The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Marcel

Apple iPhone 6s Plus vs Apple iPhone 7 Plus

Waar Apple lang vasthield aan kleine smartphoneschermen, zien we sinds iPhone 6 ook grotere schermen. iPhone 6s Plus en de iPhone 7 Plus lijken sterk op elkaar, maar toch zijn er ook opvallende nieuwigheden te bespeuren. In dit artikel zetten we de gelijkenissen en verschillen tussen beide toestellen op een rijtje.

In het kort: overeenkomsten en verschillen

iPhone 7 Plus iPhone 6s Plus
Waterdicht Ja Nee
Home button Drukgevoelige knop Fysieke knop
Camera op de achterkant Dubbele camera Enkele camera
Opslagcapaciteit 32*, 128 of 256 GB 32 of 128 GB

Design

Ten eerste: het design. iPhone 7 Plus is met 188g iets lichter dan iPhone 6s Plus, ondanks het feit dat er een grotere camera op de achterkant pronkt. De dubbele camera vind ik zonder twijfel hét grote verschil tussen de twee toestellen, maar daarover later meer. Wat valt nog meer op? iPhone 7 Plus is niet meer in het grijs (Space Gray) te verkrijgen. Je kan nu kiezen voor mat of glanzend zwart. Bij iPhone 6s Plus lopen de antennelijnen horizontaal, terwijl iPhone 7 Plus antennelijnen heeft die aan de boven- en onderkant van het toestel lopen. Een onzichtbare verandering is het feit dat iPhone 7 Plus waterdicht is.

Naast elkaar

iPhone 6S plus

iPhone 6s Plus

Features

iPhone 7 Plus home button

Home button

De home button van iPhone 7 Plus heeft een make over gekregen. Het is namelijk niet langer een knop die je fysiek kunt indrukken. In de plaats daarvan heeft iPhone 7 Plus een drukgevoelige touch homeknop. Dit betekent dat je door harder of net minder hard op de knop te drukken, andere acties uitvoert. Dankzij de trilfunctie krijg je wel feedback op het 'indrukken' van de knop.

Wil jij meer lezen over de vernieuwde home button van Apple iPhone 7 Plus? Collega Eva legt je uitgebreid uit hoe zij het gebruik van de home button in de praktijk ervaart.

iPhone 7 Plus camera

Camera

iPhone 7 Plus heeft een bijzondere feature, ook tegenover z'n kleinere broertje, iPhone 7. iPhone 7 Plus beschikt namelijk over een een dubbele camera. Tijdens het fotograferen gaan beide lenzen aan de slag en worden de twee beelden samengevoegd tot een mooi resultaat. Daarnaast beschikt de dubbele camera over optische zoom. Tijdens het fotograferen kon ik inzoomen op het onderwerp zonder kwaliteitsverlies.

Wil je meer weten over de verschillen tussen de camera van iPhone 6s Plus en iPhone 7 Plus? In mijn vergelijkingsartikel lees je er alles over.

Opslagcapaciteit

Ik ben een actieve multimedia gebruiker. En dat vraagt om een toestel met genoeg opslagcapaciteit. Met iPhone 6s Plus had ik keuze uit 16 GB, 64 GB en 128 GB. Apple heeft dit, met de komst van iPhone 7 en iPhone 7 Plus, gewijzigd naar 32 GB en 128 GB. Daarentegen is iPhone 7 Plus te verkrijgen in 3 keuzes aan opslagcapaciteit, namelijk: 32 GB, 128 GB en 256 GB. Goed om te weten is dat de Jet Black variant niet verkrijgbaar is met een 32 GB aan opslagcapaciteit.

Conclusie

Ik vind de iPhone 7 Plus wel degelijk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, iPhone 6s Plus. De komst van de dubbele camera ontving ik met open armen. Daar is namelijk een hoop veranderd bij zowel de functies als de fotokwaliteit. Na een weekje wennen vond ik ook de vernieuwde home button een fijne aanpassing. Niet te vergeten is de waterdichte behuizing. Een vereiste feature als je het mij vraagt. Nu kan ik op een regenachtige dag gewoon mijn telefoon opnemen zonder kans op waterschade.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen