The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jelle

Wat heeft Apple aangekondigd tijdens WWDC 2020?

WWDC stond ook in 2020 weer in het teken nieuwe software. Tijdens het jaarlijkse evenement onthult Apple traditioneel de nieuwste software updates voor hun producten. Dit jaar heeft Apple er nog een extra schepje bovenop gedaan met de onthulling van Apple Silicon. Benieuwd naar alle aankondigingen die Apple deed tijdens de WWDC Keynote? Je leest het hier.

Apple Silicon

Apple WWDC 2020

De geruchten deden al een tijd de ronde, maar Apple heeft nu aangekondigd over te stappen op Apple Silicon. Momenteel vind je in jouw MacBook nog een processor die door Intel is gemaakt, maar dat verandert in de toekomst. Apple gaat namelijk haar eigen processoren voor Mac maken, net als het bedrijf nu ook al voor iPhone, iPad en Apple Watch doet. Het grootste voordeel is dat software en hardware met zulke processoren nóg beter op elkaar aansluiten.

iOS 14

Apple iOS 14

Traditiegetrouw heeft Apple ook dit jaar weer een nieuwe versie van iOS aangekondigd. In iOS 14 worden verschillende handige functies geïntroduceerd, zoals App Library en de Picture-in-Picture functie. Met deze nieuwe update is het nog gemakkelijker om jouw iPhone aan te passen op jouw voorkeuren. Zo voeg je widgets van verschillende groottes toe aan je scherm en verberg je eenvoudig pagina's. Je downloadt iOS 14 komend najaar.

iPadOS 14

Apple iPadOS 14

iPadOS werd tijdens de vorige editie van WWDC aangekondigd en krijgt dit jaar voor het eerst een grote update. Veel van de nieuwe functies van iOS 14 vind je ook terug in iPadOS 14. Zo pas je jouw scherm eenvoudig aan met verschillende widgets en heeft de zoekfunctie een nieuw, compact ontwerp gekregen. Daarnaast heeft iPadOS meer functies voor Apple Pencil gekregen, zoals de mogelijkheid om handgeschreven tekst te herkennen. Deze nieuwe update is beschikbaar in de herfst.

macOS Big Sur

Apple macOS Big Sur

De opvolger van macOS Catalina heet macOS Big Sur en heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Zo is het Dock aangepast en zijn de icoontjes van apps veranderd, waardoor het design nu wat wegheeft van dat van iPadOS. Maar dat is niet het enige dat Big Sur leent van iPadOS. Je vindt het Control Center ook in de nieuwe versie van macOS. Ook wordt macOS alvast klaargestoomd voor de overstap naar Apple Silicon. macOS Big Sur is beschikbaar in het najaar.

watchOS 7

WatchOS 7

watchOS, het besturingssysteem van Apple Watch krijgt er met de nieuwste update handige functies bij. Zo meet je met dankzij de nieuwe update van watchOS jouw slaap. Daarnaast helpt watchOS 7 je met het aanhouden van een gezond slaapritme. Ook kun je nu gemakkelijk jouw gepersonaliseerde wijzerplaten delen met andere Apple Watch gebruikers. watchOS 7 verschijnt deze herfst op jouw Apple Watch.

tvOS 14

Apple tvOS 14

Ook tvOS krijgt een update. Na het installeren van de nieuwe softwareversie is jouw Apple TV weer wat functies rijker. Zo bekijk je gemakkelijk 2 video's tegelijk dankzij de picture-in-picture modus. Daarnaast gebruik je jouw Apple TV met tvOS 14 om Apple HomeKit apparaten te bedienen. Je downloadt tvOS 14 komend najaar.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.768 beoordelingen