The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Marcel

Apple iPhone 7 Jet Black vs iPhone 7 Mat Zwart

Apple is afgestapt van zijn populaire Space Gray-tint. Naar mijn mening een groot gemis. Gelukkig krijgen wij er twee nieuwe kleuren voor terug. Apple richt zijn schijnwerpers op Jet Black en Mat Zwart. Beide schitteren op hun eigen manier en beide hebben een aantal voor- en nadelen. Wat ik vind van de nieuwe tinten lees je in dit artikel.

In het kort

Jet Black Mat Zwart
Goede grip. Glijd sneller uit je hand.
Krasjes zijn snel te zien. Krasjes vallen minder op.
Vingerafdrukken zijn snel te zien. Vingerafdrukken vallen minder op.

Waarom zou ik ze wel kiezen?

voor en achterkant iPhone 7 Jet Black

Waarom ik voor Jet Black zou kiezen

Met mijn Jet Black iPhone 7 vang ik geheid blikken bij het opnemen van een telefoontje. Na een goede poetsbeurt reflecteert hij zelfs zo erg dat ik mijn eigen gezicht erop kan zien. Vergeleken met de Mat Zwarte variant heb ik meer grip op het Jet Black toestel. Bovendien vallen de antennelijnen bijna niet meer op. Deze zijn namelijk ook glanzend en zo subtiel verwerkt in het design. Naast het esthetische aspect vind ik het misschien ook een stukje status. iPhone 7 Jet Black is namelijk alleen te krijgen in de duurdere 128 GB of 256 GB opslagcapaciteit.

voor en achterkant iPhone 7 Mat zwart

Waarom ik voor Mat Zwart zou kiezen

iPhone 7 Mat Zwart komt het dichtste bij de Space Gray kleur van voorgaande Apple toestellen. Ik ben een fan van Space Gray in combinatie met een zwart scherm. De matte afwerking zorgt ervoor dat vingerafdrukken minder merkbaar zijn. Het beeldscherm is het enige wat ik nog moet poetsen. In vergelijking met Jet Black is Mat Zwart ook toegankelijk voor de minder zware gebruiker. Een iPhone 7 Mat Zwart is namelijk verkrijgbaar met 32 GB, 128 GB en 256 GB als opslagcapaciteit.

Waarom zou ik ze niet kiezen?

iPhone 7 Jet Black

Waarom ik niet voor Jet Black zou kiezen

Het is - of je het wil of niet - een vingerafdruk magneet. De Jet Black afwerking glanst en reflecteert zonnestralen in volle glorie, maar dat doet hij alleen als je het toestel net uit de doos trekt. Of dagelijks een goede poetsbeurt geeft. Bovendien is hij vatbaar voor de kleinste krasjes. Zelfs bij het in mijn broekzak steken, zonder sleutels of pasjes, ontstaan er krasjes. Ik adviseer het gebruik van een hoesje.

iPhone 7 Mat Zwart

Waarom ik niet voor Mat Zwart zou kiezen

iPhone 7 Mat Zwart vind ik minder opvallend als de stralende Jet Black variant. Vingerafdrukken en krasjes maken wel minder kans, en dat is fijn. Maar zonder een hoesje zullen hier en daar toch wat krasjes ontstaan. Hoe voorzichtig ik ook ben. Door de matte afwerking van de telefoon, glijdt hij wat sneller uit mijn hand.

Conclusie

Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar iPhone 7 Mat Zwart. Niet alleen omdat hij minder gevoelig is voor krasjes en vingerafdrukken, maar ook omdat het voelt als de oude vertrouwde Space Gray. Uiteindelijk is en blijft het een kwestie van smaak.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 26.060 beoordelingen