The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Leonie

De 5 onmisbare barbecue gereedschappen

Goed gereedschap is het halve werk. Dat klinkt cliché, maar in het geval van barbecueën is het gewoon waar. Het juiste gereedschap maakt barbecueën veiliger en gemakkelijker. Vandaar dat ik je aanraad om altijd deze 5 onmisbare barbecue gereedschappen binnen handbereik te hebben wanneer je het vuur opstookt. Welke dat zijn en wat je ermee moet? Dat lees je hier.

1. De barbecuetang

Een barbecuetang gebruik je om eenvoudig vlees en grote stukken groenten om te draaien en te verplaatsen op je grillrooster. Waarom de barbecuetang onmisbaar is, is omdat je het draaien en verplaatsen anders met je blote handen moet doen. Geen aanrader! Pak je een ander stuk gereedschap, dan is de kans dat het misgaat groot. Denk aan vlees dat tussen het grillrooster doorglipt of op de grond valt. Wil je niet...

2. De barbecuespatel

Een barbecuespatel is ideaal voor het het omdraaien en verplaatsen van delicate gerechten. Denk hierbij aan losse garnalen, stukjes groenten of een mooie, doch fragile zalmmoot. Je schept de losse ingrediënten als het ware om met de barbecue spatel, zodat ze aan alle kanten gelijkmatig garen.

3. De vleesvork

Met een vleesvork draai je gemakkelijk en snel (grotere) stukken vlees om. Ook is de vork ideaal voor het uitserveren van vlees of zorgt hij voor extra stabiliteit wanneer je vlees wilt snijden met een vleesmes. Let wel op dat je niet te vaak in het vlees prikt. Hierdoor zou je onnodig veel in de kern van het vlees gaan zitten waardoor het vlees sappen verliest.

4. De barbecue reinigingsborstel

Met een barbecue reinigingsborstel maak je de barbecue schoon voor en na gebruik. Let op dat je een barbecue reinigingsborstel gebruikt die geschikt is voor het materiaal grillrooster dat je hebt liggen. Er zijn bijvoorbeeld speciale staalborstels of borstels alleen geschikt voor roestvrijstaal.

5. De barbecue bakkwast

Ben je van het vlees marineren voordat het de grill opgaat? Dan is een barbecue bakkwast een essentieel gereedschap. Met een bakkwast verspreid je marinade evenredig over het vlees waardoor het aan alle kanten wordt aangezet. Een barbecue bakkwast is ook zeer geschikt voor het lakken van gerechten.

6. Alle barbecue accessoires

Heb je graag nog eens alle barbecue accessoires op een rijtje? Bekijk dan onze overzichtspagina van alle accessoires.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.228 beoordelingen