The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonna

Apple Watch Series 2 vs Apple Watch Series 3

In september 2017 heeft Apple de derde generatie Apple Watch aangekondigd. Op het eerste gezicht zie ik geen verschil met zijn voorganger, Apple Watch Series 2. De vernieuwingen en verbeteringen aan Apple Watch Series 3 zitten namelijk allemaal binnenin de smartwatch. In dit artikel lees je de overeenkomsten en verschillen tussen de smartwatches. Let op: Apple Watch Series 2 is niet meer verkrijgbaar bij Coolblue.

Apple Watch Series 3

Optische hartslagsensor | Meet afstand, calorie verbranding, hartslag, snelheid, stappen, trappen en zwemslagen | 8 GB opslag
249,-
op voorraad
  • De Apple Watch Series 3 heeft ook een hoogtemeter.
  • Apple Watch Series 3 heeft een nog snellere processor.
  • Nog uitgebreider inzicht in je hartslagritme.
  • Er is geen standaard app aanwezig op Apple Watch om je slaap te monitoren, er zijn echter wel gratis apps beschikbaar in de App Store waardoor je alsnog je slaap meet.

Let op: Apple Watch 2 niet meer verkrijgbaar

Met de komst van Apple Watch Series 3, 4 en 5 wordt Apple Watch 2 niet meer gemaakt. Inmiddels is Apple Watch 2 dan ook niet meer verkrijgbaar. Bekijk hier de meest recente Apple Watch: Apple Watch Series 6.

Vergelijking Apple Watch Series 3 met Apple Watch Series 2

Apple Watch Series 3 Apple Watch Series 2
Wil je activiteiten bijhouden met gps? Ja Ja
Wil jij je hartslag meten tijdens het sporten? Ja Ja
Hoogtemeter Ja Nee
Wil je een snelle processor? Dual Core Apple S3 processor (70% sneller dan Apple Watch Series 2) Dual core processor
Waterdicht Ja (IP68) Ja (IP68)

Het uiterlijk

Net zoals de voorgaande generaties van Apple Watch, heeft ook Apple Watch Series 3 het herkenbare rechthoekige uiterlijk. De horlogekast is verkrijgbaar in 2 formaten: een variant met een schermhoogte van 32 millimeter of van 42 millimeter. Ondanks hetzelfde uiterlijk zijn er binnenin Apple Watch Series 3 wel een aantal interessante verbeteringen en vernieuwingen.

Gebruikssituatie

Apple Watch 2 gebruikssituatie

Apple Watch Series 2: Focus op bewegen en sporten

Bij Apple Watch Series 2 lag vooral de focus op het behalen van voldoende dagelijkse beweging. De ingebouwde gps sensor, hartslagmeter en stappenteller houden de hele dag door al mijn activiteiten bij. Met behulp van de 3 activiteitenringen volg ik de status van mijn ingestelde gezondheidsdoelen, zoals mijn calorieverbruik, gelopen stappen en work-outs. Op Apple Watch Series 2 staan verschillende activiteiten voorgeprogrammeerd, zoals fietsen, wandelen, hardlopen of roeien. Dit is handig voor het bijhouden van mijn sportprestaties.

Apple Watch 3 gebruikssituatie

Apple Watch Series 3: Focus op gezondheid

Met Apple Watch Series 3 richt Apple zich naast bewegen en sporten, voornamelijk op gezondheid. Zo is er met Apple Watch Series 3 nog meer aandacht voor het registreren van je hartslag. De nieuwe Apple Heart Story app geeft mij niet alleen inzicht in mijn hartslagen per minuut, maar ook in mijn hartslagritme gedurende dag. Daarnaast ontvang ik een waarschuwing als ik een onregelmatige hartslag heb of wanneer mijn hartslag ineens flink verhoogd is terwijl ik in rust ben. Verder is de work-out app overzichtelijker gemaakt en houd ik nog beter mijn sportprestaties bij doordat ik mijn Apple Watch Series 3 aan fitnessapparatuur kan koppelen.

Verbeterde hardware

Verbeterde hardware

Apple Watch Series 2 was al een stuk sneller dan de eerste generatie. Apple Watch Series 3 is daarentegen sneller dan ooit. Dankzij de W2-chip en verbeterde dual-processor is Apple Watch Series 3 tot wel 70% sneller dan Series 2. Hierdoor openen apps sneller en gaat de batterij langer mee. Bovendien zijn de draadloze verbindingen via wifi en bluetooth ook sneller en stabieler. Aangezien ik een outdoor fanaat ben, vind ik de nieuwe hoogtemeter in Apple Watch Series 3 interessant. In combinatie met de ingebouwde gps houd ik mijn activiteiten in de bergen nauwkeurig bij. Net zoals Series 2, is Series 3 volledig waterdicht en geschikt om mee te zwemmen.

Conclusie

Apple Watch Series 2 en Apple Watch Series 3 hebben qua uiterlijk nauwelijks verschillen. Het verschil tussen de smartwatches zit namelijk binnenin. Ik bekijk op Series 3 nog meer data over mijn gezondheid, zoals mijn hartslagritme. Daarnaast heeft Series 3 een, snellere processor, zuiniger batterijverbruik en een betere wifi en bluetooth verbinding. Is de hartslagmeter voor jou de belangrijkste functie van Apple Watch? Dan is Apple Watch Series 3 zeker aan te raden. Vind je het zien van je hartslag tijdens het sporten voldoende en gebruik je hem voornamelijk als verlengstuk van je smartphone? Dan is Apple Watch Series 2 ook een goede smartwatch voor jou.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen