The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Alles over de Samsung Galaxy Note 10

Op 7 augustus 2019 kondigde Samsung de Galaxy Note 10 aan. Voor het eerst zijn er 2 verschillende versies van een Note toestel. Naast de Note 10 is er namelijk ook de Samsung Galaxy Note 10 Plus. In dit artikel vertellen we wat er nieuw is aan de Note 10 serie. Naast een aantal uiterlijke vernieuwingen valt vooral de batterijprestatie op.

Samsung Galaxy Note 10

  • Met de 3 verschillende camera's maak je in elke situatie een scherpe foto.
  • Je komt de dag door zonder tussentijds opladen dankzij de energiezuinige batterij.
  • Kijk filmpjes en foto's op het grote 6,3 inch full hd scherm
  • Je kan het geheugen niet uitbreiden met een SD kaart.
  • De Note 10 beschikt niet over een time of flight sensor.

Samsung Galaxy Note 10 Plus

  • Bekijk je favoriete films en series in hoge kwaliteit op het enorme 6,8 inch quad hd scherm.
  • Met de grote 4300 mAh batterij kom je met gemak anderhalve dag door zonder tussentijds opladen.
  • Dankzij de krachtige processor en het 12 GB werkgeheugen schakel je soepel tussen verschillende zware apps.
  • Met het grote 6,8 inch scherm past de Note 10 Plus niet in elke hand of broekzak.

Eerste indruk

Onze vlogger Jurgen heeft de Samsung Galaxy Note 10 al even in zijn handen gehad. Bekijk de video voor een eerste indruk van de nieuwe smartphone.

Design

Samsung Galaxy Note 10 design

De Samsung Galaxy Note 10 beschikt over een groot 6,3 inch full hd scherm, terwijl de Plus versie een nog groter 6,8 inch quad hd scherm heeft. Opvallend is dat de camera's van de Note 10, anders dan bij de Note 9 en S10, onder elkaar zijn geplaatst. Ook de selfie camera is verhuisd. Je vindt hem terug in een opening midden bovenin het randloze scherm. De Note 10 is verkrijgbaar in het zwart en een opvallende zilverkleurige uitvoering. Beide toestellen hebben geen aansluiting voor een hoofdtelefoon.

Batterij

Samsung Galaxy Note 10 batterij

De Note 10 heeft een 3500 mAh batterij, terwijl de Note 10 Plus een veel grotere 4300 mAh batterij heeft. Beide accu's zijn energiezuinig, waardoor je gemakkelijk het einde van de dag haalt zonder tussentijds opladen. Daarnaast zet Samsung een grote stap met snelladen. Met een snellader laad je je Note 10 Plus namelijk binnen een half uur volledig op. Hiervoor heb je wel de apart verkrijgbare 45 watt oplader nodig. Daarnaast is de Note 10 serie geschikt voor de nieuwe, razendsnelle 15 watt draadloze oplader van Samsung.

Prestaties

Samsung Galaxy Note 10 processor

Waar het 8 GB werkgeheugen van de Note 10 al behoorlijk groot is, is de 12 GB van de Note 10 Plus nog indrukwekkender. In combinatie met de krachtige Exynos 9825 octa-core processor zijn de Note 10 toestellen razendsnel. Zo draai je zware apps en games en schakel je soepel tussen verschillende taken. De Samsung Galaxy Note 10 heeft 256 GB geheugen. Opvallend genoeg is dit geheugen niet uitbreidbaar. De 256 GB of 512 opslagcapaciteit van de Note 10 Plus breid je wel uit met een SD kaart.

Camera

Samsung Galaxy Note 10 camera

De 12 megapixel standaard camera schakelt tussen 2 verschillende groottes van de opening van het diafragma. Hierdoor maak je zowel bij veel als weinig licht scherpe foto's. Met de 16 megapixel groothoeklens zet je ook eenvoudig grote groepen of gebouwen op de foto, terwijl je met de 12 megapixel telelens ver inzoomt. Daarnaast plaatst Samsung op de Note 10 Plus voor het eerst een time of flight sensor. Deze zorgt bijvoorbeeld voor een scherptediepte effect bij portretfoto's.

S Pen

Samsung Galaxy Note 10 S Pen

Kenmerkend voor de Note serie is de meegeleverde S Pen. Met de Intelligent S Pen die je bij de Note 10 krijgt maak je aantekeningen die automatisch worden omgezet in tekst. Hierdoor blijven snelle aantekeningen tijdens een vergadering goed leesbaar. Bovendien gebruik je deze nieuwe S Pen ook als afstandsbediening voor je camera. Je maakt dus foto's door een knopje op de S Pen in te drukken. Zo hoef je niet meer te rennen voor de timer bij het maken van een groepsfoto.

Besturingssysteem

Samsung Galaxy Note 10 besturingssysteem

De Samsung Galaxy Note 10 draait op het moment van de lancering op Android 9.0 Pie. Houd hier rekening mee als je van plan bent om over te stappen vanaf een iOS toestel van Apple. Android biedt veel meer mogelijkheden voor het personaliseren van je toestel. Je verandert bijvoorbeeld icoontjes van apps en zet bepaalde widgets op je hoofdscherm. In eerste instantie kan de lay-out van een Android toestel er daarom wat ingewikkelder uitzien.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.091 beoordelingen