The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonna

Aangekondigd: Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4 is 12 september 2018 officieel aangekondigd. Vergeleken met zijn voorgangers beschikt de nieuwe Apple Watch over een groter scherm, uitgebreidere hartslagfuncties en nog meer nieuwe features. Zowel de binnenkant als de buitenkant van Apple Watch Series 4 is verbeterd. Wat er allemaal aangekondigd is over de nieuwste Apple Watch 4, zet ik in dit artikel voor je op een rij.

In het kort

Apple Watch Series 4

Nieuw design: de lengte van de horlogekast komt in 2 varianten: 40mm en 44mm.

Groter schermformaat: 40% groter scherm, vrijwel randloos

Snellere processor S4 dual-core

Horlogebandjes van voorgaande generaties passen ook op Apple Watch Series 4

Meerdere kleuren: Space Gray, zilver, goud

Nieuw besturingssysteem WatchOS 5

Wat is er nieuw?

Apple Watch Series 4 nylon

Groter display Ondanks dat de breedte afmeting van Apple Watch 4 gelijk is gebleven met voorgaande Apple Watch generaties, is de lengte en daarmee het scherm groter (langer) geworden. Hierdoor hoef je minder te scrollen om bijvoorbeeld je berichtjes of notificaties te lezen.

Hartslagfuncties De verbeterde hartslagsensor heeft 3 nieuwe functies. Zo ontvang je een melding bij een hoge of lage hartslag. Ook controleert de iWatch 4 je hartritme en ontvang je ook een notificatie wanneer deze onregelmatig is. Daarnaast beschikt de hartslagsensor over technologie om een hartfilmpje (ECG) te maken. ECG is helaas nog niet mogelijk in Nederland.

Watchfaces Dankzij het grotere scherm bekijk je meer informatie op de wijzerplaat. Apple heeft een nieuwe wijzerplaat gemaakt, waarbij je zelf instelt van welke apps je informatie wilt bekijken. Ook is het mogelijk om je favoriete contactpersonen in te stellen op je wijzerplaat. Daarnaast is ook de ademhaling-app verkrijgbaar als wijzerplaat.

Nieuwe processor Apple Watch Series 4 beschikt over een 2 keer snellere processor, namelijk een S4 dual-core processor. Deze chip is verantwoordelijk voor alle aansturing van taken die je met Apple Watch 4 wilt doen. Dual-core betekent dat er 2 processorkernen in 1 processor zitten. Je schakelt sneller tussen verschillende taken, zoals apps.

Vergelijking Apple Watch: Series 3 vs Series 4

Apple Watch Series 3 Apple Watch Series 4
Grootte kast 38 of 42 millimeter 40 of 44 millimeter
Dikte 11,4 millimeter dun 10,7 millimeter dun
Display OLED Retina display met Force Touch LTPO OLED Retina display met Force Touch
Processor S3 dual-coreprocessor S4 dual-coreprocessor
Besturingssysteem WatchOS 4 WatchOS 5
Kleuren Space gray, Zilver Zilver, Space Gray, Goud
Batterijduur 18 uur 18 uur
Valdetectie Nee Ja

Uiterlijk

Uiterlijk Apple Watch Series 4

Maten Net zoals bij de vorige generaties is Apple Watch 4 in 2 maten verkrijgbaar. De variant met een kleinere horlogekast is 40x38 millimeter. De grotere variant is 42x44 millimeter.

Kleuren Apple Watch Series 4 is verkrijgbaar in Space Gray, zilver en goud.

Horlogebandjes Er bestaan verschillende kleuren en materialen bandjes voor Apple Watch 4. Zo kies je uit siliconen, nylon of leer. Omdat de breedte van de horlogekast hetzelfde is gebleven, passen de horlogebandjes van vorige generaties ook op Apple Watch Series 4.

Jonna
Artikel van:
Jonna
Smartwatch specialist.

© 1999 - 2018 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 37.397 beoordelingen