The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julia

Hoe installeer je jouw Brodit telefoonhouder en ProClip?

Heb je een Brodit telefoonhouder en een ProClip gekocht? Wij leggen je in 6 stappen uit hoe je de telefoonhouder en ProClip in elkaar zet en vervolgens installeert in de auto. Leg in ieder geval de Brodit telefoonhouder, ProClip en een schroevendraaier klaar.

De Brodit telefoonhouder en ProClip installeren in 6 stappen

Het installeren van de Brodit telefoonhouder en ProClip lijkt ingewikkeld, maar je bent klaar in 6 korte stappen. Zo ga jij snel veilig de weg op.

 • Stap 1: verzamel de nodige spullen
 • Stap 2. maak de achterkant van de telefoonhouder los
 • Stap 3. bevestig de achterkant op de ProClip
 • Stap 4: stel de breedte in van de Brodit telefoonhouder
 • Stap 5: maak de voorkant van de telefoonhouder vast
 • Stap 6: plaats de ProClip in je auto

Instructie video

Kijk je liever een instructievideo in plaats van het artikel te lezen? Onze specialist legt de stappen nog eens uit in deze video.

Stap 1: verzamel de nodige spullen

Spullen Brodit nodig om te installeren

Leg alle benodigde spullen klaar. Je hebt nodig:

 • Brodit telefoonhouder, bestaande uit een tussenstuk en de houder zelf (wordt gemonteerd geleverd)
 • De ProClip voor jouw model auto
 • Plastic wigjes (meegeleverd bij de ProClip)
 • Schroevendraaier (kleine kruiskop)
 • 4 schroefjes (meegeleverd bij de Brodit telefoonhouder)
 • Je telefoon en je auto (niet inbegrepen)

Stap 2: maak de achterkant van de telefoonhouder los

De Brodit telefoonhouder wordt bevestigd geleverd, maar je moet hem uit elkaar halen. Je haalt het deel waar je je smartphone in moet plaatsen en het achterkantje los van elkaar. Hiervoor moet je de grote schroef in het midden los draaien met een kruiskop schroevendraaier. De telefoonhouder bestaat nu uit 2 losse delen: de voor- en achterkant.

Stap 3: bevestig de achterkant op de ProClip

Pak de achterkant van de Brodit telefoonhouder en schroef deze vast op de ProClip. Het is handig om het kogelgewricht uit elkaar te halen, dit schroeft makkelijker. Je schroeft de achterkant vast met de schroevendraaier. Het plastic van de ProClip is zacht, dus je schroeft er gemakkelijk doorheen. Kies voor 4 of 2 schroefjes om de ProClip en de achterkant aan elkaar vast te maken. Met 4 zit de houder net wat steviger.

Stap 4: stel de breedte in van de Brodit telefoonhouder

Breedte instellen Brodit houder

Je stelt de Brodit telefoonhouder precies in voor de breedte van jouw toestel, inclusief het hoesje. Schroef hiervoor de 2 kleine schroeven aan de boven- en onderkant net zover los totdat je de houder kan verstellen. Plaats je telefoon in de houder, druk de zijkanten stevig aan en draai vervolgens de schroefjes weer vast. Zo weet je zeker dat de houder perfect om jouw toestel past. Haal voor de volgende stap je smartphone weer even uit de houder.

Stap 5: maak de voorkant van de telefoonhouder vast

Je hebt nu nog steeds 2 delen: de achterkant van de telefoonhouder met ProClip en de voorkant van de houder die je zojuist in breedte hebt afgesteld. Maak deze 2 delen aan elkaar vast door de grote schroef in het midden weer vast te draaien. Vergeet niet het kogelgewricht er weer tussen te plaatsten, als je die bij stap 3 uit elkaar hebt gehaald. Als je de schroef helemaal vastdraait, dan blijft de houder precies in dezelfde positie staan. Als je de houder nog een beetje wilt draaien, dan draai je de grote schroef net niet helemaal vast.

Stap 6: plaats de ProClip in je auto

Nu de houder compleet is, is het tijd om deze in je auto te plaatsen. Je plaatst de ProClip in de kieren van het dashboard of luchtrooster. Met het meegeleverde wigje wrik je wat ruimte open tussen de kieren. Oefen hiervoor wat druk uit; uiteindelijk hoor je een klik en zit de ProClip stevig vast. Met de plakstrip op de ProClip plaats je hem extra stevig. Je telefoonhouder is nu klaar voor gebruik.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen