The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jos

Hoe maak je een back up van jouw Apple Mac?

Op je Apple Mac staan bestanden die belangrijk voor je zijn en die wil je niet kwijtraken. Of het nou je collectie vakantiefoto's of je grafisch portfolio is, je wil geen bestanden kwijtraken. Daarom is het handig als je een backup van je MacBook, iMac of Mac Mini maakt. Hoe je dat doet, leggen we op deze pagina uit.

Een back up maken met Time Machine

Back up Apple MacBook met Time Machine

Time Machine is een programma van Apple waarmee je gemakkelijk de gegevens op jouw Mac kopieert naar een extern opslagapparaat, zoals een harde schijf. Let bij het maken van een back up op of je een converter nodig hebt. Een ander aandachtspunt is het formatteren van de harde schijf, zodat hij geschikt is voor macOS. Neem bij het maken van een back up altijd een schijf met een grotere opslagcapaciteit dan de capaciteit van je Mac.

Stap 1: Sluit de externe harde schijf aan

Apple Time Machine configureren

Als je jouw externe harde schijf met je Mac verbindt, word je gevraagd Time Machine te configureren. Om een locatie te selecteren voor jouw Time Machine reservekopie klik je op Configureer Time Machine.

Stap 2: Gebruik je harde schijf voor een reservekopie

Externe harde schijf gebruiken voor reservekopie

Jouw Mac geeft nu een venster voor het maken van een reservekopie met de aangesloten harde schijf. Klik je op Gebruik als reservekopieschijf.

Stap 3: Time Machine gaat aan de slag

Apple Time Machine automatische reservekopieën

Nu gebruikt Time Machine jouw externe harde schijf als opslagruimte voor de back up van jouw Mac. Vink Automatische reservekopieën, zodat Time Machine voortdurend een back up maakt van je Mac.

Een back up in iCloud maken

Met iCloud bewaar je jou bestanden in de cloud op de server van Apple.Je hebt toegang tot iCloud met jouw Apple ID. In tegenstelling tot Time Machine waarmee je een complete back up maakt, bewaar je in iCloud alleen de onderdelen die binnen iCloud vallen. Dat zijn Contacten, Agenda, Mail, Herinneringen, iCloud Drive Foto's, Safari, Notities, Siri en Sleutelhanger.

Stap 1: Open icloud

iCloud openen

In de linkerbovenhoek van het scherm van jouw Mac klik je op het Apple menu. Hierin open je Systeemvoorkeuren. Vervolgens open je iCloud waarmee je een back up maakt.

Stap 2: Aanmelden met jouw Apple ID

Aanmelden met Apple ID

In het iCloud programma klik je op Voer wachtwoord in en je aan met je Apple ID.

Stap 3: iCloud Drive selecteren

iCloud Drive selecteren

Als je iCloud Drive selecteert, bewaar je jouw bestanden in iCloud. Selecteer hier andere programma's en zet deze gegevens in iCloud. Als je achter iCloud Drive op Opties klikt, selecteer je hier alle programma's, documenten en gegevens die je in iCloud bewaart.

Stap 4: Bestanden naar iCloud Drive slepen

Bestanden naar iCloud Drive slepen

Na het instellen van je iCloud Drive, sleep je voortaan ook handmatig bestanden en documenten in Finder naar iCloud Drive.

Let op: iCloud uitbreiden

iCloud heeft een gelimiteerde opslagcapaciteit van 5 GB. Deze opslagruimte krijg je gratis van Apple. Als je meer bestanden in iCloud op wil slaan, koop je opslagruimte bij. Dit zijn de tarieven:

  • € 0,99 per maand voor 50 GB opslag
  • € 2,99 per maand voor 200 GB opslag
  • € 9,99 per maand voor 2 TB opslag

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.756 beoordelingen