The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

De beste apps voor NVIDIA Shield

Met de Nvidia Shield tv maak je van ieder televisietoesel een smart tv mét gamingmogelijkheden. Omdat de Shield is voorzien van Android zijn er tienduizenden apps beschikbaar om op te installeren. Hieronder vind je 5 handige apps waarmee je direct volop gebruikmaakt van de mogelijkheden van Nvidia Shield.

1. GeForce Now

GeForce Now

GeForce Now is het paradepaardje van de Nvidia Shield. Met deze abonnementsdienst speel je games vanuit de cloud op je Nvidia Shield. Zo speel je topgames als Borderlands 2, Hitman Absolution en Deus Ex: Human Revolution met veel details in Full HD. Een aantal games is inbegrepen bij je abonnement, andere moet je nog aanschaffen.

Leuk voor: Mensen die topgames willen spelen maar willen besparen op hardware.
Niet interessant voor: Mensen die willen gamen in 4K en gamers die geen abonnement willen nemen.

2. Netflix

Netflix

Netflix is een online dienst waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt films en series kunt binge watchen. Met de Nvidia Shield in combinatie met een premium abonnement bekijk je steeds meer series en films ook in 4K Ultra HD. Denk bijvoorbeeld aan House of Cards, Narcos, Outlander of Master of None. Zo is het beeld van jouw favoriete films en series nóg scherper.

Leuk voor: Echte binge watchers die niets liever doen dan onbeperkt films en series kijken.
Niet interessant voor: Mensen die geen abonnement op Netflix hebben of willen.

3. Amazon Prime

Amazon Prime Video

Amazon Prime is een dienst die vergelijkbaar is met Netflix. Ook Amazon Prime heeft inmiddels heel wat eigen series, waarvan de meeste beschikbaar zijn in 4K. Zo kijk je bijvoorbeeld The Grand Tour, American Gods of The Man in the High Castle. Ook zijn er oude series beschikbaar, bijvoorbeeld Seinfeld. Een nadeel van Amazon Prime is dat er bij de meeste series en films nog geen Nederlandse ondertitels beschikbaar zijn.

Leuk voor: Wie nóg meer series en films wilt kijken of alles op Netflix al gezien hebt.
Niet interessant voor: Mensen die de Engelse taal niet machtig zijn of geen abonnement willen.

4. Kodi

Kodi

Met Kodi maak je van je Nvidia Shield een volledig mediacenter. Deze app geeft je vanuit een overzichtelijk menu toegang tot alle films, series en muziek op een netwerkschijf of externe schijf die je aan de Shield koppelt. Ook zijn er honderden plugins beschikbaar voor extra content. Handig, want de Nvidia Shield heeft geen ingebouwde speler voor eigen materiaal. Een onmisbare app als je niet afhankelijk wilt zijn van streamingdiensten.

Leuk voor: Iedereen die eigen films vanaf zijn netwerk wil afspelen op de Nvidia Shield.
Niet interessant voor: Mensen die alleen via Netflix, Amazon Prime of Google Play naar films en series kijken.

5. Plex

Plex

Ook Plex is een mediacenter, maar dan een die meer gericht is om al jouw films en muziek op meerdere apparaten beschikbaar te maken. Je voegt eenvoudig alle films en muziek op je NAS toe aan je bibliotheek. Daarna voegt Plex zelf alle informatie toe aan de betreffende content, zoals filmposters, samenvattingen en meer. Open de Plex app op de Shield en stream al je films over je thuisnetwerk.

Leuk voor: Filmfanaten met een NAS die hun hele mediabibliotheek willen delen op verschillende apparaten.
Niet interessant voor: Mensen die hun films op 1 plek willen bekijken of liever een kant-en-klare streamingdienst gebruiken.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.199 beoordelingen