The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Je nieuwe Asus laptop installeren

Yes! Je hebt je nieuwe Asus laptop binnen. Nu nog installeren. Hier vertellen we je stap voor stap hoe je Windows 10 op jouw Asus notebook installeert. Dus pak hem snel uit en vergeet niet om hem aan de oplader te hangen.

1. Start de Windows setup

Zet je laptop aan en start de Windows setup. Allereerst voer je de taal, tijdsindeling en de toetsenbordindeling in die je wilt gaan gebruiken. Wij bevelen aan om te kiezen voor:

  • Te installeren taal: Nederlands (Nederland)
  • Indeling voor tijd en valuta: Nederlands
  • Toetsenbord of invoermethode: Verenigde Staten

In het volgende scherm krijg je de keuze om een een tweede toetsenbordindeling toe te voegen. Wil je dit niet klik dan op Overslaan.

2. Wifi - verbinding maken met een netwerk

Hier kies je het wifi werk waarmee je jouw Asus laptop verbindt. Kies jouw netwerk uit het overzicht met netwerken in de buurt en voer je wachtwoord in.

Als je wilt dat je laptop altijd verbinding maakt met het geselecteerde wifi netwerk, vink dan Automatisch verbinding maken aan. Dit is vooral handig voor het wifi netwerk dat je thuis gebruikt. Je laptop schakelt dan meteen over naar het goede netwerk als je hem bijvoorbeeld mee hebt genomen naar je werk of school.

3. De kleine lettertjes

De gebruiksrechtovereenkomst klik je meestal zonder te lezen weg. Deze tekst gaat over de juridische zaken, de kleine lettertjes. Lees het vooral door als je de tijd hebt. En als je het ermee eens bent, klik je op Akkoord.

4. Aanmelden met een Microsoft account

Als je een Microsoft account hebt, log je hier in en klik je op Volgende. Heb je dat niet of wil je er niet mee inloggen, klik dan op Offlineaccount. Hier sla je het inloggen over.

5. Je gebruiksersnaam en -wachtwoord instellen

Hier voer je de naam in die je als gebruiker van je nieuwe laptop wilt hanteren. Klik op Volgende en voer een wachtwoord in.

6. Privacyinstellingen

Met de standaard privacyinstellingen wordt regelmatig informatie naar Microsoft verzonden. Dit is om de beste bescherming te kunnen waarborgen. Ons advies is te kiezen voor deze standaard instellingen. Hecht je echter veel waarde aan privacy en precies weten welke opties je wel en niet nodig hebt? Pas de instellingen dan in dit scherm aan.

7. Registreren en beschermen

Registreer je optioneel bij Asus om onder andere informatie over je garantiestatus en contactgegevens met Asus te delen. Let er op dat dit zeker niet hoeft. Klik op Volgende om aan te vinken wat je wel en niet met Asus wilt delen.

Na deze stap zal je laptop de laatste updates van Windows installeren. Dit duurt meestal een paar minuten, maar in sommige gevallen neemt dit een paar uur in beslag.

8. Aan de slag

Nu ben je klaar om met jouw nieuwe laptop aan de slag te gaan.

Kasper
Artikel van:
Kasper Laptopspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 18.116 beoordelingen