The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jorn

Wat is Apple tvOS14?

Tijdens het WWDC op 22 juni kondigde Apple het nieuwe besturingssysteem voor Apple TV aan: tvOS 14. Dit nieuwe systeem introduceert de picture-in-picture modus, waarbij je 2 video’s tegelijk bekijkt. Verder maakt deze versie het makkelijker om tussen profielen te wisselen in Apple Arcade. In dit artikel lees je over de belangrijkste vernieuwingen van tvOS 14.

Software update voor Apple TV

Software update voor Apple TV tvOS 14

TvOS 14 is een software update voor Apple TV. Deze update is vanaf dit najaar beschikbaar voor Apple TV HD en Apple TV 4K modellen. Je Apple TV update je tegen die tijd via de instellingen. Er is ook een functie waarmee je Apple TV automatisch laat updaten. Zo gebruik je de nieuwe software direct zodra deze verkrijgbaar is.

Picture-in-picture modus

Picture in picture modus van Apple TV tvOS 14

Een handige nieuwe functie van tvOS 14 is de picture-in-picture modus. Hiermee bekijk je gemakkelijk 2 video’s tegelijk. Zo kijk je bijvoorbeeld het nieuws, terwijl je ook de instructievideo van je workout bekijkt. Of je houdt die belangrijke sportwedstrijd in de gaten, terwijl je ook je favoriete serie streamt. Je ziet dan op een schermvullende video een kleiner venster in de hoek waarin de andere video speelt.

Homekit bedienen via Apple TV

Homekit bedienen via Apple TV

Gebruik je slimme apparaten in huis en stuur je die aan met Apple Homekit? Dan heeft tvOS 14 nog meer nieuws voor je. Je bedient nu gemakkelijk je slimme apparaten vanaf het grote scherm van je televisie met Apple TV. Zo heb je altijd controle over de apparaten in je huis terwijl je tv kijkt. Wanneer iemand bijvoorbeeld bij je aanbelt, verschijnt er meteen een melding op het scherm van je tv en zie je op de camerabeelden wie er voor de deur staat.

Makkelijker tussen profielen wisselen in Apple Arcade

Makkelijker tussen profielen wisselen in Apple Arcade tvOS 14 Apple TV

Apple maakt het met tvOS 14 ook makkelijker om tussen profielen te wisselen in Apple Arcade. Zo schakel je eenvoudig naar een ander profiel en speel je meteen je spel verder waar je gebleven was. Dit werkt ook als de verschillende gebruikers hetzelfde spel aan het spelen zijn. Apple TV houdt hiermee ook de individuele prestaties van de spelers bij. Als er meerdere personen in je huishouden Apple Arcade gebruiken, zit je elkaar zo nooit in de weg.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.522 beoordelingen