The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Zo maak je de beste kinderfoto

Kinderen zijn niet de makkelijkste fotomodellen. Hoe zorg je ervoor dat ze het naar hun zin hebben en jij je gang kunt gaan tijdens het fotograferen? Hieronder vind je een aantal handige tips die je helpen bij het maken van de beste foto van je kinderen. Zo blijft de fotosessie een feestje voor jezelf en voor je kinderen.

Tip 1: laat ze plezier hebben

Laat kinderen plezier hebben

Er is 1 ding dat je absoluut niet moet doen als je je kinderen fotografeert: instructie geven tot lachen. Het merendeel van de kinderen zal dan zijn tanden laten zien in plaats van een mooie glimlach. Zorg ervoor dat je een spontane lach op het gezichtje tovert. Laat ze plezier hebben en laat ze vooral lekker gek doen voor de camera. Als je kinderen het echt naar hun zin hebben, levert dat hele mooie plaatjes op.

Tip 2: maak een foto terwijl ze bezig zijn

Spontane kinderfoto

Niet alle kinderen vinden het leuk om te poseren. Een spontane kinderfoto ontstaat daarom het snelst als kinderen lekker bezig zijn. Laat ze spelen, knutselen of rondrennen. Ze hebben dan vaak niet eens door dat je een foto maakt. Op deze manier leg je je kinderen vast op het moment dat ze echt zichzelf zijn. Wil je dat ze in de lens kijken? Maak dan even kort contact tijdens het fotomoment door bijvoorbeeld een vraag te stellen.

Tip 3: voeg attributen toe aan de foto

Gebruik attributen

Wil je graag een portretfoto van je kinderen maken? Zorg er dan in ieder geval voor dat ze niet zenuwachtig worden van het fotomoment. Haal wat spanning weg door je kinderen mee te laten denken over de foto. Vraag welke favoriete knuffel of welk speelgoed er mee moet. Fotografeer ze desnoods op de schommel in de tuin of op de fiets. Zodra ze persoonlijke spullen mee mogen nemen, zullen je kinderen zich sneller op hun gemak voelen.

Tip 4: fotografeer in een omgeving die ze kennen

Bekende omgeving

Binnenshuis in de speelgoedhoek of op hun eigen kamer, voelen kinderen zich het prettigst. Als je liever buiten fotografeert, zorg er dan voor dat je naar een plek gaat die ze kennen. Neem je kinderen bijvoorbeeld mee naar de speeltuin in de buurt of hun favoriete speelbos. Dit soort omgevingen zorgen ook nog eens voor een leuke kleurrijke achtergrond. Het geeft een leuk effect als de achtergrond matcht met de kleuren die terugkomen in de outfits van de kinderen.

Tip 5: maak een foto op ooghoogte

Foto op ooghoogte

Ook bij het fotograferen van kinderen geldt: leg de nadruk op de ogen. Zorg ervoor dat je op ooghoogte staat zodat je je kind recht in de ogen aankijkt. Zak wat door je knieën of ga bij je kinderen op de grond zitten. Daarnaast komen de mooie gezichten niet goed uit de verf als je van bovenaf of te veel van onderaf foto's maakt. Het perspectief klopt dan niet meer en je kinderen lijken of heel groot of heel klein.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen