The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonah

Wat moet je weten over buiktrainers?

Het eerste wat je moet weten: door enkel het lezen van dit artikel krijg je geen wasbordje. Erg teleurstellend, vinden wij zelf ook. Iedereen heeft wel eens buikspieroefeningen gedaan en waarschijnlijk niet altijd met succes. Gelukkig zijn er apparaten op de markt die het ons - liefhebbers van de getrainde buik - een stukje gemakkelijker proberen te maken. Maar wat zijn nu de verschillen? En welke buiktrainer werkt nu echt?

Samengevat

Ab trainer Wonder Core 2 Ab Wheel
Niveau Beginner & Gevorderd Beginner & Gevorderd Gevorderd
Ondersteunt de nek Ja Nee Nee
Ondersteunt de rug Nee Ja Nee
Traint meerdere spiergroepen Alle buikspieren Buikspieren & armspieren Volledige bovenlichaam

Ab trainer: De eerste stap

Ab trainer

Het grote voordeel van een ab trainer is dat iedereen hem kan gebruiken: van beginner tot gevorderde. Je kunt al je buikspieren trainen door simpelweg van houding te veranderen. De oefening is niet gelijk heel zwaar. Je zal dus zelf aan de slag moeten om je grens op te zoeken. Voel je vrij weinig? Schroef dan maar het aantal herhalingen flink op. Het is wel fijn dat de ab trainer ondersteuning biedt aan je nek en heel weinig ruimte in neemt in huis. Kortom: dit is het apparaat dat je wil als beginner, maar onthoud: je wil je buik trainen en niet het apparaat.

Wonder Core 2: De luxe uitvoering

Wonder core 2

Met de Wonder core 2 train gemakkelijk je rechte buikspieren en met het roterende zitvlak ook je schuine buikspieren. In tegenstelling tot andere buiktrainers ligt de focus dus niet op 1 beweging. Je traint namelijk niet in een vast stramien en je moet zelf je evenwicht bewaren. Dit zorgt voor een extra uitdaging waardoor je meer spieren aanspreekt. Wat wel prettig is, is dat je rug wordt ondersteund tijdens het trainen. Dus wil je een keer iets anders en train je graag gecontroleerd op een apparaat? Dan is de Wonder Core 2 iets voor jou. Overigens doet de naam wonderen verwachten, maar je zult het toch echt zelf moeten doen.

Ab Wheel: De Spartaanse methode

Ab Wheel

De simpelste van de 3 buiktrainers is zonder aarzelen ook de meest effectieve. De op het eerste gezicht eenvoudige oefening (de roll-out) zorgt dat je naast je buikspieren je gehele bovenlichaam traint. De oefening is zwaar, omdat je zelf de gehele beweging coördineert. Je gebruikt hierdoor bijna alle spieren in je bovenlichaam, dit in tegenstelling tot andere buiktrainers. Ondanks de hogere moeilijkheidsgraad is deze buiktrainer geschikt voor alle niveaus. Je bepaalt namelijk zelf tot hoever je de oefening uitvoert. Een ding is zeker: aan spierpijn ga je niet ontkomen.

Krijg ik nu ook een sixpack?

Trainen moet leuk zijn dus kies een apparaat dat bij je past. Zo blijft je motivatie het hoogst en train je het meest effectief. Natuurlijk bestaan er veel fabeltjes over het trainen van de buik en het krijgen van een wasbordje. Hier een paar tips:

  • Let op je voeding. Buikspieren worden pas zichtbaar bij een laag vetpercentage.
  • Drink veel water en vermijd frisdrank.
  • Wees hard voor jezelf en sla nooit een core-training over.
  • Staar je niet blind op een sixpack. Maar begin met gepassioneerd trainen, dan komen de resultaten vanzelf.

Succes met het zoeken naar de juiste buiktrainer!


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 14.042 beoordelingen