View Coolblue in English? Yes| No
Geschreven door Jos

Alles over Windows 10 Pro

Windows 10 Pro is een versie van het Windows 10 besturingssysteem waarmee Microsoft zich richt op ondernemers en bedrijven. De Pro versie heeft namelijk een aantal handige features die je niet vindt in Windows 10 Home. Hier vertel ik je welke extra mogelijkheden Windows 10 Pro heeft en wat je hieraan hebt.

BitLocker (To Go)

BitLocker is een encryptietool waarmee je jouw bestanden beveiligt. Het systeem versleutelt jouw harde schijf of usb sticks, waardoor je er vervolgens alleen met een wachtwoord toegang tot hebt. In Windows 7 Pro was het alleen mogelijk om mappen en bestanden te versleutelen en niet de gehele harde schijf of externe schijven. Deze feature in Windows 10 is dus erg handig als mensen met kwade bedoelingen toegang proberen te krijgen tot jouw laptop.

Remote Desktop

Met Remote Desktop (Extern Bureaublad in de Nederlandse versie) maak je via je laptop op afstand verbinding met een computer binnen jouw netwerk. Zo log je bijvoorbeeld vanaf thuis in op de computer op kantoor en heb je toegang tot alle programma's en bestanden die daarop staan. Om Remote Desktop te gebruiken moet de computer waar je verbinding mee maakt aan staan, moet hij verbinding hebben met internet, moet Remote Desktop aanstaan en moet je op de lijst van gebruikers staan die toegang hebben.

Windows Hello

Je data wil je goed beschermen. Dit kan met gecompliceerde wachtwoorden, maar ze allemaal onthouden is soms lastig. Dankzij Windows Hello is dit niet meer nodig. Je logt simpelweg in door je vinger op de vingerafdrukscanner te leggen of je gezicht voor de camera te houden. Bovendien is met Windows Hello inloggen tot wel 3 keer sneller dan via een wachtwoord. Niet alleen log je in op je laptop via Windows Hello, maar op applicaties en websites als Dropbox en OneDrive. Ook doe je veilig betalingen via Windows Hello.

Continuum

Een groot voordeel van Windows 10 Pro ten opzichte van Windows 7 Pro is het volledig aanpasbare start menu. Zo heb je snel toegang tot je belangrijkste applicaties en bestanden. Ook is het handig wanneer je bijvoorbeeld een 2-in-1 laptop gebruikt. Je scherm past zich dan automatisch aan wanneer je jouw apparaat aansluit op een keyboard. Het apparaat laat dan direct Windows 10 Pro zien zoals je gewend bent op een traditionele desktop.

Windows Update for Business

Met Windows Update for Business op Windows 10 Pro houd je updates voor alle apparaten binnen jouw netwerk in eigen hand. Zo zorg jij (of de IT afdeling) dat de nieuwste beveiligingsupdates op de apparaten van het bedrijf staan. Ook stel je in welke apparaten als eerste de updates ontvangen en welke later. Zo test je of er geen problemen ontstaan en alles soepel blijft verlopen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen drivers niet te updaten. Bij Windows 7 Pro had je hier minder controle over en dit is dus een aanzienlijke verbeteringen om alle laptops en computers in jouw bedrijf goed te laten draaien.

Client Hyper-V

Met Microsoft Client Hyper-V creëer je een virtuele omgeving op je pc of in je netwerk. Hiermee draai je een ander besturingssysteem in een virtuele machine om bijvoorbeeld oude software te gebruiken of om met nieuwe software te experimenteren. Je kunt zelfs meerdere virtuele machines tegelijkertijd draaien om software op meerdere besturingssystemen te testen. Daarnaast is het mogelijk om een virtueel netwerk te maken waarin je development tests doet zonder dat je echte netwerk gevaar loopt.

Jos
Artikel van:
Jos
Laptopspecialist.

© 1999 - 2018 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 33.329 beoordelingen