The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jelle

Specialisten review Apple MacBook Air (2020)

Apple MacBook Air (2020) heeft een beter toetsenbord, meer opslagcapaciteit en een snellere processor. De lichtste MacBook heeft op papier flinke verbeteringen gekregen vergeleken met zijn voorganger. Maar hoe uit zich dat in de praktijk? Ik testte Apple MacBook Air (2020) 2 weken en vooral het toetsenbord en de prestaties zijn me positief bevallen. Mijn bevindingen lees je hier.

Let op: nieuw model beschikbaar.

Van Apple MacBook Air (2020) is een nieuw model met Apple M1 chip beschikbaar.

Eerste indruk van Apple MacBook Air (2020)

Eerste indruk MacBook Air (2020)

Zodra ik Apple MacBook Air (2020) uit de bekende witte doos haal, valt het herkenbare uiterlijk direct op. Aan de buitenkant is dan ook weinig veranderd aan Apple's lichtste MacBook. Hij is iets zwaarder en dikker dan zijn voorganger, maar dat merk ik niet wanneer ik hem uit de doos haal. In de doos vind ik nog een Thunderbolt 3 (usb C) kabel en lichtnetadapter, een kleine handleiding en de welbekende Apple stickers. Ik klap hem open en ga aan de slag.

Verbeterd toetsenbord

Apple MacBook Air (2020) toetsenbord

Het eerste waar ik benieuwd naar ben, is het nieuwe Magic Keyboard. Dit toetsenbord ken ik al van Apple MacBook Pro 16" en ik vraag me af of de kleinere MacBook Air net zo'n fijn toetsenbord heeft. Ik typ een tekst en merk direct dat de toetsaanslagen hetzelfde aanvoelen als de 16 inch MacBook Pro. Wel merk ik dat het toetsenbord kleiner is, waardoor ik meer fouten maak als ik snel typ. Toch is het toetsenbord in alle opzichten een flinke stap vooruit voor Apple MacBook Air.

Snellere prestaties

Apple MacBook Air (2020) prestaties

Ik test de variant met quad core Intel Core i5 processor en ben onder de indruk van het verschil in prestatie. Programma's als Adobe Photoshop draaien zonder haperingen, zelfs wanneer ik verschillende tabs in Chrome open heb staan. Het wisselen tussen programma's gaat soepel en apps starten vlot op. Het is duidelijk dat de 10e generatie Intel Core processor in dit model een stuk sneller is dan de processor uit de 8e generatie waar zijn voorganger het mee moest doen.

Batterijduur is niet verbeterd

Apple MacBook Air (2020) batterij

Een belangrijke reden om voor Apple MacBook Air te kiezen is zijn handzaamheid. Het is dan ook belangrijk dat de batterij lang meegaat. Na een aantal dagen testen, wordt al snel duidelijk dat Apple MacBook Air (2020) er op dit punt niet op vooruit is gegaan. Vooral als ik programma's als Google Chrome gebruik, is de batterij aan het einde van de werkdag leeg. Bij gebruik van Safari en de apps van Apple, houdt hij het met gemak een ruime werkdag vol.

Meer beschikbare configuraties

Apple MacBook Air (2020) configuratie

Eerdere generaties van Apple MacBook Air moesten het doen met een dual core Intel Core i5 processor. Een andere keuze had je als fan van MacBook Air niet. Dat is bij deze generatie gelukkig veranderd. Je hebt de keuze uit een dual core i3 of quad core i5 of i7. Verder kies je voor 8 of 16 gigabyte werkgeheugen en is de 256 gigabyte uit te breiden tot wel 2 terabyte. Zo zit er voor iedereen wel een geschikte configuratie tussen.

Conclusie

Internationaal toetsenbord (QWERTY) | Intel Core i5 1.1GHz (10e gen.) - 8GB - 256GB SSD | Intel Iris Plus Graphics
1.179,-
niet meer leverbaar

Al met al vind ik dat Apple met deze nieuwe generatie MacBook Air een goed product heeft neergezet. Het verbeterde toetsenbord maakt hem wat mij betreft het upgraden al waard. Tel daar ook nog de verbeterde specificaties en grotere opslagcapaciteit bij en je hebt een waardige nieuwe uitvoering van Apple's lichtste MacBook.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.164 beoordelingen