The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Met welke fitnessartikelen train ik thuis mijn beenspieren?

Jij bent van plan thuis je beenspieren te trainen, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Het uitstellen van je plan is zonde. Thuis kun je namelijk net zo goed je beenspieren trainen als in de sportschool. Daarom geef ik je in dit artikel voorbeelden van fitnessartikelen waarmee je thuis aan de slag kunt.

Kettlebell

Kettlebell beenspieren trainen

Een kettlebell is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je oefeningen voor je beenspieren wil doen. Toch kun je hier verschillende oefeningen mee uitvoeren om je benen te trainen. Je kunt er onder andere een squat mee maken of lunges. Ook een deadlift met 1 been of een gewone deadlift is mogelijk met een kettlebell. Kettlebells zijn er in meerdere gewichten, waardoor je de oefeningen eenvoudig zwaarder maakt en jezelf keer op keer uitdaagt.

Plyo-box

Plyoi-box beenspieren trainen

Ook een plyo-box is geschikt om je beenspieren mee te trainen. Je gebruikt de plyo-box voor het trainen van zowel de spierconditie als de spierkracht van je beenspieren. Denk bijvoorbeeld aan een jumping squat. Bij deze oefening spring je vanuit squathouding op de box en vanuit een squathouding spring je weer van de box af. Ook kun je eenvoudige step-ups doen. Daarbij stap je been voor been op de box en er weer vanaf. Het prettige aan de plyo-box is dat hij niet alleen geschikt is om je been- en bilspieren mee te trainen. Je kunt er ook buikspieroefeningen mee doen en bijvoorbeeld een dip waarbij je ook je schouder en triceps traint. Toe aan meer uitdaging? Je maakt de oefeningen moeilijker door tijdens de oefening dumbbells of een kettlebell te gebruiken.

Weerstandsbanden

Weerstandsbanden beenspieren trainen

Weerstandsbanden zijn ook geschikt voor het thuis trainen van je beenspieren. Een weerstandsband bind je om je bovenbenen, enkels of je voet. Van daaruit doe je vervolgens diverse oefeningen voor je beenspieren. Je traint zowel de kracht van je spieren als je spierconditie. Hoe zwaar de oefening is, bepaal je zelf. Weerstandsbanden zijn er namelijk in verschillende sterktes. Wil je verschillende oefeningen met de banden doen? Dan is het dus praktisch een set weerstandsbanden aan te schaffen met verschillende sterktes weerstandsbanden.

Conclusie

Met de juiste fitnessartikelen train je gewoon thuis je beenspieren. Gebruik een kettlebell wanneer je veel wilt variëren in oefeningen. Daarnaast maak je met een kettlebell je oefeningen eenvoudig zwaarder, want ze zijn er in verschillende gewichten.Gebruik een plyo-box om de spierconditie in je benen op te bouwen en je uithoudingsvermogen te trainen. Met weerstandsbanden leg je eenvoudig de nadruk op het vergroten van spierkracht van specifieke beenspieren. Ook zijn weerstandsbanden eenvoudig in gebruik, dus ga je meteen aan de slag!© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 21.893 beoordelingen