The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Zo maak je de beste babyfoto

Je wilt als kersverse ouder je baby fotograferen wanneer het hummeltje op z'n allerkleinst is. Maar hoe doe je dit zonder het jezelf en je baby al te moeilijk te maken? In dit artikel vind je een aantal tips die je helpen bij het maken van een simpele, mooie foto en tips die de fotoshoot soepel laten verlopen.

Tip 1: gebruik zacht licht voor de foto

Zacht licht

Een zacht babyhuidje komt het beste tot zijn recht bij mooi zacht licht. Laat het gebruik van een flitser achterwege. Je creëert hiermee niet alleen fel en hard licht, de baby kan er ook van schrikken. Probeer zo veel mogelijk natuurlijk licht te gebruiken. Positioneer je baby bijvoorbeeld bij een raam waar veel licht doorheen valt.

Tip 2: creëer een rustige onder- en achtergrond

Rustige onder- en achtergrond

Je wilt natuurlijk dat de nadruk op je kleintje komt te liggen en niet op de omgeving. Gebruik daarom een neutrale achtergrond. Hierdoor wordt de aandacht niet afgeleid. Leg je baby daarnaast op een rustige ondergrond. Denk hierbij aan een licht gekleurd matras of dekentje. Je kunt ook een schapenvacht gebruiken, dan ligt je baby extra comfortabel.

Tip 3: benadruk in de foto hoe klein je baby is

Benadruk hoe klein je baby is

Voor je het weet is je baby een stuk groter geworden. Probeer in de foto zo goed mogelijk te laten zien hoe klein je baby nu nog is. Dit benadruk je door het kleintje in perspectief te plaatsen. Neem bijvoorbeeld een voetje in je hand. Of maak een foto waar jij of je partner ook op staat. Gebruik een statief en de zelfontspanner als jullie er allebei op willen staan.

Tip 4: neem de tijd en wacht op bijzondere momenten

Fotografeer bijzondere momenten

Een baby volgt natuurlijk geen instructies op. Dat is helemaal niet erg, want de leukste babyfoto's maak je op onverwachte momenten. Neem een stoel en ga met de camera in de aanslag zitten wachten tot je baby een leuke beweging maakt. Een gaap of een andere onverwachte beweging van het lichaam levert vaak hele schattige beelden op.

Tip 5: fotografeer in de eerste weken

Een baby die net geboren is, slaapt nog erg diep. Plan daarom je fotoshoot in de eerste weken. Hierdoor ga je eenvoudiger te werk omdat de kans dan klein is dat je baby tussendoor wakker wordt.

Tip 6: houd je baby warm tijdens het fotograferen

Het is belangrijk dat de baby het naar zijn of haar zin heeft. Zorg er daarom voor dat je kleintje warm blijft tijdens het fotograferen. Plaats een extra kacheltje vlakbij de plek waar je fotografeert of zet de verwarming wat hoger.

Tip 7: maak de foto net na een voedingsmoment

Een tevreden baby is een baby die net gegeten heeft. Plan de fotoshoot net na een voedingsmoment. Dan ligt je kleintje er waarschijnlijk lekker rustig bij. Let er wel op dat veel baby's nog wat melk terug kunnen geven na het drinken.

Tip 8: zet rustige achtergrondmuziek op

In een stille ruimte, schrikt een baby sneller van onverwachte fotogeluiden dan in een ruimte met muziek op de achtergrond. Zet een rustige afspeellijst aan, zo hoef je je ook geen zorgen dat je je baby wakker maakt met het klikgeluid van je camera.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.339 beoordelingen