The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Hoe neem je beelden van een Foscam IP-camera op?

Een Foscam ip-camera heeft een groot aantal mogelijkheden om de beelden op te slaan. Je slaat je beelden bijvoorbeeld op een SD kaart op bij detectie van beweging, of je maakt 24 uurs opnames naar een NAS. Ik leg je graag uit welke mogelijkheden er zijn en hoe je deze instelt.

SD kaart Computer Cloud NAS
Beschikbare ruimte Tot 32 GB Eigen keuze n.v.t. Eigen keuze
Continu opnames Ja Nee Ja Nee
Opnames bij bewegingsdetectie Ja Ja Nee Ja
Meldingen bij bewegingsdetectie Ja Ja Ja Ja
Overal toegankelijk Ja Nee Ja Ja
Eigen beheer Ja Ja Nee Ja

Naar een SD kaart opnemen

Het gebruik van een SD kaart is voor opnames van een Foscam camera de meest veelzijdige oplossing. Je neemt continu op, alleen bij detectie van beweging, of op basis van een tijdschema. Kijk je opnames terug op je telefoon of computer.

Voor je aan het instellen van je opnames begint stop je eerst de SD kaart in de camera. Dit moet een SDHC microSD kaartje zijn met een opslagcapaciteit van maximaal 32 gigabyte. Heb je een binnencamera? Stop de SD kaart dan in de opening aan de zijkant van de camera. Je herkent deze aan het label: 'microSD'. Bij een buitencamera schroef je de achterkant van de camera los om bij het SD slot te komen.

Optie 1: web interface

Maak je gebruik van de Foscam web interface en wil je de beelden via je computer kunnen bekijken? Volg dan de onderstaande stappen om opnames naar je SD kaart in te stellen. Gebruik je de Foscam applicatie voor je telefoon of tablet? Sla deze stappen dan over.

 1. Start je internet browser en open de web interface van je camera. Tip: Weet je de web interface van je camera niet meer te vinden, volg dan stap 3 uit de bovenstaande installatieprocedure.
 2. Bovenin het scherm zie je een aantal tabs, kies hier voor 'Instellingen'.
 3. In het volgende scherm zie je links een menu, druk hier op 'Opname'. Er verschijnen een aantal opties direct hieronder. Kies hier voor 'Opslag locatie'.
 4. Rechts verschijnt een ander scherm met een tweetal opties. Selecteer het dropdown menu naast de optie 'Opname pad', hier staat nu 'Geen' als waarde. Verander deze naar 'SD kaart'.
 5. Druk rechtsboven op 'Opslaan'.
 6. Kies vervolgens links in het menu voor 'Video'. Er verschijnen een aantal opties onder je keuze. Druk op 'Snapshot Settings'.
 7. Je ziet rechts een nieuw scherm met een aantal opties. Selecteer het dropdown menu naast de optie 'Opslaan naar' en kies ook hier voor 'SD kaart'.
 8. Selecteer rechtsboven 'Opslaan'. Opnames naar je SD kaart staan nu ingesteld.

Nu de SD kaart als opslagmedium is ingesteld, is het tijd om te zorgen dat er ook daadwerkelijk opnames gemaakt worden. Dit doe je aan de hand van een tijdschema of bewegingsdetectie. Een SD kaart biedt je niet veel opslagruimte ten opzichte van een computer of NAS. Ik raad aan om je camera alleen bij detectie opnames te laten maken. Hierdoor raakt de kaart minder snel vol.

Bewegingsdetectie instellen via de web interface

Om de opgenomen beelden terug te kijken voer je de volgende stappen uit:

 1. Open de web interface.
 2. Bovenaan het scherm zie je een aantal tabs. Selecteer 'Playback'.
 3. Er opent een rechts nieuw scherm. Kies de juiste opname en speel deze af. Je 4. herkent je opname aan de tijd en datum van het fragment.

Optie 2: applicatie interface

Hoe installeer ik mijn Foscam ip-camera via een smartphone?

Gebruik je een smartphone om je camera in te stellen? De SD kaart staat standaard als opslagmedium ingesteld. Opnames vinden plaats door middel van bewegingsdetectie. Je stelt enkel de bewegingsdetectie in om opnames mogelijk te maken.

Bewegingsdetectie instellen via je smartphone

Om opnames te bekijken doorloop je de volgende stappen:

 1. Open de Foscam applicatie.
 2. Links bovenin zie je een icoontje in de vorm van 3 streepjes. Dit is het hamburgermenu. Klik hierop.
 3. Er verschijnt een menu. Kies hier voor 'Album'.
 4. Selecteer jouw opname. Deze zal vanzelf afspelen. Je herkent de opname aan de tijd en datum.

