The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Fietsen met Apple Watch

Met Apple Watch om je pols mis je zelfs tijdens het fietsen geen belangrijke berichten en inkomende oproepen. Maar Apple Watch is meer dan een berichtencentrum. Met een ingebouwde hartslagsensor en gps is Apple Watch geschikt om als sporthorloge te gebruiken. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden van Apple Watch tijdens het fietsen.

Aan de slag met fietsen met Apple Watch

Aan de slag met fietsen met Apple Watch

Of je nu recreatief fietst buiten, of jij je in de sportschool uitslooft op een hometrainer: Apple Watch houdt je fiets-workout voor je bij. Dat kan met verschillende apps.

  1. Apple's Work-out-app
  2. Strava
  3. Runkeeper

Ritgegevens bijhouden in Work-out-app

Ritgegevens bijhouden in Work-out-app

In de Work-out-app selecteer je de juiste fiets-workout voordat je begint met sporten. Je kiest tussen Binnen fietsen als je fietst op een hometrainer. Buiten fietsen selecteer je als je buiten op de fiets stapt. Ook Handfietsen is een optie. Apple Watch houdt tijdens jouw fiets-workout belangrijke gegevens voor je bij, zoals je hartslag, je gemiddelde tempo en je stijging in meters. Je stelt gemakkelijk een fietsdoel in. Geef in de app bijvoorbeeld aan dat je 200 calorieën wil verbranden en het horloge berekent hoeveel kilometer je moet fietsen om dit doel te behalen. Heb je een kilometer gefietst, dan geeft Apple Watch een lichte trilling. Je ziet je gegevens gemakkelijk terug in de Activiteit-app op je iPhone.

Strava

Apple Watch Strava app

Je fietstrainingen registreer je ook met apps die je in de App Store vindt. Strava is een van die apps. Deze app meet dezelfde gegevens als Apple Watch, maar biedt extra mogelijkheden. In de Strava-app maak je namelijk ook segmenten aan. Segmenten zijn stukken weg op je route. Zodra je langs een bekend segment rijdt, start Strava automatisch een tijdregistratie. Segment afgelegd? Dan word je in een ranglijst geplaatst met andere fietsers. Je vergelijkt hiermee dus jouw gereden tijd op een bepaald stukje van je route, met die van anderen. Dit kan onder meer op basis van leeftijd en gewicht.

Runkeeper

Runkeeper app Apple Watch

De app Runkeeper staat vooral bekend om mee te hardlopen, maar de app biedt ook uitstekende metingen voor fietsen. De sport-app houdt bij welke afstand je aflegt, hoe lang je fietst en wat je gemiddelde snelheid is tijdens het fietsen. Tijdens het fietsen heb je ook inzicht in je hartslag. Ook in deze app splits je segmenten van je fiets-workout. Je gegevens worden opgeslagen in de app, zodat je ze ook op je iPhone gemakkelijk terugziet.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.574 beoordelingen