The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Specialistenreview Apple iPad Pro (2018)

De langverwachte opvolger van Apple iPad Pro werd aangekondigd op 30 oktober 2018. Volgens Apple is iPad Pro (2018) sneller dan veel laptops. Ik ben heel erg benieuwd of Apple deze claim waarmaakt. Daarom test ik hem voor je uit.

Apple iPad Pro 11 inch (2018)

11 inch Retina scherm | Multitasken tot 4 apps tegelijk | Compatibel met Smart Keyboard en Apple Pencil
1.069,-
niet meer leverbaar
  • Door het compacte design met dunne randen is het scherm groter, terwijl de tablet zelf even groot is als iPad Pro 10,5 inch.
  • Dankzij de A12X processor draaien zelfs de zwaarste programma's soepel.
  • Ontgrendel iPad Pro snel en veilig via FaceID, zowel in landschaps- als in portretmodus.
  • Apple Pencil 2 zit niet standaard bij iPad Pro (2018), maar schaf je los aan.

Uit de doos

Verpakking iPad Pro (2018)

Wanneer ik 's ochtend naar mijn computer loop, zie ik een wit doosje op mijn bureau staan. Het is iPad Pro 11 inch (2018) die ik mag gaan testen! Snel schuif ik de doos open. Gelijk zie ik het glanzende scherm van de Space Gray iPad, mijn favoriete kleur. Onder iPad Pro (2018) vind ik verder een oplader, usb C oplaadkabel en handleiding.

Apple Pencil (2e generatie)

Tekenen met Apple Pencil (2e generatie)

Apple iPad Pro (2018) kan ik niet testen zonder Apple Pencil (2e generatie). Deze Pencil zorgt dat ik mijn iPad Pro niet alleen gebruik voor entertainment, maar ook écht gebruik voor werk. In Adobe Photoshop Sketch en Illustrator teken ik niet alleen gedetailleerd, maar gebruik ik ook de 'dubbele tik' functie. Ik tik 2 keer kort op de pencil en wissel snel tussen penseel en gum. Ik wijs verschillende functies toe aan de dubbele tik en dit werkt ook met steeds meer apps.

Smart Keyboard Folio

Smart Keyboard Folio

Een ander onmisbaar accessoire voor Apple iPad Pro (2018) is Smart Keyboard Folio. Deze hoes beschermt niet alleen mijn iPad Pro (2018), maar het is ook een volwaardig toetsenbord. Hiermee typ ik comfortabel lange stukken tekst. Daarnaast gebruik ik handige toetscombinaties. Hiermee maak ik snel tekst vet, zoek ik in mijn iPad of schakel ik tussen apps.

Gebruik als laptop

iPad Pro in tas

Nu ik Apple iPad Pro (2018) gebruik met Pencil en Smart Keyboard Folio mis ik mijn laptop totaal niet. Apps laden sneller dan op mijn laptop, ik typ net zo comfortabel en het scherm oogt een stuk mooier. Daar komt nog eens bij dat mijn iPad Pro veel lichter is en dus makkelijker meeneem. Zelfs video's bewerk ik zonder haperingen op deze iPad Pro (2018). Mocht ik ooit een nieuwe laptop nodig hebben, dan zou ik iPad Pro (2018) overwegen in plaats van een 'traditionele' laptop.

Face ID

Face ID iPad Pro (2018)

Mijn iPhone X ontgrendel ik al een tijd door middel van gezichtsherkenning, oftewel Face ID. Voor het eerst zit deze technologie in een iPad. Ik log dus niet meer in via een pincode, maar simpelweg door naar de camera te kijken. Het maakt hierbij niet uit hoe ik iPad Pro (2018) houd. Horizontaal, verticaal, in het donker, met bril of zonder bril: Face ID herkend mij altijd. Ook betaal ik via Face ID en log ik in op websites. Fijn, geen wachtwoorden meer onthouden!

Conclusie

Apple iPad Pro (2018) heeft mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen. Zeker met de accessoires als Smart Keyboard Folio en Apple Pencil (2e generatie) vergeet ik bijna dat ik op een tablet werk. iPad Pro (2018) is zo snel dat ik mijn laptop links laat liggen. De grootste pluspunten naast de accessoires zijn voor mij: Face ID, de snelheid en het Liquid Retina scherm.

Apple Pencil (2e generatie)

Geschikt voor iPad Pro 12.9 inch (2018/2020) en iPad Pro 11 inch (2018/2020) | Draadloos | Drukgevoelig
135,-
op voorraad
  • Via de drukgevoelige punt teken je eenvoudig dunne of dikke lijnen.
  • Dankzij draadloos verbinden en draadloos opladen heb je geen last meer van gefriemel met kabels.
  • Dankzij palm rejection leg je jouw hand op het scherm terwijl je tekent.
  • Deze pencil gebruik je alleen voor iPad Pro 12.9 inch (3e generatie, 2018) en iPad Pro 11 inch (2018).

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.108 beoordelingen