The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bob

Hoe installeer ik mijn Brodit telefoonhouder en ProClip?

Heb je een Brodit autohouder en een ProClip gekocht en wil je weten hoe je ze bevestigt? In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je de Brodit telefoonhouder monteert in je auto. Binnen 10 minuten monteer je je telefoonhouder en ben je klaar voor je roadtrip (of gewoon voor de file richting kantoor).

Wat je heb nodig?

  • de Proclip voor jouw model auto
  • plastic wigjes (meegeleverd bij de ProClip)
  • schroevendraaier (kleine kruiskop)
  • 4 schroefjes (meegeleverd bij de Brodit telefoonhouder)
  • Brodit telefoonhouder, bestaande uit een tussenstuk en de houder zelf (wordt gemonteerd geleverd)
  • je telefoon en je auto (niet inbegrepen)

Instructievideo

Kijk je liever een instructievideo in plaats van het artikel te lezen? Onze specialist Andrej is naar een mooie locatie in Rotterdam gereden om daar een filmpje op te nemen waarin hij je meeneemt door alle stappen.

Stap 1: ProClip bevestigen

Plaats eerst de ProClip in je auto, nog voordat je aan de slag gaat met de telefoonhouder. De meeste ProClips bevestig je op je dashboard. Je gebruikt hierbij de kieren rondom je dashboard om de ProClip in vast te klikken. Meestal zit er aan de onderkant een stripje dubbelzijdig tape; hiermee plak je de onderkant vast aan je dashboardrand voor wat extra stevigheid. Met de meegeleverde wiggen wrik je de kier een beetje open en klem je de ProClip erin. Oefen hiervoor wat druk uit; uiteindelijk hoor je een klik en zit de ProClip stevig vast. Test dit door er een beetje aan te trekken.

Stap 2: Universele telefoonhouder verstellen

Heb je een verstelbare, universele telefoonhouder in plaats van een toestelspecifiek model of zit er een dik hoesje om je telefoon? Verstel dan nu eerst je telefoonhouder. Schroef hiervoor de 2 kleine schroeven (en dus niet de grote in het midden) net zover los totdat je de houder kan verstellen. Plaats je telefoon in de houder, druk de zijkanten stevig aan en draai vervolgens de schroefjes weer vast.

Stap 3: Tussenstuk bevestigen

Je Brodit telefoonhouder wordt als één stuk geleverd, maar je bevestigt de houder in twee delen. Eerst draai je de grote schroef in het midden los, waardoor het tussenstuk los komt van de houder zelf. Je moet eerst dit tussenstuk met de 4 meegeleverde schroefjes in de ProClip schroeven. De ProClip is van zacht plastic, dus je draait de schroefjes direct in de ProClip. Draai ze stevig vast.

Stap 4: Houder bevestigen en goed afstellen

Pak nu de houder en maak deze met de grote schroef in het midden weer vast aan het tussenstuk. Als je de schroef helemaal vastdraait, dan blijft de houder precies in dezelfde positie staan. Als je de houder nog een beetje wilt kunnen draaien, dan draai je de grote schroef net niet helemaal vast.

Stap 5: Plaats je telefoon in de houder

Het moment van de waarheid: plaats je telefoon in de houder en kijk of alles goed zit. Past je telefoon niet? Dan heb je misschien je houder niet goed afgesteld. Kan je je telefoonscherm niet goed zien? Draai de schroef in het midden dan los om de houder nog wat te kantelen. Klopt alles? Rijden maar!

Bob
Artikel van:
Bob Telefoonhouderspecialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 14.073 beoordelingen