The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

Met welke fitnessartikelen train je thuis jouw armspieren?

Wil je grotere, gespierde armen of gewoon je armspieren in vorm houden? Wat je doel ook is, vanuit huis kun je eenvoudig je armspieren trainen. Door het grote aanbod fitnessproducten is het lastig om te weten wat bij jou past. In dit artikel noem ik 3 fitnessartikelen die je thuis een heel eind op weg helpen.

Optrekstang

Optrekstang armen trainen

Met een optrekstang train je elke spier in je arm. Bij een pull-up moet je zowel bij de opgaande als neergaande beweging kracht moet zetten. Ook varieer je eenvoudig tussen verschillende standen van de armen. Wanneer je de stang in een brede positie vasthoudt met je knokkels naar je toe, ligt de nadruk meer op de triceps, oftewel de achterkant van je arm. Wanneer je de stang smaller vastpakt en met je palmen naar je toe dan train je juist de biceps. In beide gevallen train je daarnaast ook je schouders. Sommige optrekstangen zijn ook op de grond neer te zetten zodat je ze gebruikt bij dippen en push-ups. Op die manier train je ook je armspieren.

Dumbbell

Dumbbells armen trainen

De meest voorkomende manier om je armspieren te trainen is met dumbbells. Het voordeel van dumbbells is dat je rustig het gewicht opbouwt. Ook heb je de keuze of je je armspieren geïsoleerd wil trainen of dat je meerdere spiergroepen tegelijk wil trainen. Zo train je bij de biceps curl alleen je biceps waardoor je die spier isoleert. Bij de shoulder press train je je triceps, maar pak je ook je schouders en rug aan. Op deze manier varieer je gemakkelijk in je training en bepaal je hoe zwaar je het maakt.

Battle Ropes

Battleropes armen trainen

Trainen met Battle Ropes is goed voor je armspieren en uithoudingsvermogen. Daarnaast is het stiekem ontzettend leuk. In het begin zal de golvende beweging onwennig aanvoelen, maar al snel krijg je de techniek onder controle. Er zijn verschillende manier hoe je de touwen kan laten golven. Zo is de meest voorkomende techniek het om en om bewegen van je armen. Ook 2 armen tegelijkertijd is een optie. Trainen met battle ropes voel je in je hele lichaam, omdat elke spier in je lichaam aan het werk wordt gezet. De nadruk ligt op je armspieren, omdat deze de meeste bewegingen maken.

Conclusie

Je traint je armspieren eenvoudig thuis . Met een optrekstang heb je verschillende manieren om je armspieren sterker te maken. Het trainen met dumbbells zorgt ervoor dat je je armspieren isoleert en is het gewicht goed op te bouwen. Met battle ropes daag je jezelf uit en maak je van elke workout een feestje.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.102 beoordelingen