwe toestellen. Als de smartphones gepresenteerd zijn, bestel je ze op deze pagina als eerste.

Samsung Galaxy S21 / S30 release (informatie op basis van geruchten)

Productnaam Samsung Galaxy S21 of Samsung Galaxy S30
Releasedatum 14 januari 2021
Modellen Basis variant, Plus variant en Ultra variant
Kleuren Zwart, wit, grijs, zilver, paars en roze

Full hd schermen

Opvallend genoeg krijgen de Samsung S21 en S21 Plus, zoals de toestellen vermoedelijk gaan heten, een full hd scherm. Hiermee zijn de displays minder scherp dan die van de voorgangers. Het quad hd scherm van de Ultra variant gaat er juist op vooruit. Dankzij de LPTO technologie is de verversingssnelheid variabel tussen de 1 en 120 keer per seconde. Het toestel bepaalt zelf wanneer de energievretende, hoge verversingssnelheid aan gaat. Zo verspil je niet onnodig veel batterij. Op de andere toestellen kies je zelf voor een verversingssnelheid van 60 of 120 keer per seconde.

Bron: AndroidWorld; ‘Samsung Galaxy S21: alle details die je moet weten zijn uitgelekt’, 15 november 2020*

Smartphones komen op 14 januari in 6 kleuren

Bekende Twitteraar en tech-journalist Jon Prosser beweert dat Samsung de nieuwe serie toestellen op donderdag 14 januari 2021 presenteert. Op die dag zou ook de pre-order starten, waarna je het toestel op 29 januari ontvangt. Verder lijkt deze journalist ook informatie te hebben over de kleuren van de nieuwe S serie. De toestellen zouden verschijnen in de kleuren zwart, wit, grijs, zilver, paars en roze.

Bron: Twitter.com'@jon_prosser, 4 november 2020

Dubbele telelens op Ultra

Volgens de Koreaanse telecomwebsite The Elec krijgt de Ultra variant van de nieuwe Samsung Galaxy S reeks een dubbele telelens. De voorganger had al een periscopische telelens met 5 keer optische zoom. Het nieuwe toestel voegt daar naar verluidt een standaard telelens met 3 keer optische zoom aan toe. Deze lenzen zouden samenwerken om voorwerpen van heel ver weg haarscherp op de foto te krijgen.

Bron: TheElec.net; Galaxy S21’s top model to have 2 telephoto cameras, 14 september 2020

Grotere batterij

De middelste variant van de nieuwe Samsung Galaxy S serie zou beschikken over grotere batterij dan zijn voorganger. Het toestel zou beschikken over een accucapaciteit van 4.800 mAh, waarmee de batterij van de vermeende Plus variant met 300 mAh groeit. Bij gemiddeld gebruik kom je hiermee ruim een dag door. Over de batterijen van de 'normale' variant en het eventuele Ultra model is nog niets bekend.

Bron: Galaxyclub.nl; Samsung Galaxy S21/S30 serie krijgt grotere batterijen t.o.v. Galaxy S20 serie, 20 augustus 2020© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.886 beoordelingen