Naar je computer opnemen

Bekijk je de opnames van je camera liever op je computer via de applicaties die je gewend bent, zoals Windows Media Player, QuickTime (voor macOS) of VLC Media Player? Stel dan je computer als opslaglocatie in. Deze manier van opnemen stel je eenmalig in middels de web interface van de camera.

Let op: bij opnames naar je computer is continu opnemen niet mogelijk. Je maakt alleen opnames bij detectie van beweging. Je kijkt de opnames enkel op deze computer terug. Het is dus niet mogelijk om op een andere computer de beelden terug te kijken.

 1. Open de web interface van de camera. Dit doe je via een internet browser op je computer. Tip: Weet je je niet meer hoe je hier komt? Volg dan stap 3 uit de installatieprocedure.
 2. Bovenin de configuratiepagina zie je een aantal tabs, kies hier voor 'Instellingen'.
 3. Je ziet links een menu, druk hier op 'Opname'. Er verschijnen een aantal mogelijke keuzes onder de optie. Kies hier voor 'Opslag locatie'.
 4. Er verschijnt rechts een scherm met een tweetal opties. Het 'Opname pad' laat je op 'Geen' staan. Rechts van de optie 'Lokale Opnemen Locatie' zie je een ingevuld veld met daarnaast de optie om naar een map te bladeren. Is de standaardlocatie goed? Ga naar de volgende stap. Druk anders op bladeren om een geschikte map uit te kiezen. Druk op 'OK' om de map te bevestigen.
 5. Druk rechtsboven op 'Opslaan'.
 6. Kies vervolgens links in het menu voor 'Lokale Alarm Record'.
 7. Je ziet rechts een nieuw scherm. Vink de optie 'Enable Local Alarm Record' aan.
 8. Bij 'Lokale Alarm Record Time' kies je hoe lang de alarm opnames duren.
 9. Selecteer rechtsboven 'Opslaan'. Opnames naar je computer zijn nu mogelijk.

Signaleert je camera beweging? Je ontvangt nu de opnames op je computer in de door jouw gekozen map. Zonder detectie ontvang je echter geen beelden. Kijk de instellingen dus goed na.

Bewegingsdetectie instellen via de web interface

Beelden op je computer terugkijken is makkelijk, je hebt maar een paar stappen nodig:

 1. Open de Windows Verkenner of de macOS Finder.
 2. Navigeer naar de map die je bij stap 4 hebt gekozen als opslaglocatie in de opties van de camera.
 3. Dubbelklik op het juiste fragment. Het bestand wordt geopend in je favoriete afspeel applicatie zoals Windows Media Player of QuickTime. Je herkent de opnames aan de tijd en datum.

Optie 1: Foscam applicatie op je telefoon

 1. Open de Foscam applicatie op je smartphone.
 2. Selecteer je camera.
 3. Onderaan in beeld zie je een tijdlijn. Klik hierop.
 4. Veeg met je vinger over de tijdlijn om door de beelden heen te bladeren.

Tip: Met het fototoestel icoontje kun je een foto van het fragment maken.

Optie 2: myfoscam.com op je computer

 1. Open een internet browser op je computer.
 2. Browse naar myfoscam.
 3. Vul rechts je inloggegevens in en druk op 'Security Login'.
 4. Selecteer rechts in het volgende scherm je camera.
 5. Onder de live beelden van je camera vind je een tijdlijn. Klik hier op een gewenst punt in het verleden om te beginnen met afspelen.

Naar een NAS opnemen

Een NAS is overal te benaderen en biedt je de mogelijkheid om zelf harde schijven te kiezen. Dit zorgt ervoor dat je zelf bepaalt hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt voor je beelden. Je hebt de mogelijkheid om de schijven samen te laten werken waardoor je beelden bewaard blijven bij het uitvallen van een schijf.

Wil je de beelden van je camera op een NAS opnemen? Gebruik dan de surveillance (beveiliging) applicatie van de NAS zelf. Deze is zeer geschikt voor het opnemen van de beelden en geeft je ook een centrale plek om al je camera's aan te koppelen. Lees in de handleiding van je NAS hoe je deze applicatie installeert en hoe je opnames maakt. Heb je een Synology NAS? Volg dan ons stappenplan:

Hoe neem ik ip-camera beelden op met mijn synology NAS?

Lukt het niet?

Wij helpen je graag met het opnemen van beelden van je Foscam ip-camera. Krijg je na het volgen van deze instructies nog geen opnames op de gewenste plek? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.339 beoordelingen