The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nicole

Hoe stel ik mijn backpack af?

Je ticket is geboekt en je hebt een nieuwe backpack. Je bent klaar om op reis te gaan. Het enige wat je nog moet doen, is je backpack juist afstellen. Dit zorgt ervoor dat je je backpack comfortabel draagt. In dit artikel nemen we alle stappen door zodat jij met een goed afgestelde backpack aan je avontuur begint.

Inpakken en beginnen

Backpack inpakken

Allereerst zorg je dat je je backpack op de juiste manier hebt ingepakt. Zo weet je met welk gewicht je rekening houdt. Je hoeft je backpack niet volledig in te pakken, maar het is onhandig om een lege backpack af te stellen. Wanneer je wat spullen in je backpack hebt zitten, merk je of je het gewicht juist hebt verdeeld. Zo niet, kan je dat nog veranderen.

Wil je meer weten over hoe je je backpack inpakt? Bekijk dan het artikel hieronder.

Heupbanden bevestigen

Wanneer je de backpack op je rug doet, zorg je dat alle banden volledig los zijn. Zo stel je je backpack opnieuw af voor een nieuwe reis. Het klopt dat de backpack nu ergens onderaan je rug bungelt. De heupbanden vormen de basis bij het afstellen van de rugzak. Plaats de heupbanden net boven het heupbot en sluit de gesp. Zit hij nog iets te los? Gebruik de verstelbanden die over de gewatteerde heupbanden heen zitten. De tas helt nu naar achter, maar dat los je zometeen op.

Schouder- en stabiliteitsbanden

Schouderbanden aantrekken

Sta rechtop, pak de verstelbanden ter hoogte van je oksels en trek de schouderbanden tegelijk aan. De rugzak komt omhoog en trek de banden door tot het rugpand strak tegen je rug zit. De schouderbanden hoeven niet erg strak te zitten. Hier kan je later last van krijgen. Hoe meer gewicht op de heupen rust, hoe beter.

Stabiliteitsbandjes aantrekken

Vaak sluit het rugpand niet meer op je rug aan wanneer de schouderbanden wat losser zitten. Dit los je op door de stabiliteitsbandjes aan te trekken. Deze bandjes bevinden zich aan de bovenkant van de schouderbanden en zitten vast aan het rugpand. Zorg dat de bandjes in een hoek van 45 graden staan van de schouderbanden. Klaar is Kees!


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 40.870 beoordelingen