The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Mascha

Hoe kies je een basis deurbel?

Een basis deurbel bestaat uit een deurdrukker en een ontvanger. Op het moment dat je bezoeker op de knop van de deurdrukker drukt, weerklinkt er een geluid binnenshuis uit de ontvanger. Basis deurbellen onderscheiden zich op basis van een aantal specificaties. Welke dat zijn, vertellen we in dit artikel.

Basis deurbel kiezen

Basis deurbellen

Hoewel een basis deurbel een eenvoudig apparaat is, zijn er toch bepaalde eigenschappen waar je over nadenkt bij je keuze. Bepaal daarom van tevoren wat je belangrijk vindt. Vraag jezelf in ieder geval het volgende af:

  • Hoeveel ontvangers in huis heb je nodig?
  • Wil je de deurbel niet alleen horen, maar ook zien?
  • Heb je behoefte aan extra functies?

Hoeveel ontvangers in huis heb je nodig?

Deurbel met 1 ontvanger

Basis beldrukker met 1 ontvanger

Elke basis deurbel bestaat uit 1 deurdrukker en (minimaal) 1 ontvanger. Wanneer je de deurbel alleen op de begane grond wilt horen, heb je aan 1 ontvanger meer dan genoeg. De deurdrukker en ontvanger staan draadloos met elkaar in verbinding. Houd er daarom altijd rekening mee dat je beide elementen niet te ver van elkaar vandaan plaatst. Het gemiddelde bereik tussen de beldrukker en ontvanger is 50 meter binnenshuis. In principe dus meer dan genoeg voor een gemiddelde eengezinswoning.

Deurbel met 2 ontvangers

Basis beldrukker met 2 ontvangers

Er zijn ook basis deurbellen met 2 ontvangers. Het voordeel van 2 ontvangers is dat je op 2 plekken tegelijkertijd de deurbel hoort op het moment dat iemand aanbelt. Handig voor grotere woningen of wanneer je op meerdere plekken in huis de bel wilt horen. Denk bijvoorbeeld aan de zolder wanneer je je was doet of aan de tuin tijdens mooie zomerdagen. Met een gemiddelde afstand van 50 meter binnenshuis, heb je genoeg mogelijkheden en mis je nooit meer een bezoeker voor de deur.

Deurbel met meerdere ontvangers

Deurbel uitbreiden met meerdere ontvangers

Met extra ontvangers in huis hoor je in meerdere ruimtes de deurbel tegelijkertijd afgaan. Denk bijvoorbeeld aan locaties zoals de tuin of zolder. Helaas is niet elke deurbel uit te breiden met extra ontvangers. Let er daarom op of de deurbel die je kiest uitbreidbaar is met nog meer ontvangers. Soms koppel je slechts 2 ontvangers, maar in andere gevallen heb je veel meer uitbreidmogelijkheden. Bepaal ook of je voor een draadloze ontvanger op batterijen of ontvanger op netstroom kiest.

Wil je de deurbel niet alleen horen, maar ook zien?

Deurbel met lichtflitsen

In sommige gevallen is het prettig om de deurbel niet alleen te horen, maar ook te zien. Daarom zijn er verschillende deurbellen waarbij de ontvanger ook visuele feedback geeft als iemand aanbelt. De lamp op de ontvanger geeft dan licht of je ziet felle lichtflitsen op het moment dat de bel gaat. Dit is bijvoorbeeld handig voor mensen die doof of slechthorend zijn.

Heb je behoefte aan extra functionaliteiten?

Deurbel met naamvenster

Naast de eerder genoemde eigenschappen van een basis deurbel, heb je ook de keuze uit andere extra opties. Denk hierbij aan een naamvenster op de deurdrukker of het instellen van verschillende melodieën.

  • Bij een deurdrukker met een naamvenster heb je geen extra naambord nodig om je bezoeker te laten weten dat ze voor de juiste deur staan.
  • Bepaal je eigen favoriete beltoon wanneer de ontvanger van de deurbel meerdere belmelodieën bevat.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.412 beoordelingen