The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Wat is bluetooth?

Met bluetooth verbind je 2 of meerdere apparaten draadloos met elkaar. Door de jaren heen is bluetooth op verschillende vlakken verbeterd. Hier vertellen we je meer over de recente en meest voorkomende bluetooth versies. Deze versies zijn allemaal backwards compatible. Dit betekent dat je met een toestel met een nieuwere bluetooth versie gewoon verbinding kan maken met een apparaat met een oudere versie.

Wat is bluetooth?

Wat is bluetooth

Via bluetooth maak je draadloos verbinding tussen twee apparaten, zoals een smartphone en een smartwatch of carkit. Maar je gebruikt het ook om draadloos muziek van je smartphone af te spelen op je bluetooth speaker of bestanden en foto's uit te wisselen tussen twee apparaten. Alle smartphones beschikken tegenwoordig over bluetooth, en nieuwe smartphones minstens over Bluetooth 5.0. Deze versie is sneller en heeft een groter bereik.

Bluetooth 5

bluetooth 5

Bluetooth 5 is ten opzichte van eerdere versies sneller in data-overdracht en energiezuiniger. Bovendien is het bereik groter: apparaten verbinden over een afstand tot 40 meter. Dit is 4 keer verder dan met oudere versies. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je thuis een aantal slimme apparaten met elkaar verbonden hebt.

Bluetooth 4.2

bluetooth 4.2

Ten opzichte van eerdere versies heeft bluetooth 4.2 een aantal gebruikelijke verbeteringen ondergaan. Zo is bluetooth 4.2 energiezuiniger en sneller dan de eerdere voorganger. Een opvallende verbetering zit in de beveiliging. Zo is het voor ongewenste apparaten moeilijker om aan de hand van jouw bluetooth verbinding te zien waar jij je bevindt.

Bluetooth 4.0

Bluetooth 4.0

Bluetooth 4.0 werd bij de introductie ook wel Bluetooth Smart genoemd. Ten opzichte van eerdere bluetooth versies is 4.0 sneller in de overdracht van data. Bovendien is deze bluetooth versie energiezuiniger. Verbind je jouw smartphone bijvoorbeeld met een smartwatch? Dan lopen de batterijen van deze apparaten minder snel leeg dan dat bij eerdere bluetooth versies het geval was.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.156 beoordelingen